reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi trochę sie uspokoiłam ogólnie Pani Ginekolog powiedziała ze ponieważ jestem mocno chuda moge odczuwać te bóle mocniej niż inni , przy czym nie zaleciła żadnych leków ani suplementow . Zaczęłam suplementowac magnez na własną rękę kolejna wizytę mam 13.08. Już z wynikami morfologii

reklama
A ja się odważyłam i zamówiłam nowe ciążowe majty.
"Odważyłam się", bo dla mnie to jest zawsze bardzo trudne, żeby się przełamać i kupić coś ciążowego na tak wczesnym etapie...

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi trochę sie uspokoiłam ogólnie Pani Ginekolog powiedziała ze ponieważ jestem mocno chuda moge odczuwać te bóle mocniej niż inni , przy czym nie zaleciła żadnych leków ani suplementow . Zaczęłam suplementowac magnez na własną rękę kolejna wizytę mam 13.08. Już z wynikami morfologii
Ja zawsze mam na początku bóle brzucha, chociaż chyba nigdy nie bolały mnie plecy. Ale jednak "tyły" też się rozciągają.

A weź u nas też zęby. Opuchnięte dziąsła (czwórki idą). Ogólnie do tego katar, kaszel taki ząbkowy. I kolejna noc z głowy 🤷🏼‍♀️
U nas przebiła się 1 trójka już, reszta przebije się raczej w tym samym dniu bo dziąsło już jest bardzo cieniutkie. W nocy budzi się co chwilę z płaczem i nie zawsze wystarczy pogłaskanie po głowie czy pleckach, raczej wyciągnę ręce i prosi żeby ją wziąć, a ja nie mam serca i ja biorę i tak śpi na mnie, póki brzuch jeszcze nie przeszkadza z jednej strony cieszę się na te bliskość, a z drugiej chciałabym pospać. 😅

Dziewczyny ❤️ powiecie mi czy te wyniki są ok?

Załączniki

• IMG_3082.jpeg
    IMG_3082.jpeg
    413,5 KB · Wyświetleń: 68
Też mam IgG dodatnie a IgM ujemne. Zlecił trzecie badanie - IgG Avidity, żeby określić jak „stare” to są przeciwciała.
U mnie mogą też wynikać z tego, że byłam szczepiona - zarówno na różyczkę, jak i na ospę. Na ospę rok temu. Chociaż nie wiem czy to ma znaczenie… kurczę trochę się martwię, mam nadzieję, że nie są to aktywne wirusy?

Ostatnia edycja:
reklama
A weź u nas też zęby. Opuchnięte dziąsła (czwórki idą). Ogólnie do tego katar, kaszel taki ząbkowy. I kolejna noc z głowy 🤷🏼‍♀️
U nas to wgl wyobraz sobie ze mówisz że u Ciebie juz czwórki a u mnie Jasiek ma dopiero 2 jedynki na górze i 2 jedynki na dole :D i mam wrażenie ze sie pcha wszystko ale cos dlugo nie chcą wyjść
Dziewczyny ❤️ powiecie mi czy te wyniki są ok?
Myślę ze możesz byc spokojna. Jeśli chodzi o cytomegalie to napewno są okey, IGG masz wysokie czyli przechodziłaś napewno IGM masz ujemne czyli nie aktywne. U mnie teraz bylo IGG dodatnie i IGM dodatnie i musialam robic dodatkowe testy na awidność ale wyszło właśnie ze to stare zakażenie z przed ciąży i moge być spokojna :) A jesli chodzi o różyczkę to mysle ze tez możesz być spokojna skoro sie szczepiłaś, ja przechorowałam więc te przeciwciała mam trochę wyższe. Ale IGM na rozyczke masz ujemne czyli napewno nie jest to aktywne zakazenie. Wiadomo lekarz i tak spojrzy na wyniki, ale na ten moment mysle ze możesz spac spokojnie :)

Do góry