siwona
Zadomowiona(y)
Uff, chwila oddechu...
Dziękuję wszystkim za gratulacje
. Chyba przechwaliłam tą moją młodszą pociechę
Mała cały czas chciałaby być przy cycu, smoczka nie da sobie wcisnąć, a o spanie w łóżeczku toczymy batalie

Ale poza tym jak śpi, to jest słodka jak aniołek. Muszę przyznać, że zaliczyłam już wielką porażkę jako mama dwójki brzdąców i oddałam Filipka rodzicom na 2 dni, bo kompletnie nie mogłam się zorganizować. Mały strasznie się buntuje i to praktycznie z dnia na dzień i nie wiem, czy to taki okres, czy przyczyną jest wyłącznie siostrzyczka
I przez te 2 dni miałam takiego moralniaka, że szok:-
-( Teraz siedzi mi na kolanach i pogania, żebym kończyła już pisać, bo musi sobie pooglądać autka na allegro

Kurcze, ale mnie zaskoczyłyście z tą nauką czytania
Ja bąbla nawet do trzech nie mogę nauczyć liczyć, a Wy już z czytaniem lecicie
(pocieszam się tylko, że po angielsku załapał w mig, więc może z polskimi liczebnikami też jakoś da radę
)
I tak wogóle nawiązując do wydarzeń sprzed 2 tygodni, to powiem wam, że mój drugi poród pomimo, że przebiegł o wiele szybciej niż pierwszy, to wcale, ale to wcale mi się nie podobał

Trzeciego nie będzie!! koniec i kropka. Amen.
Dziękuję wszystkim za gratulacje

. Chyba przechwaliłam tą moją młodszą pociechę
Mała cały czas chciałaby być przy cycu, smoczka nie da sobie wcisnąć, a o spanie w łóżeczku toczymy batalie

Ale poza tym jak śpi, to jest słodka jak aniołek. Muszę przyznać, że zaliczyłam już wielką porażkę jako mama dwójki brzdąców i oddałam Filipka rodzicom na 2 dni, bo kompletnie nie mogłam się zorganizować. Mały strasznie się buntuje i to praktycznie z dnia na dzień i nie wiem, czy to taki okres, czy przyczyną jest wyłącznie siostrzyczka
I przez te 2 dni miałam takiego moralniaka, że szok:-

Kurcze, ale mnie zaskoczyłyście z tą nauką czytania

Ja bąbla nawet do trzech nie mogę nauczyć liczyć, a Wy już z czytaniem lecicie
(pocieszam się tylko, że po angielsku załapał w mig, więc może z polskimi liczebnikami też jakoś da radę
)I tak wogóle nawiązując do wydarzeń sprzed 2 tygodni, to powiem wam, że mój drugi poród pomimo, że przebiegł o wiele szybciej niż pierwszy, to wcale, ale to wcale mi się nie podobał

Trzeciego nie będzie!! koniec i kropka. Amen.
. A ta metoda polega na tym, że pokazuje dziecku 5 słów w ciągu dnia 3x i następnego nowe 5 słów i trzeciego dnia kolejne pięć słów i powtarzam tą czynność ponownie a po 6 dniach nowe słówka...wydaje się fajne bo Tosia dziś jak za 3 razem pokazywałam jej słówka to już zapamiętała co jest napisane i przy tabliczce mama czytała mama
. a allegro napisałam do kilku osób co kupiły te gotowe tablice i babeczki mi odpisały ze lepiej kupić te na magnes bo spełniają wytyczne Domana....no i że naprawdę warto. Poza tym tu mam dowolność i mogę też układać np. słówka po angielsku
ale to na prawdę fajna zabawa
. I to mnie utwierdziło w jak łatwy sposób dziecko zapamiętuje wzrokowo wyraz

wiec poszlam na latwizne! Wlasnie chlopcy tez jak gdzies jestesmy to mowia mi ze ten ma tymbark, tu jest pralka Mastercook, to zelazko Tefal i takie tam powodzonka