reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

To mój lekarz właśnie polecił Pregne lub Puerie i też odradzio femibion. Niby w feminionie dobrze witaminy się nie przyswajają:)) to skoro 2 lekarzy tak mówi to coś w tym musi być :)
Na Pregne też często były jakieś promocje jak zamawiałam, a zamawiam zawsze przez stronę apteline.pl darmowa dostawa do apteki w jeden dzień. Dziś właśnie zamawiałam to DHA było po 29,99 zł. Druga sprawa, że jakoś forma tych kapsułek bardziej mi odpowiadała przy mdłościach.

reklama
A ta nowa Pregna w końcu ma 100% metylowany kwas, czy wciąż pół na pół? Bo jak ostatnio sprawdzałam ulotkę, to miała właśnie po połowie.
Ja tak jak przy staraniach biorę wszystkie witaminy osobno - głównie Swanson albo OstroVit. Wydaje mi się, że tak jest lepiej dobierać sobie odpowiednie dawki. Na przykład większość witamin dla ciężarnych ma 150 mg jodu, a ja ze względu na niedoczynność tarczycy wolę jednak brać więcej, dlatego biorę 225 mg.

Wczoraj na wizycie doktor wypisała mi wszystkie lekarstwa już za darmo w związku z ciążą więc z tego się cieszę. Bo sam neoparin na 10 dni ponad 100 zł plus inne leki to pewnie. 1000 miesięcznie wydałam na leki tak licze. W pracy do końca tygodnia jestem na l4 I tak sobie myślę co dalej zrobić :) jeszcze wczoraj byłam na rozmowie o pracę bo jakoś nie wierzyłam w ciążę a fajna oferta się trafiła ale cv składałam przed betą jeszcze :) z jakiej firmy witaminy polecał Wam lekarz ?
Ja mam Clexane, to za pierwsze opakowanie bez refundacji ponad 400 zł...

Heh, praca w ciąży to odwieczny problem chyba.

Hej dziewczyny, dla przypomnienia u mnie beta 07.07. - 441
09.07. - 405
Wczoraj 10.07. - 407
Za poleceniem lekarza dziś rano stawiłam się w szpitalu, po wstępnych badaniach na usg widać ciąże pozamaciczną w prawym jajowodzie.. Także kładą mnie na oddział i czekam na dalsze kroki, trzymam za was kciuki może i mi się kiedyś uda, powodzenia. ❤️‍🩹

09.07. - 405
Wczoraj 10.07. - 407
Za poleceniem lekarza dziś rano stawiłam się w szpitalu, po wstępnych badaniach na usg widać ciąże pozamaciczną w prawym jajowodzie.. Także kładą mnie na oddział i czekam na dalsze kroki, trzymam za was kciuki może i mi się kiedyś uda, powodzenia. ❤️‍🩹

Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało.
Dobrze, że trafiłaś na super lekarzy i udało się szybko zdiagnozować CP
Wiem, niestety co czujesz. Trzymaj się!

09.07. - 405
Wczoraj 10.07. - 407
Trzymaj się, na pewno się uda. Daj sobie tylko czas.

09.07. - 405
Wczoraj 10.07. - 407
Trzymaj się ❤️

reklama
Do góry