reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Ja tez zobacze swoja dzidzie we srode juz doczekac sie nie moge.Moja chyba lezy bokiem jakos prawie cały czas czuje jak mnie smyra z obu stron brzucha w tej samej chwili:-)
I stwierdzam z niepokojem ze brakuje mi magnezu.To tłumaczy moje furie bez powodu,skórcze łydek i kłucie w serduchu.Pogadam o tym we srode.(mam tylko nadzieje ze dzidzi nic przez to nie bedzie )

Pozdrawiam i miłego dzionka zycze:-)

Przyszła mamusiu,tak żeśmy sobie wymarzyli i wy życzyli ten Nowy Rok(w Sylwestra)i wymodlili i wy życzyli(w Święta) i jest:-)A wy mnie wtedy podniosłyście na duchu zaje...fajnie:-D
Cieszymy się ale mi samej będzie teraz ciężej i on się już zaczyna o mnie martwic:-(,udaję,że luz ale też mam obawy.Najważniejsze,że będzie zarabiał na naszą rodzinkę i nie będziemy się martwic co?za co?i kiedy?A dziecka samą miłością niestety nie da się wykarmić i wychować:-(
A Telma co się nie odzywasz???:confused:
Hej ja jeszcze z wami wtedy nie pisalam ale i tak gratuluje:-) i nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:tak::tak:.A co do kosmetykow to rowniez uzywalam wszystkiego z jednej firmy BAMBINO pozniej przeszlam na Johnson's baby soothing naturals bo mial troche sucha skore a do tylka na odparzenia polecam sudocrem ale kazde dziecko jest inne i co innego moze mu sluzyc!

Wiem wiem dlatego po pol roku dopiero go stosowalam bo tez slyszalam ze duzo dzieciaczkow ma uczulenia po nich ale tak jak mowie kazdej dzidzi odpowiada cos innego

I stwierdzam z niepokojem ze brakuje mi magnezu.To tłumaczy moje furie bez powodu,skórcze łydek i kłucie w serduchu.Pogadam o tym we srode.(mam tylko nadzieje ze dzidzi nic przez to nie bedzie )

Befatka - mi gin kazał brać magnez od początku ciąży, a teraz mam zwiększoną dawkę w 3 trymestrze - to zapobiega również skurczom macicy.

ps. A tu jeszcze tekst m.in. o skurczach Braxtona- -Hicksa (mojego gina zresztą ;-)) Coraz bliżej mety / Ciąża / Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

hej kobitki! ja się wczoraj wyrwałam na zakupy do mojego super taniego sklepu;-) ale dla malucha tam nic nie znalazłam, bo nadal nie znam płci, a takich "bezpłciowych" jest bardzo mało.. za to w Auchan kupiłam 3 pajacyki, bo była promocja.. Bartkowi oczywiście przywiozłam całą reklamówę swetrów:-):-):-)

co do wzmożonej wilgotności to u mnie jest tak samo jak u weronikaa, ale do tej pory nic nie swędziało ani szczypało i gin mówił, ze jest ok.. no własnie - "do tej ;pory", bo właśnie dzisiaj mnie jakieś lekkie swędzawki biorą i chyba sobie zaaplikuje Nystatynę, choć okropnie jej nie cierpię..

Marteczka gratuluję nowej pracy mężusia!!! a o siebie też się nie martw.. łatwo nie będzie, ale na pewno dasz radę!!:-):-):-)

Wioletta mnie dzidziunia przekręciła się w między 27 a 30 tc - wiem, bo na jednej wizycie miała położenie stópkowe, a na następnym już główka była na dole.. ale wyszłam od gina przestraszona cc tak samo jak ty i w związku z tym naczytałam sie sporo o położeniu itp.... z tego co wyczytałam wynikało, że dziecko ma czas na obrócenie się do 36tc, a zatem jeszcze jest troszke czasu.. naprędce wyszukałam taki artykuł.. może się przyda..

U�o�enie dziecka w macicy

kasik data poprawiona:-) i wcale nie jesteś upierdliwa - własnie o to chodzi, żeby kazdy doglądnął zgodności swoich danych, bo przy tylu wpisach sama się już gubię:-) tym bardziej, że ciągle się coś przesuwa, rozjeżdża, pojawia się i znika.. a 25.06 to bliska memu sercu data i stad takie skrzywienie w jej stronę:-)

a skoro już mowa o Liście mam marcowych to:
1. prośba o sprawdzenie czy wszystko na niej jest co być powinno - tzn. mamy, którym objawiła się płeć, albo które wybrały już imię - dajcie znać na priva to uzupełnię

2. ninja - do którego z administratorów zawsze piszesz w sprawach zmian na wątku? chciałabym, żeby ktoś nam usunął te wszystkie "inne" posty z Listy i może warto byłoby dopisać w tytule prośbe o nie wpisywanie tam niczego innego? a może nie warto im zawracać głowy? jak myslisz?

reklama
i tak myślę, że ten czas tak leci, że niedługo będziemy tworzyć listę marcowych maluchów:-):-):-) (lutowe i kwietniowe też uwzględnimy:-):-))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry