reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Ja miałam taki śluz który pachniał ok, ale był własnie mleczno żółty i dostalam clotrimazol w globulkach i puscilo, ale wiadomo każda z nas może mieć co innego :) ja aktualnie jestem po antybiotyku na pecherz i czuje, że nic nie pomógł, wiec chyba mocz z posiewem jutro zrobie bo brzuch mnie pobolewa i piecze, a takie zgadywanie i dawanie leków bez żadnej podstawy doprowadza mnie do szału 🤯
Okropne jak lekarze traktują człowieka jak krolika doświadczalnego zamiast się zająć porządna diagnostyką żeby dobrze dobrać leki. Mi też cos w moczu wyszło nie tak, posiew nie nadaje sie do diagnostyki i muszę powtórzyć (nawet sikać poprawnie nie umiem 🤣🤣🤣) ale mnie przy tym nic nie boli ale jak ki to doktor tłumaczył: w ciazy bakterie w moczu, nawet jeśli nie dają objawów to leczymy.
U mnie jeszcze wyszedł z krwi magnez na granicy, tak samo potas, niski wapń, witamina d niby dobra ale mogłoby być lepiej i do tego problemy z wątrobą (żółć sie zbiera a nie powinna?). W każdym razie za miesiąc mam powtorzyc usg jany brzusznej, dzisiaj też jakies dodatkowe badania z krwi robiłam i odebrałam w końcu potwierdzoną grupę krwi. I jeszcze po zapaleniu zatok w lipcu dalej mam jakiś katar i nos zatkany, tez jakieś rzeczy do nebulizacji mam kupić. Same problemy

reklama
Okropne jak lekarze traktują człowieka jak krolika doświadczalnego zamiast się zająć porządna diagnostyką żeby dobrze dobrać leki. Mi też cos w moczu wyszło nie tak, posiew nie nadaje sie do diagnostyki i muszę powtórzyć (nawet sikać poprawnie nie umiem 🤣🤣🤣) ale mnie przy tym nic nie boli ale jak ki to doktor tłumaczył: w ciazy bakterie w moczu, nawet jeśli nie dają objawów to leczymy.
U mnie jeszcze wyszedł z krwi magnez na granicy, tak samo potas, niski wapń, witamina d niby dobra ale mogłoby być lepiej i do tego problemy z wątrobą (żółć sie zbiera a nie powinna?). W każdym razie za miesiąc mam powtorzyc usg jany brzusznej, dzisiaj też jakies dodatkowe badania z krwi robiłam i odebrałam w końcu potwierdzoną grupę krwi. I jeszcze po zapaleniu zatok w lipcu dalej mam jakiś katar i nos zatkany, tez jakieś rzeczy do nebulizacji mam kupić. Same problemy

juz sie przyzwyczailam, ze lekarze losowo dobieraja leki… z tym sikaniem cos jest bo ja tez juz w przeszlosci zanosilam mocz na posiew i sie okazalo 3 razy pod rzad, ze sikanie mi nie idzie 🤣 na badania krwi wybieram sie jutro, nie wiem czy mam sie bardziej bac wynikow czy ceny 🤣 prowadze ciaze prywatnie wiec troche mnie to bedzie kosztowac 😩

Widziałam, że Medicover ma NIPT i VERAGENE. Aż z ciekawości napisałam pytanie czy mam to w pakiecie. Zakładam, że nie, ale jakbym miała, to bym zrobiła.

Ja dzisiaj mówiłam szefowi, że pewnie w pierwszej połowie lipca było po mnie widać, że byłam ledwo żywa, ale podobno nie 😳 już jestem przewrażliwiona, ciągle myślę, że się ludzie w pracy na mnie gapią, a tu jeszcze 2 tygodnie kitrania tego brzucha 😁

juz sie przyzwyczailam, ze lekarze losowo dobieraja leki… z tym sikaniem cos jest bo ja tez juz w przeszlosci zanosilam mocz na posiew i sie okazalo 3 razy pod rzad, ze sikanie mi nie idzie 🤣 na badania krwi wybieram sie jutro, nie wiem czy mam sie bardziej bac wynikow czy ceny 🤣 prowadze ciaze prywatnie wiec troche mnie to bedzie kosztowac 😩
Ja na szczęście mam pakiet w luxmedzie więc spora część badań jest w ramach niego. Ciekawe za którym razem mi sie uda ten posiew zrobić 🤣ja mam taki problem, ze rano MUSZĘ na dwójkę i jak tu w takim wypadku pobrać mocz i jeszcze się umyć przed 🤣 czekam na dzień kiedy się obudzę i nie będę musiała pędzić fo toalety to wtedy może mi sie uda to poprawnie pobrać 🤣

Też mi ginka w luxie dala skierowanie na sanco ale nie umiem sprawdzić czy mam w pakiecie/ile kosztuje bo w apce nie ma tego na liście badań jak sprawdzam pakiet.

Niepokoją mnie moje upławy, dostałam duphaston, badały mnie na przestrzeni tygodnia dwie lekarki i nie widziały powodów do zmartwień. Nie są to jakieś krwiste plamienia ale takie jakby żółtawe, jakby mleczny śluz zmieszać z malenka ilością krwi. Wiem że tam wszystko się formuje i rośnie, są bezzapachowe więc to nie infekcja. W pierwszej ciąży tak nie miałam i już ponad tydzień to trwa.
Mam dokładnie tak samo. Po Duphastonie trochę ich mniej, ale musiałam zejść z 3 do 2, bo miałam po nim straszne biegunki 🙈

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, jeżeli chcecie żeby zaczęła załatwiać tę grupę prywatną to potrzebuje wszystkie wasze nazwy spisać i powiedzcie mi kto będzie adminem, bo potrzeba 2. Dziewczyny, których nie wpisałam odezwijcie się to dodam was do listy.
Aktualna lista:
@Estera25
@BEJ*
@Fati1998
@mikomiko
@Misiaa1996
@kavangah
@Asztart
@redrose
Jeszcze @MatkaJoanna
A co robi admin? Ja tu wchodzę całkiem często ale mogę zniknąć na kilka dni

reklama