reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

W tej ciąży na razie nie mam zachcianek, ale nie mam ochoty na nic😅 jedzenie wmuszam w siebie, albo pytam dzieci na co mają ochotę. Głównie ciągnie mnie do słodkiego.
W pierwszej ciąży miałam fazę na oliwki i śledzie, a w drugiej na wszystko co ostre, tak mi wtedy najostrzejsze wchodziło bez jakiś konsekwencji czy bez zbyt dużego pieczenia, że mogłam ciągle to jeść. Po ciąży próbowałam jeść to samo co w ciąży, ale już dużo za ostre było😂

reklama
Powiedzcie mi, czemu ciążową zachcianką muszą być najgorsze syfy 😂 Chipsy, Cheetosy, pasztet Profi 🙈 Zjadłam raz od początku ciąży, ale smaka na to mam codziennie praktycznie 😬
Ja codziennie wstaje i mysle o kebabie :D ale na szczęście najblizszy dobry jest 15 min ode mnie i nie dowożą wiex zjadłam go tylko raz :D

W tej ciąży na razie nie mam zachcianek, ale nie mam ochoty na nic😅 jedzenie wmuszam w siebie, albo pytam dzieci na co mają ochotę. Głównie ciągnie mnie do słodkiego.
W pierwszej ciąży miałam fazę na oliwki i śledzie, a w drugiej na wszystko co ostre, tak mi wtedy najostrzejsze wchodziło bez jakiś konsekwencji czy bez zbyt dużego pieczenia, że mogłam ciągle to jeść. Po ciąży próbowałam jeść to samo co w ciąży, ale już dużo za ostre było😂
A mnie nosi teraz na ostre 😁 Jakies indyjskie muszę se zamówić. Takie zabijające. Ostatnio chińczyka opitolilam na ostro to aż wyłam z zachwytu. Rodzima kuchnia mnie mdli aktualnie 😭

Hejka dziewczyny, mi ten długie weekend tak zleciał, że nawet nie wiem kiedy. Dokuczają mi takie migreny na wieczór, że ledwo mogę zasnąć. Czas tak szybko płynie jeszcze dwa tygodnie i już mam pierwsze prenatalne, ta ciąża jakoś szybko mi leci.

Hejka dziewczyny, mi ten długie weekend tak zleciał, że nawet nie wiem kiedy. Dokuczają mi takie migreny na wieczór, że ledwo mogę zasnąć. Czas tak szybko płynie jeszcze dwa tygodnie i już mam pierwsze prenatalne, ta ciąża jakoś szybko mi leci.

Ja za tydzień o_O Dzisiaj aplikacja poinformowała mnie, że ukończyłam 12 tydzień, więc ryzyko poronienia spadło do 3%.

Fajny, intensywny weekend spędziłam. I chyba się utwierdziłam w przekonaniu, że jeśli leżę jak klucha, to jest masakra z samopoczuciem, a jak chodzę, to od razu mi lżej, brzuch nie jest taki napompowany i też te zaparcia tak mi nie dokuczają.

Ja za tydzień o_O Dzisiaj aplikacja poinformowała mnie, że ukończyłam 12 tydzień, więc ryzyko poronienia spadło do 3%.

Fajny, intensywny weekend spędziłam. I chyba się utwierdziłam w przekonaniu, że jeśli leżę jak klucha, to jest masakra z samopoczuciem, a jak chodzę, to od razu mi lżej, brzuch nie jest taki napompowany i też te zaparcia tak mi nie dokuczają.
U mnie dziś 10+1, też zauważyłam, że jak siedzę pół dnia na dworze to jakoś to samopoczucie się polepsza.

reklama
Hej dziewczyny 😊 jeśli mowa o kebabie to za mną wczoraj strasznie chodził 🙈 a niestety w Oslo jeden naprawdę dobry kebab przypominający w smaku takie jak w Polsce mam w samym centrum 🙈 także było aktywnie bo jak już centrum to i włoskie lody 😁 u mnie na szczęście mdłości już znikome, ból piersi trochę daje się w znaki ale wciąż mogę napisać, ze czuje się dosyć dobrze 😁

Do góry