• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

hej
Milla ja piore juz od dawna w persilu a płukam w lenorze sensitive:tak:
Mamma zdrówka dla dzieciaczków:-)
Giza w sumie to podejrzewam własnie zabki bo pediatra nam mówił ze ida kolejne u góry i dwójki dolne :-p

reklama
Jestem wymęczona, bo babeczka dziś kiepsko spała. Ale wieczorem okazało się, że ma już 4 ząbki. Wszystkie jedyneczki już wyszły. Może trochę spokoju będzie.
Miałam się pakować, ale nie mam siły. Zmykam spać. Do "zobaczenia" po powrocie ze stolicy.

Witam wieczorową porą:-)

Jak czytam opisy Waszych nocek to mogę tylko dołączyć do Waszego grona... a już przyzwyczaiłam się do przespanych nocek...:tak: miałam je tylko przez 4 miesiące:-( Jola dzisiaj wstawała ze 3 razy w nocy, a rano przed 8 już spać nie chciała i zasnęła dopiero jak wychodziłam do pracy przed 11:no: a jak wróciłam po 16 to dopiero zasnęła przed 20 (a teściowa mówiła, że spała ostatni raz o 14) Coś moja smerfetka się rozregulowała:baffled:

Weronikaa, moja teoriajest taka: nasze dzieciaczki spróboiwały czegoś innego niż
mamine mleczko i teraz potrzebuja czegoś więcej:tak: szkoda tylko, że w nocy też:dry:
Co do domku, to już pewnie spedzicie tam swoje pierwsze wspólne święta:tak:
Niekat, to ładnie się sprawuje synek bez mamusi i z mamą:tak: na szczęście jutro już będzie po Japońcach i mężul będzie cały Twój:blink:
Giza, to świetnie że Milenka już po chorobie:tak: Niestety Wawka odpada w ten weekend, ale życzę miłego spotkania:tak: Co do jedzonka, to świetnie, że babeczka zasmakowała w nowych smakach...
Kasik, no nie dobrze, że mamusia i synkowie rozłożeni na łopatki:no: Zdrówka i kurujcie się porządnie:tak:
Milla, mas rację... lepiej mieć raz 2-3 godziny, to człowiek może jeszcze coś porobić... mam nadzieję, że szybko przeorganizujecie się z drzemkami, aby wilk był syty i owca cała:-D
Pozazdrościć piesków:-p i podejścia mężula:-D
Co do prania to my na razie pierzemy się w płynie do prania Bebi i jest naprawdę zadowalający... ale mam zamiar przejść na Sensitive dla dorosłych :tak:
Mamma, buziaczki dla pociągających i niezły wypad weekendowy Wam się szykuje;-)

Jack duzo zdrówla i radosci;-):-)

Beti,Marteczka,Kasik,Weronika szczerze mówiac to raz napisalam na zamknietym ale szybko skasowalam posta.Uznalam ze ludzie maja wazniejsze problemy.Najgorsze byly wieczory myslalam sobie Boze przeciez mam takie malutkie dziecko i wreszcie dla kogo zyc...... a tu taki zonk.Balam sie jak cholera.Ale na szczescie jest dobrze ufff
Kasik,Asze,Mamma duzo zdrówka dla calych rodzinek
Mamma owocnego szkolenia
Mailla ja od 2lat piore w plynie persil gel non-bio(uwielbiam jego zapach) lub fiary choc raz J kupil mi jakis tescowy bo wygladal podobnie (tylko wg.niego)ale tez nic malej nie bylo wiec chyba jej to obojetne
Gizia milego babsko -dzieciowego spotkania:-):-)Dobrze ze juz Milenka ma sie lepiej
Beti oby Ci sie smerfatka ponownie zaprogramowala na calonocne spanie
Milej i spokojnej nocki

