reklama

Marcowe mamy 2026

Ja mam w sumie dwóch synów i córeczkę. Najstarszy ma 13lat, więc on jest taki samoobsługowy bardzo. Przy skrzatach mi pomaga. Najmłodszego bardzo lubi i strasznie jest opiekuńczy w stosunku do niego. Z córcia drą koty, aż mi się śmiać chce czasem z nich - muszę ich upominać co najmniej jakby mieli oboje 3 lata. Ale jak któregoś nie ma to jedno i drugie pyta 😅

Jeśli chodzi o płeć to chyba jest mi wszystko jedno. Lubię być mamą chłopców tak jak Ty, ale córka zmieniła mój świat. Nie umiem nawet powiedzieć o co chodzi, ale to jakaś taka potrzeba chronienia jej, jest jak taki kwiatuszek. Nie zrozumcie mnie źle, ja całe życie z chłopakami, w pracy też, tak się akurat składa. To mój taki męski świat i ona w tym wszystkim chyba takie coś wprowadza, taki inny rodzaj energii.
Mnie się wydaje że teraz będzie znowu dziewuszka. Zobaczymy :D

A różnica wieku... Yyy właśnie przerabiamy teraz taka. No jest ciężko nie powiem, że nie. Szczegolnie jak młody zaczal się przemieszczać. Nie nadążam momentami. Jak będzie 3 takie malutkie to w ogóle Kongo. My chcieliśmy 4, ale tak jak u Was - nie tak szybko. Ale życie tak napisalo i cieszymy się bardzo. Tak samo bardzo jak bardzo przygotowujemy się na trzęsienie ziemi, boooo... Żadne z naszych dotychczasowych dzieci dobrze nie spalo i wszystkie są tak energiczne że czasem ręce opadają :D witaj przygodo XD
Fajnie wiedzieć że sa jednak rodziny które chcą tyle dzieci :D ja jak komuś w otoczeniu mowie ze nam sie marzy 4 to patrzą na mnie jak na kosmitę :D starszy u mnie ma niby 5 lat i naprawdę jest pomocny zwłaszcza teraz jak roczniak zaczyna sie bawić to ma towarzystwo i świetnie sie bawią :D
Kurcze to moze akurat dla odmiany to czwarte bedzie okazem spokoju :D tego Ci życzę 😅😅😅

reklama
Jeszcze Was pospamuje 😅😅 Mam zapisana xonvea. Ogolnie męczą mnie nudności na maxa. Warto wziąć? Lekarz powiedIal że sama mam zdecydowac, on mi receptę daje żeby mieć w zanadrzu.

A i w ogóle skąd recepta. No byłam dzisiaj i tego gina 😁😁. Dzidziuś jest, serduszko bije ❤️❤️❤️ Wielkość adekwatna do wieku ciążowego. Jest lux
U mnie od wczoraj też rzyganko 🙃 A miałam nadzieję, że ta ciąża będzie łaskawsza 🙈 I tak jest, bo zaczęło się później, ale kolorowo nie jest. Chociaż może lepiej wyrzucić z siebie, niż tak jak wczoraj, cały dzień mnie mdłości męczyły i nie dałam rady nic zrobić. Najgorzej, że znowu nie mogę pić wody. Wraca mi się. Macie jakieś sposoby na to, co do niej dodać, żeby się przyjęła? Imbir i cytryna nie dają rady 😢

Myślę, że ludzie po prostu się dziwią, że ktoś w dzisiejszych czasach, przy dzisiejszych kosztach i tempie życia jest w stanie wychować dobrze czwórkę. Ja mam troje rodzeństwa i uważam, że niestety, ale moi rodzice w wielu aspektach polegli wychowawczo właśnie przez brak czasu i brak zasobów finansowych. Co oczywiście nie zmienia faktu, że jest to każdej rodziny indywidualna decyzja.

Hej, ja również skusiłam się na Bonjeste.. dostałam receptę na wizycie i długo biłam się z myślami czy w ogóle kupić, ale męczą mnie nudności od rana do nocy, więc od wczoraj zażywam i oczekuje spektakularnych rezultatów. Nudności, bóle głowy, osłabienie i ciśnienie na poziomie 90/50 powiem Wam, że to moja 3 ciąża a czuje się na tą chwilę najgorzej, może to kwestia wieku?

Hej, ja również skusiłam się na Bonjeste.. dostałam receptę na wizycie i długo biłam się z myślami czy w ogóle kupić, ale męczą mnie nudności od rana do nocy, więc od wczoraj zażywam i oczekuje spektakularnych rezultatów. Nudności, bóle głowy, osłabienie i ciśnienie na poziomie 90/50 powiem Wam, że to moja 3 ciąża a czuje się na tą chwilę najgorzej, może to kwestia wieku?
A ile masz lat? Moja pierwsza ciąża była w zasadzie bezobjawowa (tylko przespałam 2-3 miesiąc, akurat jak było jakieś euro albo mundial zaczynałam z mężem oglądać mecz ale nawet do przerwy nigdy nie wytrwałam 😁) i teraz też czasem mam lekka zadyszkę jak wejdę po schodach i częściej sikam, nic więcej. I rozkminiam czy na pewno wszystko ok, tak źle i tak niedobrze.

Umówiłam wizytę na 12ego, to już będzie 7+2 ale wcześniej nie mam kiedy iść bo wyjeżdżamy. I znowu to czekanie.

W tym roku 33 :) pierwsza ciąża bezobjawowa w wieku 21 syn, druga 28 córka i w sumie poza sennością i dosłownie kilkoma dniami nudności nic więcej.
Ja wizytę mam 13 i powinno być 8+3 wg USG.

Hej dziewczyny i jak tam się czujecie? ☺️
Pytanie mam do dziewczyn, które już są w kolejnej ciąży jak u was wielkość brzuszka?
W pierwszej ciąży mój brzuch zaczął być widoczny dopiero około 15 tygodnia nawet później, a tutaj zaraz zaczynam 9 tydzień i już spodnie nie chcą się dopinać, brzuch na wieczór jest ogromny.

Pytanie mam do dziewczyn, które już są w kolejnej ciąży jak u was wielkość brzuszka?
W pierwszej ciąży mój brzuch zaczął być widoczny dopiero około 15 tygodnia nawet później, a tutaj zaraz zaczynam 9 tydzień i już spodnie nie chcą się dopinać, brzuch na wieczór jest ogromny.
Ja mam już mocno odstający brzuch, ale u mnie to normalne w każdej ciąży. Chciałabym się jeszcze ukryć w pracy do tego 25 sierpnia (tylko menadżerowi zamierzam powiedzieć wcześniej), ale nie wiem czy to się uda, bo nie mam sie co ubrać, nie mam takich luźnych ubrań 😳

Ty 9tc a ja 7 i mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy i na pewno nieadekwatny do tygodnia ciąży .. pewnie to kwestia wzdęć i hormonów, ale mocno niekomfortowo się z tym czuje :/ pierwszą ciążę udało mi się trzymać w tajemnicy przed większością rodziny i znajomych do 6 mca 🫣

reklama
U mnie narazie macica lekko się uwypukliła ale za to wyżej mam druga ciążę - spożywcza 😅 ostatnio trochę zjechałam z oponki i zaczęłam nosić obcisłe rzeczy a tu z dnia na dzień tak mi brzuch wywaliło i jakiś taki twardy się zrobil. No ale ciągle jem, dużo słodyczy było w tym tygodniu. Ciekawe jak będzie dalej bo każdy mówi że w kolejnych ciążach rośnie szybciej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry