reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

U mnie też powoli coraz lepiej ale cały czas mogłabym spać. Żeby się wyspać potrzebuję minimum 9 godzin a najlepiej 10. Chcę wrócić do pracy i się zastanawiam kiedy to minie bo jak jestem niewyspana to mi mózg nie funkcjonuje 🤣 dziewczyny, czy u któreś z was minęła ta senność?
Dzisiaj też oddałam w końcu mocz na posiew i mam nadzieję, że tym razem sis uda 😁
W weekend też pierwszy raz od początku ciąży pojechałam do rodziny, bo przez ostatnie kilka tygodni nawet do sklepu się nie ruszałam. Niby zaczynam normalnie jeść ale waga ani drgnie do przodu. Jak przed ciążą ważyłam ok. 63 kg tak teraz spadło do 59,9 i tak zostało od tygodnia. Ale to chyba dobrze, może nie przytyje aż tyle? 😅🤣

reklama
No u mnie weekend też strzelił jak nie wiem. Sobota byla bardzo intensywna wyprawialiśmy spóźniony Roczek i 5 urodziny wiec podwójna impreza na ogrodzie na 35 osób więc roboty a roboty :D padłam za to wieczorem jak zabita i spałam jak dziecko :D ale dzieciaki takie szczęśliwe że aż miło. Mnie ogólnie cieszą takie duże urodzinki, czasem mam wrażenie ze prawie tak jak dzieci :D
Ja prenatalne mam w przyszłym tygodniu w środę :D

Mnie czeka impreza dla 3latki ale chyba bym tyle ludzi jednak nie dźwignęła 😁 naprawdę podziwiam.

Z innej beczki - czy któras z Was będzie robić test NIPT typu nifty czy sanco?

Mnie czeka impreza dla 3latki ale chyba bym tyle ludzi jednak nie dźwignęła 😁 naprawdę podziwiam.

Z innej beczki - czy któras z Was będzie robić test NIPT typu nifty czy sanco?
Zastanawiałam się chwilę nad nifty ale chyba jednak zrezygnuje. W poprzednich ciążach nie robiłam i w sumie wtedy nawet nad tym nie myślałam. Teraz mi to przeszło przez myśl ale podejrzewam ze na tym się skończy. To w sumie jednak nadal statystyka, moze troche bardziej dokładną niż pappa ale jednak

U mnie też powoli coraz lepiej ale cały czas mogłabym spać. Żeby się wyspać potrzebuję minimum 9 godzin a najlepiej 10. Chcę wrócić do pracy i się zastanawiam kiedy to minie bo jak jestem niewyspana to mi mózg nie funkcjonuje 🤣 dziewczyny, czy u któreś z was minęła ta senność?
Dzisiaj też oddałam w końcu mocz na posiew i mam nadzieję, że tym razem sis uda 😁
W weekend też pierwszy raz od początku ciąży pojechałam do rodziny, bo przez ostatnie kilka tygodni nawet do sklepu się nie ruszałam. Niby zaczynam normalnie jeść ale waga ani drgnie do przodu. Jak przed ciążą ważyłam ok. 63 kg tak teraz spadło do 59,9 i tak zostało od tygodnia. Ale to chyba dobrze, może nie przytyje aż tyle? 😅🤣
A jak u ciebie wyniki z krwi? Ja też ciągle chodzę senna, rano nie mogę wstać i wyszła mi hemoglobina na dolnych widełkach a ferrytyna poza nimi. Czekam co mi powie lekarka ale przypuszczam że to przez żelazo.

Hejka, ja mialam wczoraj nieprzyjemny wieczor. Od samego poczatku mam problemy zoladkowo-jelitowe, ale wczoraj bol brzucha mnie zgial w pol wieczorem i szybko na IP jechalismy bo juz mialam najgorsze w glowie.. finalnie sie okazalo, ze bol brzucha/podbrzusza i plecow nie jest spowodowany ginekologicznie tylko prawdopodobnie IBS zaatakowal mnie z podwojna sila 🙂↕️ dostalam tylko luteine i aspargin “ bardzo profilaktycznie” i mam lezec do kontroli u swojej pani doktor 🥲 mam brac nospe i paracetamol w razie bolu i w sumie szukac pomocy sama. W sumie prawda bo na izbie ginekologicznej raczej z jelitami mi nie pomoga. Szkoda tylko, ze nospa i paracetamol dzialaja jakies 3-4h, a ja mam brac co 8h wiec wiekszosc czasu staram sie przespac choc bol potrafi mnie wybudzic z glebokiego snu 😒
Na szczescie typowo ciazowe objawy zaczynaja ustepowac i mam troche wiecej sily niz przez ostatnie tygodnie, mdlosci odpukac tez sa juz “ przyjemniejsze”. Trzymam kciuki zeby wam tez juz daly objawy spokoj 🥰

A jak u ciebie wyniki z krwi? Ja też ciągle chodzę senna, rano nie mogę wstać i wyszła mi hemoglobina na dolnych widełkach a ferrytyna poza nimi. Czekam co mi powie lekarka ale przypuszczam że to przez żelazo.
Wapń za niski więc suplementuję, do tego biorę magnez bo był na granicy i witaminę d. A reszta okej 😊 czekam na ten posiew moczu bo tam bylo nie tak i za parę tygodni powtarzam usg brzucha żeby zobaczyć co z tą nieszczęsną wątrobą

reklama
U nas urlop się trochę przeciągnął i jakoś odstawiłam telefon żeby odsapnąć z rodzinką więc za bardzo się nie udziałam. U nas z takich info to dziś miałam usg prenatalne i pobrana krew na pappa i b-hcg wyniki krwi mają być za tydzień tak jak konsultacja z omówieniem ale wg USG anatomia jest na szczęście dobra 😅 No i płeć już tak szacunkowo mi podali ale pewnie u naszego doktorka dowiem się jakoś w 15/16 tc żeby był już na 100% pewny

Do góry