Witam wieczorkiem!:-)
Wpadłam na chwilkę napisać, że u nas wszystko w porządku i jesteśmy zdrowi!;-):tak: Od powrotu Mężusia znowu zrobiła się bieganina i na nic nie mam czasu... Na szczęście udaje mi się Was czytać regularnie i chociaż z tym jestem na bieżąco!
U nas ze zdrówkiem na szczęście oki, natomiast Martynce wychodzą chyba górne trójki, bo dziąsła ma nabrzmiałe i płacze momentami okropnie - widać, że ją strasznie musi boleć....:-( Stwierdzam, że poprzednie ząbki to był pikuś przy tym jak teraz reaguje, a gryzie wszystko co tylko może, łącznie z naszymi ramionami, jak ją nosimy...:sorry2:
Dzisiaj zaliczyliśmy spacer po Krakowie, bo byliśmy załatwić pewną sprawę i załapałam się na sushi w mojej ulubionej knajpce...:-p Wieczór był piękny i ciepły, więc pospacerowaliśmy po mieście... Stwierdziliśmy z Małżonem, że z jednym dzieckiem to jednak luzik...:cool2:
Jutro zmykam z Zuzą do przedszkola, a potem na budowę, to znowu będę zabiegana, buuu

Przy okazji dziękujemy wszystkim za życzenia na pół roczku - ale to zleciało...:szok: Niedawno sms-ki pisałyśmy ze szpitala, a tu proszę już prawie nasze pociechy siedzą, niektóre raczkują a inne leniu****ą;-)!

Dzisiejszemu Jacusiowi i wszystkim wcześniejszym Solenizantom składamy najserdeczniejsze życzonka!!!
I dużo zdrówka dla wszystkich chorasków!
:-):-):-)

Stefanna no wreszcie sie pokazałas:-) biedna Martynka ale sie ocierpi:-(buziaki ogromniaste dla niej :-*
Beti ja dzis miałam znów kolejna noc do d... Kondzioszka sie nonstop budził chyba go zabki bola:baffled::-( i jak dzisiaj bedize to samo to czopek go czeka bo niechce zeby sie meczył:-(

Michasiu i Emilko wszystkiego najlepszego z okazji 6 miesiecy:-)

Befatka, najważniejsze, że wszystko jest już OK:tak: szkoda tylko, że byłaś z tym tak długo sama:-(
Nocka lepsza... małą obudziła się po północy, bo znalazła się na brzuszku... dałam jej przeciwbólowy i sru spać bez karmienia... do 6.30:tak: i jeszcze nie śpi:-(
Stefanna, nie zazdroszczę przebojów ząbkowych:no:... ale przynajmniej wcześniej będziesz miałą ten problem z głowy;-) Miłęj bieganiny, ale pewnie weekend będzie spokojniejszy:tak:
Mrowa, oj to się zaczyna:blink: u nas to bardziej niemożność zrobienia kupki ją wybudza w nocy niż ząbki, bo bączki puszcza niezłe:shocked2:

Wszystkiego najlepszego na kolejny miesiączek dla Emilki i Michasi

Przy okazji Kasiu i Doris odezwijcie się...

giza gratulacje dla zębolka małego:-D
weronikaa mi tam nie robi różnicy czy biały czy kolor bo ja mam pralkę z wsadem 7 kilo i jakbym miała dzielić to chyba ze 2 tygodnie musiałabym zbierać jej szmatki:baffled:, a na tej wsi nie można żadnego dostać.:dry: Jaki kupię tak piorę wszytkie
mrowa ja muszę spróbować na początek wypiorę ze 2 zestawy w naszym proszku żeby zobaczyć czy nic jej nie jest bo też mnie wkurza takie dzielenie tego prania, a do tego teraz już nie można suszyć na dworze więc jak powiesze w pralni to schnie mi 2-3 dni:-(
Tylko musze wykorzystac do końca tą bryz czy jakiś inny co mam... Ja kupuję proszki na allegro albo na targu te przywozone z Niniec bo są "intensywniejsze", ale ostatnio nie było tych ludzi więc kupiłam w sklepie.
Beti no własnie o to chodzi bo jak ona tak drzemie to ledwo człowiek się rozwinie a tu się okazuje że już nie śpi i trzeba robotę rzucać bo piszczy. Wczoraj spała w południe 2 godziny ale o 17 musziałam ją jeszcze położyć. Na szczęscie spała tylko godzinkę i poszła normalnie o 20 a ja razem z nią poszłam:zawstydzona/y: Chłopaki balowali u sąsiadów:happy2:
A my wczoraj z Przemkiem robiliśmy ludziki z kasztanów:-) Później pokaę Wam nasze dzieła:tak:

Idę w piecu napalić bo zimno ciągnie po nogach jak cholera, a dzieciaki na podłodze.

Wszystkim cieknącym noskom oraz bolącym dziąsełkom, zdrówka i mniejszego bólu!

Emilce i Michasi przyjemności na kolejny miesiączek!

milla, beti faktycznie jak tak zaśnie na 2-3 godz. to mozna i coś konkretnego zrobić..U nas róznie to bywa ..czasem to tak śpi..szczeg.po poł...ale przeważnie to po 1h:-(.. Dziś (teraz) to już zdążyłam obiad zrobić,porysować z Alexem..i no szybko na kompa...Może mi da coś tu skrobnąć..
Co do prania..to my pierzemy jeszcze w takim dla dzieci ..niepamiętam teraz nazwy..ale jak sie skończy to przechodzimy na nasz...Niby nie jest na nic uczulona..więc na proszek też niepowinna:happy2:.. Ja tu wczoraj to ze 3 prania zrobiłam..i wszystko wyschło..Narazie prasowania przybyło:szok:.. No a jak juz zacznie padać ..to my nie mamy problemów ze suszeniem,bo mi Piotrek taki prezent zrobił na święta (o ile pamiętam) i suszarkę kupił:tak:..Jestem z niej bardzo zadowolona,szczeg.ręczniki mięciutkie..i takie supcio:cool2:
My dziśiaj też noc mieliśmy ciekawą..tj Antosia spała do rana:tak:..Kochane dziecko! Ale młody jak zaczął kaszleć..to pnie mógł przestać!:no:Przyszedł do nas..więc go szybko zabrałam by małej nie obudził..ale nie chciał sam spać u siebie..więc położyłam się z nim( amnie też gardo tak bolało\i dalej boli że hej)..ale nie mogłam tam spać:frown: za mało miejsca i wogóle.. Dziś pierwsze co to rano do apteki wpadliśmy po syrop ..bo tylko Flegaminę miałam..Ale myślę że zabardzo wczoraj szaleli z dzieciakami na polku..kładli się na liście zgabione wczesniej przeze mnie:baffled:..i szaleli na maxa...! a później chciałam przedobrzyć ,i nasmarowałam go Vickiem(na zapas) i może stąd ten kaszel:baffled::sorry2:
Zobaczymy..Ja juz sama niewiem co brać na to gardło..jak nie przejdzie to wybiorę sie do lek.(niepamiętam kiedy wogóle byłam??:shocked2:)
Wszystkiego najlepszego na kolejny miesiączek dla Emilki i Michasi

reklama
ewa33 a mozesz podac marke i model
tez szukam suszarki,
i podziwiam Cie za to prasowanie, ja juz na to nie mam ani czasu ani sily:-(
a miesiac temu godzine przed slubem kuzynki pomyslalam ze doprasuje zagniecenie na spodniach od garnituru meza...
no i tak wyprasowalam ze przypalilam :-D w spodniach dziura wielkosci wielkiego kanionu :) maz wybaczyl i pozyczyl spodnie na szybko od szwagra
jakos mnie juz nie ciagnie do zelazka

zdrowka dla chorych dzieciaczkow,

i sto lat dla solenizantow !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry