• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej:-)
Wybaczycie mi że ja tak rzadko ostatnio?Czasu nie mam na nic:-(
Moje dziecko stwierdziło:a co tam,w roczek obudzę matkę w środku nocy:czyt.6.00 rano! o zgrozo zazwyczaj budzi się o 10!Oczy mi się kleją,najchętniej poszłabym spać a ona nie,swoje pogaduszki w pokoju urządza:-(
No i się jeszcze pochwalę,mamy już ustalony termin ślubu:09.05.2009:-D ale jestem szczęśliwa:-) mam nadzieje że pogoda będzie ładna,bo jak narazie to śnieżyca za oknem:-(Suknię już też mam kupioną,ale wstawię zdjęcie później bo już Ania znowu marudzi:-( ehh ale kochaniutka się zrobiła,taka śmieszka z niej jest,jak jest wyspana i najedzona to uśmiech z jej buźki nie schodzi:-D

reklama
Aniu wszystkiego najlepszego na urodzinki duzo szczęśliwych chwil w twoim zyciu !!!! :-***********

Agunia to super:-)
Doris gratulacje dla odwaznej Emilki:tak: my od wczorja nie cycolimy juz:rofl2: ale brakuje mi tego:-(

Sto lat Aniu!:tak:,uśmieszków,zdrówka i duuuzo prezentów!
Mrowa no to gratuluje "niecyckania się";-):tak:..tobie nie brakuje..a Kondzioszkowi?
doris super sprawa pływaniwe..szkoda że u nas niema takiego dla maluszków:-(..ale jak będzie większa to też ją wezmę...
Ty to chociaż masz chęć do robienia tartu:happy:,bo u mnie właśnie tego brakuje:-(..ale to nic...zamówię;-)
niekat my zaproszen nie wysyłaliśmy..bo jeszcze sami niewiemy kiedy robic te urodzinki:-(..Ale chyba 21\22..czyli przed..a nie po..Piotrek cos mi tu wczoraj..ze może poszlibysmy do "naszej"knajpki..i tez by fajnie było..bo miejsce dla dzieci jest..a i ie musiała bym nic przygotowywać..hmmmm..sama juz niewiem:baffled:..
Tośka śpi..a jak wstanie to wybywamy..musze troche spraw załtwić..mam nadzieję ze nie będzie mi "utrudniać";-):-D

Ewa chyba nam obojgu brakuje choc Kondzik daje rade:tak: to jak byscie z robiliw kanjpce to przygotowania sprzatanie by cie omineło:tak:ja bym sie nei zastanawiała skoro to chlpa pomysł;-)

Aniu sto latek!!!

Mrówa bądź dzielna! :-)

Ewa jak masz możliwość zrobienia poza domem to zrób tak, na pewno będzie Ci lżej niż przygotowywać w domu i potem sprzątać po gościach :tak:

Doris wiosna idzie? U nas dzisiaj od rana śnieg pada:baffled: A ja też już bym chciała wiosnę

Ninja Tymon wygląda na aniołka a to taki mały rozbójnik?;-):-D

witajcie :-)

ANIU SAMYCH RADOSNYCH CHWIL , UŚMIECHU I RADOŚCI I ŻEBY SMUTKI OMIJAŁY CIĘ CAŁE ŻYCIE, UŚMIECH NIE SCHODZIŁ Z BUŹKI A WSZYSTKIE MARZENIA SIĘ SPEŁNIŁY!
Agunia
Gratuluję ! Pochwal się suknią :-) Widzę że w maju bierzecie ślub , My braliśmy w urodziny męza 24,05,08r i każdy nam mówił ze w maju się nie bierze ślubu ;-D Z tym ze ja nie wierze w zabobony. Mąż się cieszył że ślub i urodziny beda w jeden dzien i ja jestem pewna ze o rocznicy nie zapomni ;-D

Doris
ja też planowalam Filipa zapisac na pływanie ale nie mamy kiedy jeździć na takie. Znam kilkoro rodzicow ktorzy jeździli z maluszkami na takie zajecia i bardzo sobie chwala.

Co do torów to postanowiłam jednak spróbować swoich sił i zobaczymy co mi z tego wyjdzie, zamówiłam swieczki i te podstawki to lokomotywa i wagoniki. Myślę żę zrobię czekoladowa polewe na caly tort z bialej czekolady zrobie tory i na tym będzie własnie lokomotywa z wagonikami i na lokomotywie świeczka. Napis tez biała czekolada a przełoze bita smietana z owocami. To wstepna koncepcja zobaczymy co sie z tego urodzi :zawstydzona/y::-D

Jeśli chodzi o polisy to planuję jakąś założyć jak troszkę staniemy na nogi. Sama sie rozejrzę i napewno zdecyduję się na polisę na życie dla siebie i męża.. Filipowi odkladamy na konto szczednosciowe mamy zamiar uzbierac tyle zeby mu na mieszkanie starczylo ;-D . Oczywiście dla nas będzie to polisa na życie i w przypadku śmierci mojej lub męza dziecko otrzyma rentę dodatakowo od ubezpieczyciela oraz jednorazowe "odszkodowanie" Kiedys mialam staz w zakladzie ubezpieczen i troszke mialam rozeznanie a teraz sama musze nadrobic zalegosci w tym temacie.

Jedno co mnie denerwuje to handlowanie danymi osobowymi. Nie dalej jak wczoraj do mojego meza dzwonila mila Pani podobno z ING ( Ja nawet nie slucham co gadaja , zawsze koncze temat, jeśli nie dostaje czegos z banku na piśmie to poprostu nie rozmawiam telefonicznie) Dokładnie mąz mi przekazał że ta Pani odwiedzi nas we wtorek i mamy przygotowac dokumenty i na ich podstawie ona cos tam policzy (chodzi chyba o III Filar) Nie dowiedzialam sie dokladnie bo mój mąz tak średnio zrozumiał co ona mówiła. Az sie we mnie zagotowało normalnie. Obca baba ma przyjsc i miec wglad w moje dane i meza łacznie z wysokoscia ubezpiecznia skladek i zarobkow. Dostep do Prywatnych danych takich jak nip pesel nr dowodu itd. i jeszcze sobie obejrzy jak mieszkam. Dziewczyny nie dajcie sie nabrac na takie spotkania. Po to sa banki do zalatwiania takich spraw, jesli was cos zainteresuje lepiej sie dowiedziec bezposrednio w banku bo wtedy jest pewnosc ze osoba z ktora rozmawiacie tam pracuje. Niestety jest jak jest i uwazam ze trzeba byc ostroznym. To juz chyba moje skrzywienie po pracy w sadzie. Udostepniajac takie dane łatwo popaść ofiara oszustwa bo np ktos moze sobie wyrobic lewy dowod z naszymi danymi ale z wlasnym zdjeciem. Wezmie kredyt itd a ty potem sama musisz udowodnic ze nie ty ten kredyt bralas. Na moj adres jakis facet wzial kredyt i przychodzily tylko wezwania do zaplaty. Mimo ze taka osoba nigdy nie mieszkala pod naszym adresem i nawet nikogo takiego nie znam. Pojawil sie rowniez Pan komornik jednak wystarczyla nasza informacja ze taka osoba nigdy nie przebywala pod takim adresem.Ostroznosci nigdy za wiele ;-)

ninja widzę ze już szefa ustawiłaś , i bardzo dobrze!!!! A Tymonek może poprostu potrzebuje jeszcze pobudki w nocy na picie lub jedzonko. Filip już przesypia całą noc ale tez od czasu do czasu zdazaja mu sie pobudki. Np potrafi zasnac 0 20 i do 6 bez pobudki spac, ma zostawione dwie zabawki w lozeczku wiec do 7 sie zajmie i dopiero o 7 juz jęczy że mu sie nudzi i wstajemy. Ja juz tak od 18 puszczam cicho kołysanki i się bawi do 19 potem czas na kąpiel, puszczam mu bajki w wersji audio dostaje butle z mlekiem, Jak zję przytuli się do misia słucha bajeczki i zasypia. Jak widze ze nie moze zasnac to smaruje mu dziasła bobodentem albo daje troszke na smoczkek bo on go gryzie ;-P i zwykle się kladzie gryzie smoka słucha bajek i zasypia. Mniej wiecej tak to wygląda u Nas. Nigdy go nie bujalam w wozku itp zawsze dostawal jedzonko , potem trzymalam go zeby mu się odbiło i potem do łóżeczka a ja wychodze z pokoju bo wtedy maly mnie nie zaczepia do zabawy. Jak sie budzi czasem w nocy to zrobie mu jedzenie lub dam pic i potem misia przytula i zasypia, widocznie potrzebowal . Jedna lekarka mi mowila jak Filip mial 3 miesiace zeby go nie karmic w nocy bo on juz moze spac cala noc i zamiast mleka podawac mu wode. Ja tego nie praktykowalam, dostawal jesc jak widzialam ze byl glodny nie przetrzymywalam go wlewajac w niego wode. Wg mnie byl za maly. Co innego jak ma roczek to mysle ze smialo mozna dawac w nocy pic zamiast mleczka. Może sproboj jakies wlasne systemy opracowac ;-)

W tym roku chyba będzie cały czas zima, normalnie mąz jadac do pracy mijal 3 wypadki z czego jeden to bylo domino z ok 3 samochodow. Znow snieg zaskoczył kierowcow, wiem ze wielu juz wymienilo opony na latnie a tu znow spadl snieg. U Nas jakos dziwnie z Pogoda : Rano Zima W poludnie do wieczora Jesien lub wiosna ( to zalezy, nie pytajcie od czego bo nie wiem ;-P) Mogłaby się pogoda jakos ukierunkowac ;-D najlepiej na WIOSNE

Pozdrawiam Was serdecznie. Podczytuje Was systematycznie ale ostatnio jakoś nie mam weny twórczej zeby stworzyc jakiegoś posta. Buziaczki dla Marcowych Dzieciaczków :-) Dopiero kompletowałyśmy wyprawkę, widzialysmy fasolki na Usg a te Fasolki to już roczne dzieciaczki które dokazują :-D Kiedy to minęło. Jeden rok a tyle zmian jakby z 5 lat minęło.

EDIT:
Ale mi post wyszedł :no::no::no::szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
Hello,
Znów korzystam z okazji, że mam dostęp do neta:tak:. Niestety tak po łebkach czytam (bo nie wypada u siostry tylko w necie siedzieć;-))ale myślę, że już za jakieś 2 tyg będę mieć znowu możliwość być na bieżąco:tak:.

Jak już wam ninja pisała dzieciaczki mamy zdrowe :tak: fajnie było się spotkać:-). Tymon na żywo wygląda jeszcze lepiej:tak:. Mały przystojniak ze słoneczkiem złotym w oczkach:tak:. Mamusia dziarska babeczka tak jak sobie wyobrażałam:-D. Chociaż na zdjęciach poważniej wyglądasz ninja, bo jak cię zobaczyłam z daleka to taka dziewczyneczka z "braciszkiem" na plecach ;-).
asze- jak będziesz w Wawie to też sie piszę na spotkanko:tak:. Już w kwietniu to będzie cieplej:tak:.
Doris- a gdzie będziecie chodzić na basen? Bo my też zaczynamy od niedzieli ale to na razie spotkanie organizacyjne. To może okaże się że w tym samym miejscu będziemy :tak:.
weronikaa- wiecie już kogo nosisz pod serduszkiem? Widać już brzusio? My też mamy kolejny ząbek -czwórkę na dole. Wczoraj wypatrzyłam:tak:
mrowa- już nie cycusiacie? Decyzja Kondziorra czy Twoja? u Tosia odkąd odkryła gdzie są cycusie to je częściej niz zwykle i przez to mam duzo więcej pokarmu:dry:czasami to mam piersi twarde jak na początku karmienia:errr: ale chciałabym karmic do 2 r.ż ale zobaczymy czy Tosia wcześniej nie zrezygnuje:confused:
Buźka dla Anulki:tak:

18a19ae2e64907eamed.jpg
Oto i suknia bez bolerka,
A tu z bolerkiem założonym:
d3323eee57914245.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry