reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Futrzaczku moze by tak załozyc temat z wyprawka ale szpitalna dla dzidzi i mamy?co koniecznie trzeba i ile miec ze soba?
Co do tycia to chyba teraz powinnysmy ok 0,5 kilo na tydzien;)

:tak: tak twierdzi mój lekarz, wg niego kobieta w ciąży powinna przytyć do 2,5 kg/mies, większy przyrost wagi może świadczyć o zaburzeniach gospodarki węglowodanowej albo jakoś tak, nie znam się:zawstydzona/y: dopiero w ostatnich 2 mies ciąży może przybrać do 4 kg...

Tak sobie myślę, że teraz wszelka krytyka wobec naszego dziecka, tudzież każdej sprawy dotyczącej chociażby jego wychowywania, będzie nas bardzo irytowała. Będziemy walczyć jak lwice w jego obronie i ciężko będzie nas nie urazić. Myślę, że to my musimy się nauczyć podchodzić z dystansem do tego, co mówią inni ;-)

U mnie też krytykowano niektóre imiona, a także płeć, ale wiem, że to nie było złośliwe. Imionek rozważałam kilka i niektóre się podobały mniej, inne bardziej. Troszkę mi było przykro z płcią, ale na dziewczynkę też przyjdzie czas, a starszy brat będzie jej bronił. A jak się znowu przytrafi chłopak, to też dobrze, bo będę go kochać tak samo mocno!:tak:
Nie da się każdemu dogodzić i każdy ma prawo wyrazić własne zdanie, choć czasem niektórzy robią to mniej subtelnie, to przecież znamy ich i musimy zważać na to, że zawsze są np. tak bezpośredni i coś chlapną i nie ma się co przejmować.

Natomiast nie pozwolę, żeby ktoś mi się wtrącał do wychowania mojego syna i od początku ustalę pewne zasady, do których będę się zawsze odwoływać. Mogę zrozumieć, że dziadkowie zechcą mi tuczyć dziecko słodkim, tu ode mnie zależy jak mały się zachowa i czy będzie umiał zostawić coś na potem, albo zadbać o higienę ząbków. To mogę wybaczyć. Ale niech mu ktoś spróbuje dać klapsa w myśl swoich zasad, to wyjdę z siebie. I to będzie zadanie mojego M, żeby teściom co nieco włożył do głowy nim mały przyjdzie na świat, bo inaczej zrobię wojnę domową :crazy:

A to ja moge tak sama załozyc?bo myslałam zeby zrobic tak jak ten z wyprawka bez komentarzy...

tez mysle ze tych kilogramow tak trzymac sie nie trzeba bo przeciez w jednym miesiacu przytyjemy 3kg a w drugim 1kg :)

co do przybierania w ciąży to wiele zależy również od tego, jaka była nasza waga wyjściowa, najważniejsze chyba abyśmy były zadowolone z siebie - ja np nie wyobrażam sobie głodzenia się w ciąży z obawy na tycie, dieta owszem, ale zarówno słodycze jak i inne tuczydła od czasu do czasu nie zaszkodzą :happy:
co do imienia - mnie bardzo podoba się imię Joachim, ale już spotkałam się z krytyką własnej mamy, że jest to imię żydowskie i nie powinnam je dawać dziecku - problem jak narazie jest odsunięty w czasie bo najprawdopodobniej będziemy mieć córusię:-p ale wciąż istniej.

reklama
ja też chcę coś dobrego :rofl2: wprawdzie po obiadku już jestem, ale jakąś słodycz bym zjadła :zawstydzona/y:

prosze bardzo;-))) ptys.jpg

a ja własnie powoli szykuje sie na swoja sesyjke zdjeciową moze w niedziele uda mi sie juz poklikac kilka zdjec...........

Futrzakowa -a ty bedziesz sobie robic foty brzunia...........?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry