reklama

Marcowe mamy 2025

No byłam na oddziale moim tam muszę się przyjąć , byłam na izbie ale chłopak powiedział że i tak lekarze badają z ginekologiem więc raczej bez przyjęcia nie zbadają mnie . Lekarz mi napisał że takie procedury to nie poradnia . Więc nie wiem jak w innych …
Przepraszam że się wtrącam, ale może trochę pomogę.
U nas w szpitalu też musi być przyjęcie, ale po badaniu można się wypisać na własne żądanie.

reklama
Wyczytałam dzis w aplikacji, że w 9 tygodniu czeka mnie nasilenie mdłości, i coś w tym jest, bo od dwóch dni non stop jest mi 🤢. W dodatku wróciło zmęczenie z 5/6 tygodnia i hormony walą mnie w głowę. 🙈 Popłakałam się z Iga, że przebrała mecz, generalnie płaczę z każdej możliwej okazji, nawet wzrusza mnie ze wiatr tak ładnie wieje i kwiatki kwitną. 🙈🤦
Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam już mieć dosyć ciągłych mdłości. 😅 Tak serio dosyć, że czuję się wkurzona, że je mam. 😅
U mnie na tym froncie szalony przełom - miałam ochotę na słodkie, pierwszy raz od 3 tygodni :D W serialu laska jadła coś pokroju twixa i se pomyślałam, że bym opitoliła.
Ale nie pocieszasz mnie tym powrotem zmęczenia, mam poplanowane zlecenia do ogarnięcia :oops:

U mnie na tym froncie szalony przełom - miałam ochotę na słodkie, pierwszy raz od 3 tygodni :D W serialu laska jadła coś pokroju twixa i se pomyślałam, że bym opitoliła.
Ale nie pocieszasz mnie tym powrotem zmęczenia, mam poplanowane zlecenia do ogarnięcia :oops:
No kochana, trzymam kciuki, aby w Twoim przypadku było inaczej, ale ja chyba poddaje się z myślą o tym, że uda mi się normalnie zjeść i nie zamulac całego dnia przed 12 tygodniem.
Pomyślec, że ja planowałam ćwiczenia fizyczne od początku ciąży 🤣🤣

Ostatnia edycja:
@Kitsune przepraszam że cię o to pyttam ale czy w ciazach których poroniłas brałaś clexane albo acard ? Ciekawi mnie to czy dzięki temu zawsze udaje się ciążę donosić czy są przypadki że są straty ? Pytam mnie to bo to 1 ciąża moja z clexane i acardem i mam nadzieję będzie udana i donoszona...

Cześć dziewczyny, przyłączę się do wątku. To moja pierwsza ciąża. Aktualnie jestem w 9+5 i termin mam na 2 marca. W poniedziałek mam kolejną wizytę i ogromną nadzieję, że z fasolą wszystko w porządku. W okolicy 5-8 tygodnia dokuczały mi okropne mdłości, ból piersi i wrażliwość na zapachy. Od około tygodnia jest spokój co mnie mega stresuje, bo objawy zniknęły praktycznie z dnia na dzień. Obecnie jestem tylko trochę zmęczona i co jakiś czas walczę z bólami głowy. Nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku 🙈 Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki ✊

@Kitsune przepraszam że cię o to pyttam ale czy w ciazach których poroniłas brałaś clexane albo acard ? Ciekawi mnie to czy dzięki temu zawsze udaje się ciążę donosić czy są przypadki że są straty ? Pytam mnie to bo to 1 ciąża moja z clexane i acardem i mam nadzieję będzie udana i donoszona...
Przy pierwszej stracie chyba nie brałam. Później już przy każdej byłam na zestawie neoparin + acard. Z tym, że jedna z ciąż rozwijała się dobrze, wszystko było okej i lekarka stwierdziła że mam w takim razie odstawić heparynę (mialam krwiaka i powiedziała żeheparyną go karmię a to możeprowadzic do pęknięcia). To było w 9 tygodniu. Kilka dni później poroniłam. Więc kto wie, może gdybym jej wtedy nie posłuchała tamta ciąża by przetrwała 🤷‍♀️🤷‍♀️

Przy pierwszej stracie chyba nie brałam. Później już przy każdej byłam na zestawie neoparin + acard. Z tym, że jedna z ciąż rozwijała się dobrze, wszystko było okej i lekarka stwierdziła że mam w takim razie odstawić heparynę (mialam krwiaka i powiedziała żeheparyną go karmię a to możeprowadzic do pęknięcia). To było w 9 tygodniu. Kilka dni później poroniłam. Więc kto wie, może gdybym jej wtedy nie posłuchała tamta ciąża by przetrwała 🤷‍♀️🤷‍♀️
Jej tak mi przykro 🥺 z tego co czytałam to się odstawia ok4 tyg przed porodem mi mój gin też tak mówił i tego się trzymam 🤞
Ja mam dziś taki duży siniak po zastrzyku kurde 🥺 wczoraj jak się pytałam gina czemu pojawiaja mi się te siniaki to mówił że prawdopodobnie robi pani źle 🤷 pierwsze dwa wyszły super ale teraz już coraz gorzej 🥺

Jej tak mi przykro 🥺 z tego co czytałam to się odstawia ok4 tyg przed porodem mi mój gin też tak mówił i tego się trzymam 🤞
Ja mam dziś taki duży siniak po zastrzyku kurde 🥺 wczoraj jak się pytałam gina czemu pojawiaja mi się te siniaki to mówił że prawdopodobnie robi pani źle 🤷 pierwsze dwa wyszły super ale teraz już coraz gorzej 🥺
Nie znam osoby która stosując heparynę nie miałaby siniaków ;) Ja mam już masakryczne sińce po obu stronach. Ale całkiem niedawno dowiedziałam się, że robię zastrzyki za blisko pępka a to też jest powód większych siniaków. Teraz robię dalej i jest delikatnie lepiej, ale też wychodzą

reklama
Nie znam osoby która stosując heparynę nie miałaby siniaków ;) Ja mam już masakryczne sińce po obu stronach. Ale całkiem niedawno dowiedziałam się, że robię zastrzyki za blisko pępka a to też jest powód większych siniaków. Teraz robię dalej i jest delikatnie lepiej, ale też wychodzą
a ja muszę przyznać że nie mam ani jednego 😂🙈 nie wiem jak mój mąż to robi ale serio aż jestem w szoku 🤯

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry