reklama
mikomiko
Fanka BB :)
U ciebie to jeszcze młoda ciąża, wszystko przed tobąJa na szczęście póki co bez większych dolegliwościczasem coś pociągnie w podbrzuszu czy zakłuje ale to delikatnie i piersi trochę bolą, nic po za tym
![]()
sara.woj
Dzięki!Ja farbuje sama w domu i osobiście zamawiam poprostu farbę fryzjerska + utleniaczstarczy na dlugo, a mam właśnie ten sam problem ze pasowałoby maksymalnie co 3tyg juz zafarbowac. U mnie sie sprawdza super w ten sposób
Ja akurat farbuje taka co jest ciezko dostępna na internecie(zamawia mi znajoma fryzjerka)
Ale np z firmy inebrya moge polecić wczesniej nimi farbowałam w salonie u fryzjerki parę lat potem, zamawiałam tez sobie do domu![]()
sara.woj
U mnie na ostatnim USG wyszła różnica 2 dni między wiekiem ciąży z USG a terminem z OM. Ale szczerze mówiąc – od początku wiedziałam, że coś się nie zgadza i różnica może być nawet większa. Nigdy nie miałam regularnych cykli, więc zupełnie się tym nie przejmuję.
Za to powiem Wam, że każdy dzień jest dla mnie coraz trudniejszy… Wieczory i noce to jakaś masakra – mdłości, ból brzucha, kiepski sen. Rano wyglądam jak zombie, a normalnie chodzę do pracy, więc naprawdę ciężko mi to ogarnąć. Zastanawiam się, czy to może dlatego, żej leżę i temu mi niedobrze wieczorem, czy może ma to jakiś związek z tym, że niedawno odstawiłam córkę od piersi…? Sama już nie wiem, ale trochę mnie to dołuje – myślałam, że zbliżając się do końca 1. trymestru będzie lepiej, a tu odwrotnie.
Za to powiem Wam, że każdy dzień jest dla mnie coraz trudniejszy… Wieczory i noce to jakaś masakra – mdłości, ból brzucha, kiepski sen. Rano wyglądam jak zombie, a normalnie chodzę do pracy, więc naprawdę ciężko mi to ogarnąć. Zastanawiam się, czy to może dlatego, żej leżę i temu mi niedobrze wieczorem, czy może ma to jakiś związek z tym, że niedawno odstawiłam córkę od piersi…? Sama już nie wiem, ale trochę mnie to dołuje – myślałam, że zbliżając się do końca 1. trymestru będzie lepiej, a tu odwrotnie.
mikomiko
U mnie na ostatnim USG wyszła różnica 2 dni między wiekiem ciąży z USG a terminem z OM. Ale szczerze mówiąc – od początku wiedziałam, że coś się nie zgadza i różnica może być nawet większa. Nigdy nie miałam regularnych cykli, więc zupełnie się tym nie przejmuję.
Ech, mnie od tego siedzenia za biurkiem też brzuch boli, chyba jedyna przyczyna bólu brzucha u mnie. Czasami mam wrażenie, że zgniatam tego biednego dzieciaka, bo taka spięta siedzę. Ale da się przeżyć.
Ja też się coraz gorzej czuję, ostatnie 1,5 tyg to kompletny brak sił, senność, mdłości i rozjechane samopoczucie. Dodatkowo dopadło mnie przeziębienie na urlopie, ratuje się herbatami i syropem dla kobiet w ciąży, ale wcale nie chce przejść a już dziś wróciłam do pracy.. eh. Mam też już jakiś czas problem z ciągłym wybudzaniem się co chwila od 5-6 rano, a wczoraj to już od 2-3 była jazda.. Z pozytywów to jutro już nareszcie wizyta, 3 tygodnie czekałam 

kavangah
Pocieszę Cie bo mam podobnieU mnie na ostatnim USG wyszła różnica 2 dni między wiekiem ciąży z USG a terminem z OM. Ale szczerze mówiąc – od początku wiedziałam, że coś się nie zgadza i różnica może być nawet większa. Nigdy nie miałam regularnych cykli, więc zupełnie się tym nie przejmuję.
MatkaJoanna
Z pierwszym synem nie miałam mdłości zadnych. Z córką (2) mdliło mnie dobre 3 m-ce. Z synem (3) nie dość że mnie mdliło te 3 m-ce to jeszcze cały czas spałam. Teraz (4) jest znośnie. Piszę żeby dać znać że u mnie ten system się nie sprawdziłTeraz przez to będę rozkminiac płećZaobserwowałam wśród koleżanek że przy chłopcach mamy nie miały mdłości a przy dziewczynkach przytulały kibelek w pierwszym trymestrze. Macie podobne obserwacje czy to zabieg okoliczności? (Wiadomo, ważne aby było zdrowe) Korci mnie żeby nie poznać płci do porodu.
Ostatnia edycja:
MatkaJoanna
Kurcze a ja mimo, że nienawidzę odrostu to we wszystkich ciazach odpuściłam farbę. Mało tego - w pologach też. Ja wiem że mówią że farby sa teraz bezpiecznie ale ja jestem chickenJa farbuje sama w domu i osobiście zamawiam poprostu farbę fryzjerska + utleniaczstarczy na dlugo, a mam właśnie ten sam problem ze pasowałoby maksymalnie co 3tyg juz zafarbowac. U mnie sie sprawdza super w ten sposób
Ja akurat farbuje taka co jest ciezko dostępna na internecie(zamawia mi znajoma fryzjerka)
Ale np z firmy inebrya moge polecić wczesniej nimi farbowałam w salonie u fryzjerki parę lat potem, zamawiałam tez sobie do domu![]()

reklama
MatkaJoanna
U mnie ideolo lolo. Musieliśmy się wstrzelić przypadkiem w ten 14-15 dzień. Z USG mam 6+2, OM 6+1. Ale u mnie to pierwszy taki przypadekCzy tylko ja mam wrażenie, że większość z nas ma jakiś rozjazd w kwestii wieku ciąży? Chyba jeszcze żadna nie pisała, że zarodek wypada idealnie według OM![]()