reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

O i teraz jeszcze Was pospamuje. Nadrabiałam 5 czy 6 stron i po kolei odpisywałam.
Nowym Kobietom z nami mówię dzień dobry i oby to były bardzo nudne ciąże, bezstresowe.
U mnie zero spania, bo 3latka to może i śpi ładnie, ale mój roczniak daje czadu tak bardzo, że po prostu padam na ryj. Dlatego mam takie zaległości z Wami. Mdłości chwilowo odpuściły, ale ten brak snu mnie doprowadza do rozpaczy. Tak serio serio.

A w ogóle to mam rozkmine na maxa z lekarzem prowadzącym. Czy brać tego co wcześniej dzięki któremu miałam udany vbac w spoko szpitalu, ale mam do niego daleko i muszę jednak zapłacić.. czy brać tego z Luxmed którego też polecają babeczki ale jest z innego szpitala (też nienajgorszy) niż bym chciała rodzić i tego mam w pakiecie za darmoszke. O takie problemy właśnie. W tym szpitalu co ostatnio rodziłam są od niedawna porody do wody i po prostu oszalałam. Taki bym chciała 🥰 Robia też z łożyska drzewka życia - takie obrazki kolorowe na pamiątkę. I co robić..

reklama
O i teraz jeszcze Was pospamuje. Nadrabiałam 5 czy 6 stron i po kolei odpisywałam.
Nowym Kobietom z nami mówię dzień dobry i oby to były bardzo nudne ciąże, bezstresowe.
U mnie zero spania, bo 3latka to może i śpi ładnie, ale mój roczniak daje czadu tak bardzo, że po prostu padam na ryj. Dlatego mam takie zaległości z Wami. Mdłości chwilowo odpuściły, ale ten brak snu mnie doprowadza do rozpaczy. Tak serio serio.

A w ogóle to mam rozkmine na maxa z lekarzem prowadzącym. Czy brać tego co wcześniej dzięki któremu miałam udany vbac w spoko szpitalu, ale mam do niego daleko i muszę jednak zapłacić.. czy brać tego z Luxmed którego też polecają babeczki ale jest z innego szpitala (też nienajgorszy) niż bym chciała rodzić i tego mam w pakiecie za darmoszke. O takie problemy właśnie. W tym szpitalu co ostatnio rodziłam są od niedawna porody do wody i po prostu oszalałam. Taki bym chciała 🥰 Robia też z łożyska drzewka życia - takie obrazki kolorowe na pamiątkę. I co robić..
Właśnie się zastanawiałam czy tylko moje 1,5 roczne dziecko nie śpi w nocy. Pobudek ostatnio mamy dużo, raczej to przez zęby bo jej jak idą to wszystkie na raz. Teraz wszystkie 3. Także w dzień jestem jak zombie 😅

Z pierwszym synem nie miałam mdłości zadnych. Z córką (2) mdliło mnie dobre 3 m-ce. Z synem (3) nie dość że mnie mdliło te 3 m-ce to jeszcze cały czas spałam. Teraz (4) jest znośnie. Piszę żeby dać znać że u mnie ten system się nie sprawdził :D dwie ciąże miałam dzieci niespodzianki - nie chciałam wiedzieć kto jest w brzuszku. Teraz chce już wiedziec. Trzymam kciuki jeśli zdecydujesz się jednak nie poznać płci do porodu :D
Ok, czyli obalilyscie moją teorię 😁
Jedyne co się sprawdza to że każda ciąża jest inna.

A ja wczoraj poszłam na wizytę bo zaobserwowałam mikro plamienie. Wszystko na szczęście dobrze, dostałam profilaktycznie duphaston. I było serduszko 🥰 z OM 6+5, z USG 7+1

Witam was dziewczyny 🙂 Po zapoznaniu sie z waszymi historiami nieśmiało dołączam. Termin 22 marzec ale Pani doktor mowi ze dopiero po kolejnych badanich potwierdzimy czy oby nie zmieni sie. Usg 01.08. Widac pulsujące serduszko fasolka 0.7mm. Od paru dni odczuwam dość mocne bóle podbrzusza i pleców w dolnej części przypominają bóle miesiączkowe ale są naprawę silne po odpoczynku mijają ,trochę mnie to martwi. Czy któraś z was tak miala ? Dzisiaj wychodzi mi 7+5. To moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam i gratulacje dla wszystkich przyszłych mam .🙂

Witam was dziewczyny 🙂 Po zapoznaniu sie z waszymi historiami nieśmiało dołączam. Termin 22 marzec ale Pani doktor mowi ze dopiero po kolejnych badanich potwierdzimy czy oby nie zmieni sie. Usg 01.08. Widac pulsujące serduszko fasolka 0.7mm. Od paru dni odczuwam dość mocne bóle podbrzusza i pleców w dolnej części przypominają bóle miesiączkowe ale są naprawę silne po odpoczynku mijają ,trochę mnie to martwi. Czy któraś z was tak miala ? Dzisiaj wychodzi mi 7+5. To moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam i gratulacje dla wszystkich przyszłych mam .🙂
Ja miałam i w sumie nadal mam bóle brzucha (teraz 8 tydzień). Ale u mnie to wygląda tak, ze boli kilka - kilkanaście sekund i odpuszcza, aktualnie bóle pojawiają się coraz rzadziej. Czasem były na tyle mocne, ze wybudzały mnie ze snu

U mnie niecałe dwa dni bylo lepiej, teraz znowu z dnia na dzień gorzej. Do tego idzie pełnia a ja zwykle od 4 dni przed nie mogę spać co nie pomaga. Jutro mam kolejną wizytę u ginekologa

Nie jestem specjalistą, ale ogolnie możesz takie coś odczuwać, bo tam w środku wszystko rośnie i się zmienia. Jak będzie to bardzo uciążliwe dla Ciebie to zgłoś lekarzowi na następnej wizycie. Na pewno coś poradzi. Najważniejsze to nie martw się na zapas 😊

Właśnie się zastanawiałam czy tylko moje 1,5 roczne dziecko nie śpi w nocy. Pobudek ostatnio mamy dużo, raczej to przez zęby bo jej jak idą to wszystkie na raz. Teraz wszystkie 3. Także w dzień jestem jak zombie 😅
A weź u nas też zęby. Opuchnięte dziąsła (czwórki idą). Ogólnie do tego katar, kaszel taki ząbkowy. I kolejna noc z głowy 🤷🏼‍♀️

reklama
ja w drugiej ciąży miałam przez większość czasu mocne bóle podbrzusza. Zalecili mi magnez, nospe i luteinę. W tej ciąży jak mnie mocno zaczęło boleć to od tego czasu biorę magnez

Do góry