MatkaJoanna
Fanka BB :)
Hejka, witam się z terminem na 26.03. Testowałam jakoś tydzień temu z małym haczykiem, a wizytę pierwsza mam w najbliższy piątek. Widzę, że niektóre mamusie już na prenatalne się umawiają - trzymam za Was kciuki 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witaj w gronie marcowych mamusiekHejka, witam się z terminem na 26.03. Testowałam jakoś tydzień temu z małym haczykiem, a wizytę pierwsza mam w najbliższy piątek. Widzę, że niektóre mamusie już na prenatalne się umawiają - trzymam za Was kciuki![]()
Ja poszłam niby później niż zawsze ale ciąża i tak była trochę mała wg OM. Serduszko niby było widoczne ale nie mierzył tętna. A to było wg OM 6t5d, na USG wychodziło 5t6d. Dziś dzwoniłam na prenatalne, babeczce się coś tam nie podobało, pytała kiedy mam następną wizytę, poinformowałam ją, że 31.07. To mówiła, że poprosi o rejestrację po tej wizycie, żeby podać dokładną datę porodu wg wymiarów z USG.Ja tylko tak zapytam - w którym tyg szlyście na pierwszą wizytę? Były serduszka już wtedy? Ja to zawsze mam tak, jakbym pierwsze dziecko miaładalej nic nie wiem
![]()
U mnie 6+4 jeszcze nie było serca dopiero pojawiło się za tydzieńJa tylko tak zapytam - w którym tyg szlyście na pierwszą wizytę? Były serduszka już wtedy? Ja to zawsze mam tak, jakbym pierwsze dziecko miaładalej nic nie wiem
![]()
Kurcze, jest moda na ten termin z USG. Ja się tego cykam trochę. Potem indukcje i ciśnienie typu "dlaczego pani nie rodzi jeszcze?"Ja poszłam niby później niż zawsze ale ciąża i tak była trochę mała wg OM. Serduszko niby było widoczne ale nie mierzył tętna. A to było wg OM 6t5d, na USG wychodziło 5t6d. Dziś dzwoniłam na prenatalne, babeczce się coś tam nie podobało, pytała kiedy mam następną wizytę, poinformowałam ją, że 31.07. To mówiła, że poprosi o rejestrację po tej wizycie, żeby podać dokładną datę porodu wg wymiarów z USG.
najszybciej jak się dowiedziałam o ciążyJa tylko tak zapytam - w którym tyg szlyście na pierwszą wizytę? Były serduszka już wtedy? Ja to zawsze mam tak, jakbym pierwsze dziecko miaładalej nic nie wiem
![]()
Na pierwszej wizycie serduszka widać nie było, na drugiej 6+3 już było a tu mam aktualizację z dzisiaj 6+6. Wgl babka, u której myslalam, że będę ciaze prowadzić bo prowadziła nas w diagnostyce niepłodności powiedziala nam dzisiaj, ze jak mamy możliwość prowadzić gdzie indziej to żebyśmy sobie prowadzili bo u nich jednak za każdą wizytę trzeba płacić a ona jest w sumie specjalistą od nieplodnosci. Więc chyba jednak bede prowadzić ciążę w luxmedzie. W sumie piątkowa wizyta była spoko, dzisiaj sobie tam badania zrobiłam. Będzie chociaż trochę lżej finansowoJa tylko tak zapytam - w którym tyg szlyście na pierwszą wizytę? Były serduszka już wtedy? Ja to zawsze mam tak, jakbym pierwsze dziecko miaładalej nic nie wiem
![]()