reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

reklama
U mnie też ból brzucha i ciągnięcie, mam jedno wielkie wzdęcie, jakby już było widać brzuszek 😀 trochę bolą mnie też piersi (na okres nigdy nie czułam). I zmęczenie! Ale to może też wynikać z delikatnej anemii bo zawsze wychodzi mi tak z krwi, więc jak moj parter mówi - nie ma różnicy 🫣
U mnie jeszcze ból pleców! Tak dolna część jakby…
Zmęczenie właśnie tak hm… w ciągu dnia może nie jakoś bardzo, ale wieczorem to 21:40 śpię 🙈 mąż się śmieje, że on może wyjść wieczorem na miasto i ja się nawet nie zorientuje bo padam jak dziecko

U mnie też ból brzucha i ciągnięcie, mam jedno wielkie wzdęcie, jakby już było widać brzuszek 😀 trochę bolą mnie też piersi (na okres nigdy nie czułam). I zmęczenie! Ale to może też wynikać z delikatnej anemii bo zawsze wychodzi mi tak z krwi, więc jak moj parter mówi - nie ma różnicy 🫣
I to wzdęcie! Zapomniałam… mam takie podbrzusze jakbym się ostro najadła 😬 jestem raczej z tych szczupłych (170 cm wzrostu i około 52 kg wagi) więc dziwnie to wygląda 🙈

I to wzdęcie! Zapomniałam… mam takie podbrzusze jakbym się ostro najadła 😬 jestem raczej z tych szczupłych (170 cm wzrostu i około 52 kg wagi) więc dziwnie to wygląda 🙈
U mnie bardzo podobne moje wymiary, co więcej w pierwszej ciąży w 6 miesiącu dopiero zaczął być widoczny brzuszek, a tu w 6 tyg wygląda jakbym była w 4/5 miesiącu porównując 🙃 Już nie wspomnę, że czuję się wiecznie najedzona

U mnie bardzo podobne moje wymiary, co więcej w pierwszej ciąży w 6 miesiącu dopiero zaczął być widoczny brzuszek, a tu w 6 tyg wygląda jakbym była w 4/5 miesiącu porównując 🙃 Już nie wspomnę, że czuję się wiecznie najedzona
Z tym brzuszkiem to tak jak u mnie, aż jestem w szoku, że go już tak widać a to dopiero początek.

Z tym brzuszkiem to tak jak u mnie, aż jestem w szoku, że go już tak widać a to dopiero początek.
Ja teraz startuje z ,lepszą sylwetką’, ale ogólnie zawsze miałam problem z odkładającą się tkanką tłuszczową na brzuchu, więc jak zjem, to niewiadomo, czy ciąża zwykła, czy spożywcza. Wieczorem zawsze brzuch, jak balon 🙈
Mi wczoraj takie zmęczenie wjechało wieczorem, że nawet córkę ululałam w swoim łóżku, bo nie byłam w stanie wstać i iść do jej pokoju 😂 Już zapomniałam, jaki to poziom wykończenia. Mimo to, w nocy śpię fatalnie 🙄 No i piersi mnie tak bolą, że masakra, ale wolę to, niż to zwracanie wszystkiego w pierwszej ciąży 😖

Ja teraz startuje z ,lepszą sylwetką’, ale ogólnie zawsze miałam problem z odkładającą się tkanką tłuszczową na brzuchu, więc jak zjem, to niewiadomo, czy ciąża zwykła, czy spożywcza. Wieczorem zawsze brzuch, jak balon 🙈
Mi wczoraj takie zmęczenie wjechało wieczorem, że nawet córkę ululałam w swoim łóżku, bo nie byłam w stanie wstać i iść do jej pokoju 😂 Już zapomniałam, jaki to poziom wykończenia. Mimo to, w nocy śpię fatalnie 🙄 No i piersi mnie tak bolą, że masakra, ale wolę to, niż to zwracanie wszystkiego w pierwszej ciąży 😖
U mnie zostało +8 po poprzedniej, więc w tej przekroczę na pewno 80 kg, ale to mnie zmotywuje po ciąży do zrzucenia.

Ja już po pierwszym usg 🙈 mamy pęcherzyk, ciałko żółte i zarodek ❤️ za dwa tygodnie kolejna wizyta, mam nadzieję, że już będzie serduszko!
att.3w2RJXTfeTW-E1i9YxQvQvJRdL8ya4lhe9JRngyhNZc.jpeg

reklama
Do góry