Justpositivevibe
Fanka BB :)
Mam nadziejęChyba wszystkie dopiero odetchniemy po prenatalnych![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam nadziejęChyba wszystkie dopiero odetchniemy po prenatalnych![]()
O a u mnie jest taki system dla matek seniorek (tez mam darmowe) ze najpierw spotkanie z genetykiem. Robi wywiad, kieruje na pappe. Po kilku dniach jest usg. Z tym usg i wynikiem krwi idzie sie do genetyka znowu. I ona omawia wszystkie ryzyka dokladnie. Jak chodzilam prywatnie 5 i 7 lat temu to moala. Normlanie od gin skierowanie na pappe z tym wynikiem szlam na usg prenatalne i lekarz od razu po usg wszystko wyliczalWczoraj się zapisywałam, jako matka seniorka mam na nfz. Tu taki system że jestem umówiona na usg a jak wyjdzie coś niepokojącego to gabinet obok pobierają krew. Taki system mi pasuje bo ja z pobieraniem krwii to niechętnie i w ostateczności. W poprzednich ciążach robiłam samo usg
Odpuściły na tydzień? Czy na dłużej? Ja też już pisałam, nawet dziś rano.. U mnie spokojniej od półtora tygodnia, a teraz czuję się jak przed ciążąJakiś tydzień temu pisałam na grupie, że objawy odpuściły, że nie mam już mdlosci i tak dalej. Dzisiaj 10+2 cofam to co powiedziałam bo powróciły z podwójną siłą,
Mdłości od samego rana, telepie mnie w środku jak bym była na jakimś kacu . A jak jestem głodna to już w ogóle trzęsę się cała... wczoraj bol głowy przez cały dzień....
No ja też jak jestem głodna to jestem taka osłabiona, trzęsie mnie w środku. A najgorsze jest to ze, ciagle jestem glodnaNo nieźledużo siły dla Ciebie. Mi mdłości trochę zelżały, ale cały czas ssie mnie w żołądku i czuję się jakaś słaba jakby z głodu, a dużo zjeść nie mogę bo zaraz mi niedobrze
![]()
No tak z tydzien było dobrze, przestało mnie już mdlić, czułam się normalnie jak przed ciążą. A teraz od wczoraj w sumie znowu jazda...Odpuściły na tydzień? Czy na dłużej? Ja też już pisałam, nawet dziś rano.. U mnie spokojniej od półtora tygodnia, a teraz czuję się jak przed ciążą![]()
W pierwszej ciąży celebrowalam jedzenie. Słodkie było bardziej słodkie, słone bardziej słone. Płakałam w restauracji że mój rosołek nie jest jeszcze na stole. I na klatce schodowej bo czułam że ktoś piecze pasztet. Obłęd. A przytyłam tylko 11kg z czego 7 zniknęło tydzień po porodzieNo ja też jak jestem głodna to jestem taka osłabiona, trzęsie mnie w środku. A najgorsze jest to ze, ciagle jestem glodna.. pije z 3 litry wody dziennie, co chwilę jestem głodna.. jedzenie to mi się śni... mam nadwagę sporą, boje się że jak się nie pohamuje to na porodówkę będą mnie kulać.
![]()
Ja przytyłam z córką 15 z czego 5 w ostatnim miesiącu bo mocno puchłam.W pierwszej ciąży celebrowalam jedzenie. Słodkie było bardziej słodkie, słone bardziej słone. Płakałam w restauracji że mój rosołek nie jest jeszcze na stole. I na klatce schodowej bo czułam że ktoś piecze pasztet. Obłęd. A przytyłam tylko 11kg z czego 7 zniknęło tydzień po porodzie![]()
Ja przy zapisie na prenatalne od razu zapytałam o badania krwi tak mi lekarz polecił zrobić. Prenatalne mam na poniedziałek 28 sierpnia A badanie krwi robię w tej samej placówce w środę 5 dni wcześniej i na poniedziałek na prenatalnych lekarz będzie miał już wyniki z krwi.Powiedzcie Mi badania krwi na prenatalne gdzie mogę zrobić? Jakie i ile wcześniej ? Nie dopytałam lekarza... Zapisując się na prenatalne dostanę taką informację ?