• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

A no widzisz. To chyba od przekonana kazdego po prostu zależy 😀
Mi tez mowil zeby za duzo supli nie brac bo to wcale nie dobrze (np. Mam jod w ogestanie i jeszcze osobno na receptę to mówił ze niepotrzebnie ale u niego bylam na zastepstwie wiec mimo wszystko zostawiam to co mówiła moja Profesor )
A tarczycę masz w porządku? Bo jod niekorzystanie działa na tarczycę (tak ostatnio mojej teściowej endokrynolog mówił).
Dla wyjaśnienia: nie, teściowa nie chce zajść w ciążę (chyba) i ma nadczynność tarczycy 🤣

Ostatnia edycja:
reklama
A to ciekawe. Ja za dzieciaka zawsze kojarzyłam, że się nad morze wysyłało jak ktoś miał problemy z tarczyca właśnie żeby się jodu "nawdychał" 🤣
A ja nie wiem. U mnie też się tak mówiło :D Tak tylko chciałam Wam zwrócić na to uwagę. Ten endokrynolog (przy nadczynności) powiedział nawet, żeby sprawdzać skład supli i jak będzie jod to nie brać ;)

Ostatnia edycja:
A ja nie wiem. U mnie też się tak mówiło :D Tak tylko chciałam Wam zwrócić na to uwagę. Ten endokrynolog powiedział nawet, żeby sprawdzać skład supli i jak będzie jod to nie brać ;)
Żeby nie było to wygooglałam: "jod – istotny pierwiastek w prawidłowej pracy tarczycy, jednakże jego nadmierne ilości mogą przyczynić się do powstania nadczynności tarczycy. Zaleca się spożywanie około 150 μg jodu dziennie."

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry