Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Aga_cina, mam nadzieję, że Cię nie wkurzę pisząc, że na Victora Twoja mama może mówić Vicuś, prawie każde imię można zdrobnić tak jak nam się podoba. Nie przejmuj się tym i nadaj tak jak Ci się podoba. W końcu to Twoje dziecko i teraz Ty masz prawo decydować. Kiedyś decydowali rodzice o Twoim imieniu, więc teraz niestety muszą dzieciom pozwolić na to samo.
Mi się ogólnie podobają stare imiona. Mam synka Ignasia i wielu osobom się to imię nie podobało. Babcia wręcz to powiedziała oficjalnie, reszta widziałam po minie albo milczeniu. Mam to jednak gdzieś. Niezbyt lubię za to imiona mega amerykańskie, bo myślę, że często trochę głupio brzmią szczególnie w zestawieniu z polskim nazwiskiem. Nikogo jednak nie krytykuję i nie mówię, że mi się nie podoba, bo co mnie to może obchodzić? Niech każdy nadaje swojemu dziecko takie imię jakie mu się podoba.
Jestem tego samego zdania. Kevin, Sean czy inna Vanessa albo Jessika. Ja chcialam imie brzmiace tak samo w obu jezykach. Znajomi nazwali dziecko Nikodem i jak na razie zamierzaja tutaj zostac. Ja nie wiem jak dzieci beda zwracaly sie do tego dziecka.W ogole powiem Ci, ze mi sie wydaje...iz nadawanie imion typowo polskich, w sytuacji gdy chce sie zostac na stale za granica, jest troche krzywdzeniem dziecka, ale (!) nie podoba mi sie bardzo, gdy dwoje polskich rodzicow, nadaje dziecku imie typowe dla danego kraju, tak jakby chcieli wyprzec sie tego skad jest.
Bosonozka, ja juz Ci pisalam, ze Stella mi sie podoba, sama rozwazalam takie imie :-)
U nas jest wiele pomyslow, ostatni K. to Gabriel, ale prawde mowiac...licze na cos nie dziwnego, ale tez nie popularnego... wiec otwarta kwestia.
K. chce jeszcze Lucius (czytane Luszius- polski Lucjusz)... Drugi jego pomysl - William (czyli 3 imie K.)... No i wiele, wiele innych...
Kto pojdzie za mnie sie wysikac??? Dopiero bylam a juz mi sie znowu chce![]()