Napisałam maila wysłałam wyniki, bo na miejscu jest tylko w czwartki. ZobaczymyA już w ciąży przy becie 193,99 progesteron ok. 33 był
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Napisałam maila wysłałam wyniki, bo na miejscu jest tylko w czwartki. ZobaczymyA już w ciąży przy becie 193,99 progesteron ok. 33 był
To dobrze, lepiej od początku mieć to pod kontroląNapisałam maila wysłałam wyniki, bo na miejscu jest tylko w czwartki. Zobaczymy![]()
Ja właśnie dyskutowałam z mężem co robimy z ginekologiem, bo obecnie chodzę do tej samej, która nas leczyła z niepłodności. Teoretycznie mogłabym chodzić z luxmedu ale szczerze mówiąc mam średnie doświadczenia, teraz niby wymienili kadrę ale opinie są średnie o tych lekarzach. Na nfz nawet nie szukam, nie mam na to siły. Uznaliśmy finalnie, że zostajemy u obecnej ginekolog bo zna naszą historię i jakoś czuję się po prostu bezpiecznie a wszystkie badania sie staram zrobic z luxmedu bo przecież za coś płacęJeśli chodzi o ginekologa to ja obecnie chodzę na NFZ bo trafiłam na bardzo fajnego lekarza. Wcześniej chodziłam prywatnie ale wizyty + badania to ogromny koszt, a i lekarz nie do końca mi odpowiadał. Co najgorsze - to miejsce i lekarz kojarzyły mi się z poprzednią ciążą, kiedy poroniłam. Wiec w takiej sytuacji bardzo Wam polecam zmienić lekarza i podejsc do tego „na nowym gruncie”. Jeśli chodzi o sprzęt to rzeczywiście pozostawia trochę do życzeniazdjęcie USG było gorzej niż z kalkulatora
nie wiem jeszcze czy do samego końca będę kontynuować prowadzenie ciąży na NFZ ale na dzień dzisiejszy jest OK.
Miewam delikatne zawroty głowy, ale na pewno nie tak ekstremalne jak u Ciebie. Trochę brzmi to jak efekty uboczne przyjmowanych leków/ suplementów. Może coś co przyjmujesz zaprzecza sobie nawzajem? Może za dużo witamin? Nadmiar też nie jest dobry. Wszędzie wokół propaguje się suplementację, lekarze zaopatrzeni przez przedstawicieli farmaceutycznych rozdają tabsy na lewo i prawo, a nie zawsze jest to koniecznie. Zbadaj sobie poziom witaminek żelaza itp może wtedy uda się wpaść na jakiś tropCzy miałyście problem z zawrotami głowy? Ja nie potrafię dojść z kanapy do łazienki, wczoraj u gina myślałam, ze sie przewrócę. Panią doktor też to zaniepokoiło, sugerowała że to może być przez progesteron besins, tyle ze ja nie zauważam żadnej korelacji z wzięciem tabletki i zawrotami głowy. Był jeden dzień kiedy wieczorem czułamsię lepiej, jakieś 3 godziny po wzięciu tabletki, ale potrwało to może godzinę i powrót zawrotów głowy. Poza tym w poprzednich nieudanych cyklach też brałamten sam progesteron i nic mi nie było. Mam zrobić morfologię, badanie moczu, magnez, sód, potas, kreatyninę, glukoza i CRP. Czy któraś z was miała podobnie i robiła jeszcze jakieś dodatkowe badania i poznała przyczynę? Przed ciąża nie miałam żadnych problemów z zawrotami głowy, nie mam też żadnych chorób, które mogłyby to powodować
Przyjmuję od kilku miesięcy temu same suplementy, część gdy dowiedziałam sie o ciąży odstawiłam, żelaza nie biorę wcale ale kiedyś miałam problem z niedoborem, który wynikał z obfitych miesiączek ale myślę, ze nie zaszkodzi jak zbadamMiewam delikatne zawroty głowy, ale na pewno nie tak ekstremalne jak u Ciebie. Trochę brzmi to jak efekty uboczne przyjmowanych leków/ suplementów. Może coś co przyjmujesz zaprzecza sobie nawzajem? Może za dużo witamin? Nadmiar też nie jest dobry. Wszędzie wokół propaguje się suplementację, lekarze zaopatrzeni przez przedstawicieli farmaceutycznych rozdają tabsy na lewo i prawo, a nie zawsze jest to koniecznie. Zbadaj sobie poziom witaminek żelaza itp może wtedy uda się wpaść na jakiś trop![]()
To raczej dobra decyzja żeby poczekać, kiedy OM? Ja w pierwszej ciąży poszłam od razu po pozytywnym teście dosłownie z dwa dni po i chodziłam co tydzień, w tej czekałam dwa tygodnie od pozytywnego testu tylko betę robiłam 3 razy.U mnie beta dziś 275. Trochę jeszcze poczekam do wizyty