KarolaJ
Fanka BB :)
a ja wlasnie dostalam wyniki nifty, chociaz ledwo w czwartek bylam na pobraniu krwi. Wychodzi, ze powinna byc zdrowa dziewczynkaJa też już od dawna nie bo jak urodziłam syna to już nie planowałam więcej dzieci a tu taki szok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
a ja wlasnie dostalam wyniki nifty, chociaz ledwo w czwartek bylam na pobraniu krwi. Wychodzi, ze powinna byc zdrowa dziewczynkaJa też już od dawna nie bo jak urodziłam syna to już nie planowałam więcej dzieci a tu taki szok
A w którym tc byłaś jak miałaś pobranie?a ja wlasnie dostalam wyniki nifty, chociaz ledwo w czwartek bylam na pobraniu krwi. Wychodzi, ze powinna byc zdrowa dziewczynka
10+2A w którym tc byłaś jak miałaś pobranie?
z tego co wiem to do konca sierpnia placi Ci pracodawca, a potem przejmuje Cie ZUS. Jesli dostaniesz l4 od 1 wrzesnia to l4 musi byc wystawione na bylego pracodawce z jego nipem. Ty musisz poinformowac bylego pracodawce o zwolnieniu, a on potem ZUS.Hej Dziewczyny. Czy któraś jest w takiej sytuacji co ja ? Jestem w 8tyg ciazy. Jestem w szpitalu z powodu krwawienia. Umowę o pracę mam do 31.08. Po wyjściu ze szpitala lekarz powiedział że muszę iść na zwolnienie. Co jeśli umowa mi się kończy a muszę iść na L4? Czy któraś była w takiej sytuacji? Czy później przejmuje mnie ZUS?
Z ojcem dziecka, był obecny przy całym usga ja tak zmieniając temat, na prenatalne wybieracie sie z tatusiem dziecka czy same ?![]()
Bardzo dziękuję za pomoc. Wiem że niestety macierzyński mi się nie należy w mojej sytuacji prawda ?z tego co wiem to do konca sierpnia placi Ci pracodawca, a potem przejmuje Cie ZUS. Jesli dostaniesz l4 od 1 wrzesnia to l4 musi byc wystawione na bylego pracodawce z jego nipem. Ty musisz poinformowac bylego pracodawce o zwolnieniu, a on potem ZUS.
to juz jest bardziej skomplikowane. Do tego potrzeba akt urodzenia dziecka z adnotacja o martwym urodzeniu, a do tego z kolei trzeba znac plec dziecka. Pisalas, ze jestes w 8 tygodniu, wiec na tym etapie nie znasz plci. Musialabys prosic szpital o zabezpieczenie materialu genetycznego, a potem badania w kierunku ustalenia plci i zgloszenie tego w urzedzie. Potem wniosek o taki urlop sklada sie do pracodawcy, a Tobie sie umowa konczy w sumie za 2 dni, wiec zakladam, ze to niemozliwe i chyba lepiej skorzystac z tego l4.Bardzo dziękuję za pomoc. Wiem że niestety macierzyński mi się nie należy w mojej sytuacji prawda ?