reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Czy tylko ja mam wrażenie, że większość z nas ma jakiś rozjazd w kwestii wieku ciąży? Chyba jeszcze żadna nie pisała, że zarodek wypada idealnie według OM😳

reklama
Ja farbuje sama w domu i osobiście zamawiam poprostu farbę fryzjerska + utleniacz :D starczy na dlugo, a mam właśnie ten sam problem ze pasowałoby maksymalnie co 3tyg juz zafarbowac. U mnie sie sprawdza super w ten sposób:)
Ja akurat farbuje taka co jest ciezko dostępna na internecie(zamawia mi znajoma fryzjerka)
Ale np z firmy inebrya moge polecić wczesniej nimi farbowałam w salonie u fryzjerki parę lat potem, zamawiałam tez sobie do domu :)
Dzięki! :)

U mnie na ostatnim USG wyszła różnica 2 dni między wiekiem ciąży z USG a terminem z OM. Ale szczerze mówiąc – od początku wiedziałam, że coś się nie zgadza i różnica może być nawet większa. Nigdy nie miałam regularnych cykli, więc zupełnie się tym nie przejmuję.

Za to powiem Wam, że każdy dzień jest dla mnie coraz trudniejszy… Wieczory i noce to jakaś masakra – mdłości, ból brzucha, kiepski sen. Rano wyglądam jak zombie, a normalnie chodzę do pracy, więc naprawdę ciężko mi to ogarnąć. Zastanawiam się, czy to może dlatego, żej leżę i temu mi niedobrze wieczorem, czy może ma to jakiś związek z tym, że niedawno odstawiłam córkę od piersi…? Sama już nie wiem, ale trochę mnie to dołuje – myślałam, że zbliżając się do końca 1. trymestru będzie lepiej, a tu odwrotnie.

U mnie na ostatnim USG wyszła różnica 2 dni między wiekiem ciąży z USG a terminem z OM. Ale szczerze mówiąc – od początku wiedziałam, że coś się nie zgadza i różnica może być nawet większa. Nigdy nie miałam regularnych cykli, więc zupełnie się tym nie przejmuję.

Za to powiem Wam, że każdy dzień jest dla mnie coraz trudniejszy… Wieczory i noce to jakaś masakra – mdłości, ból brzucha, kiepski sen. Rano wyglądam jak zombie, a normalnie chodzę do pracy, więc naprawdę ciężko mi to ogarnąć. Zastanawiam się, czy to może dlatego, żej leżę i temu mi niedobrze wieczorem, czy może ma to jakiś związek z tym, że niedawno odstawiłam córkę od piersi…? Sama już nie wiem, ale trochę mnie to dołuje – myślałam, że zbliżając się do końca 1. trymestru będzie lepiej, a tu odwrotnie.

Ech, mnie od tego siedzenia za biurkiem też brzuch boli, chyba jedyna przyczyna bólu brzucha u mnie. Czasami mam wrażenie, że zgniatam tego biednego dzieciaka, bo taka spięta siedzę. Ale da się przeżyć.

Ja też się coraz gorzej czuję, ostatnie 1,5 tyg to kompletny brak sił, senność, mdłości i rozjechane samopoczucie. Dodatkowo dopadło mnie przeziębienie na urlopie, ratuje się herbatami i syropem dla kobiet w ciąży, ale wcale nie chce przejść a już dziś wróciłam do pracy.. eh. Mam też już jakiś czas problem z ciągłym wybudzaniem się co chwila od 5-6 rano, a wczoraj to już od 2-3 była jazda.. Z pozytywów to jutro już nareszcie wizyta, 3 tygodnie czekałam 😌

Pocieszę Cie bo mam podobnie :D poprzednie ciąże znosiłam super jesli chodzi o objawy a teraz mam wrażenie ze to jakiś rollercoster. Ostatnio mialam 2 dni lepsze i mialam cichą nadzieję ze koniec takich mocnych dolegliwości a dzisiaj mimo leków okropne mdłości, totalnie zmęczenie i w dodatku jestem okropnie drażliwe. Noce tez nie sa dobre. Czy Twoja córeczka przesypia juz noce ? :D u mnie syn jeszcze budzi sie 3-4x to tez nie pomaga bo ciezko mi usnąć jak sie wybudzę.

Teraz przez to będę rozkminiac płeć 🙈 Zaobserwowałam wśród koleżanek że przy chłopcach mamy nie miały mdłości a przy dziewczynkach przytulały kibelek w pierwszym trymestrze. Macie podobne obserwacje czy to zabieg okoliczności? (Wiadomo, ważne aby było zdrowe) Korci mnie żeby nie poznać płci do porodu.
Z pierwszym synem nie miałam mdłości zadnych. Z córką (2) mdliło mnie dobre 3 m-ce. Z synem (3) nie dość że mnie mdliło te 3 m-ce to jeszcze cały czas spałam. Teraz (4) jest znośnie. Piszę żeby dać znać że u mnie ten system się nie sprawdził :D dwie ciąże miałam dzieci niespodzianki - nie chciałam wiedzieć kto jest w brzuszku. Teraz chce już wiedziec. Trzymam kciuki jeśli zdecydujesz się jednak nie poznać płci do porodu :D

Ostatnia edycja:
Ja farbuje sama w domu i osobiście zamawiam poprostu farbę fryzjerska + utleniacz :D starczy na dlugo, a mam właśnie ten sam problem ze pasowałoby maksymalnie co 3tyg juz zafarbowac. U mnie sie sprawdza super w ten sposób:)
Ja akurat farbuje taka co jest ciezko dostępna na internecie(zamawia mi znajoma fryzjerka)
Ale np z firmy inebrya moge polecić wczesniej nimi farbowałam w salonie u fryzjerki parę lat potem, zamawiałam tez sobie do domu :)
Kurcze a ja mimo, że nienawidzę odrostu to we wszystkich ciazach odpuściłam farbę. Mało tego - w pologach też. Ja wiem że mówią że farby sa teraz bezpiecznie ale ja jestem chicken 🐔 podziwiam, tak zupełnie bez sarkazmu. Bo ja bym chciała ale się cykam i tyle 😅

reklama
Czy tylko ja mam wrażenie, że większość z nas ma jakiś rozjazd w kwestii wieku ciąży? Chyba jeszcze żadna nie pisała, że zarodek wypada idealnie według OM😳
U mnie ideolo lolo. Musieliśmy się wstrzelić przypadkiem w ten 14-15 dzień. Z USG mam 6+2, OM 6+1. Ale u mnie to pierwszy taki przypadek :D większość moich dzieci jest z 17-18-19 dc nawet jeśli dobrze notowalam. I faktycznie dwa ostatnie urodzone 40+6 😂

Do góry