Dolvit
Fanka BB :)
Pewnie,że nie można ale jak chce to ktoś mi zabroni?Wydaje mi sie, że zgodnie z kodeksem pracy, będąc w ciąży nie możesz pracować na nocki - nie znam sie na prawie, ale sprawdź sobie to.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Pewnie,że nie można ale jak chce to ktoś mi zabroni?Wydaje mi sie, że zgodnie z kodeksem pracy, będąc w ciąży nie możesz pracować na nocki - nie znam sie na prawie, ale sprawdź sobie to.
Ogólnie gdyby pracodawca wiedział to ma obowiązek zdjąć ci nocki. Nawet jeśli się zgodzisz, on nie może ci pozwolić. Inaczej naraża się na problemy.Pewnie,że nie można ale jak chce to ktoś mi zabroni?Z resztą nikt w pracy nie wie o ciąży
Ja też nie dostałam i cierpię z tego powoduI na 11.09 badania prenatalne umówione
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, lekarz zrobił mi usg wszystko mi pokazał, wyjaśnił ale tak teraz o tym pomyslalam to nie dostałam zdjęcia czy to normalne ?
Nas wiąże umowa zlecenie, więc praktycznie nic nas nie łączy ;pOgólnie gdyby pracodawca wiedział to ma obowiązek zdjąć ci nocki. Nawet jeśli się zgodzisz, on nie może ci pozwolić. Inaczej naraża się na problemy.
Ja w tym widzę sens i logikę. U mnie w korpo za nocki i system 4 brygadowy są spore dopłaty, ludzie nie chcą rezygnować z nocek bo tracą 1/4 pensji. Jeśli wiesz ze praca nie jest ponad twoje siły to czemu nie. Tym bardziej że na podstawie średnich rocznych zarobków wyliczane jest ile zarabiamy na l4 i macierzyńskim przez kolejny rok, czemu sobie średnią zaniżaćPewnie,że nie można ale jak chce to ktoś mi zabroni?Z resztą nikt w pracy nie wie o ciąży
ja już mam dwa! Na szczęście Pan doktor daje. Na NFZ nie dają chyba chętnie. W sumie to mam 3, ale na jeden tylko mały pęcherzyk, wiec nie liczęJa też nie dostałam i cierpię z tego powodu
Mam kolejna wizytę USG za 3 tygodnie i muszę dopilnować żeby mi dal wydruk.