• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Malina tak mysle ze ona troszke pojdzie wszerz i wtedy te szycie bedzie pod biustem,mam tylko problem jaki rozmiar i z powodu biustu chyba wezme L/XL co by zaraz zamała sie nie okazała;-) a wogole to chciałam cos czerwonego zeby tak swiatecznie było:-D ale nie ma i chyba zadowole sie morskim albo fioletem hmmm

Zjadłam wielka miche budyniu i teraz mi ciezko na zoładku:-(,zawsze tak mam a tak lubie budyn:zawstydzona/y:

reklama
Vetka, śliczne łóżeczko. Ja mam i drewniane i turystyczne, bo najbliższa rodzina daleko i jak jeździliśmy to potrzebowaliśmy i nadal potrzebujemy turystycznego. Teraz Ignaś śpi w turystycznym tylko mu normalny materac włożyłam. Mi osobiście bardziej się podobają te drewniane, jednak uważam, że jak dziecko zaczyna się poruszać po łóżeczku to jednak turystyczne jest bardziej funkcjonalne, tym bardziej, że większość dostępnych ochraniaczy wcale nie chroni przed szczebelkami.

Ola, śliczna tunika, jeżeli jesteś zgrabna to będziesz ślicznie wyglądać. Ja mimo iż ogólnie jestem szczupła to jednak muszę wybierać takie tuniki, które nie będą się za bardzo opinać na tyłku. Zresztą zawsze muszę przymierzyć. Zamówiłam sobie w tym tygodniu leginsy na allegro już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą :).

Harash, współczuję choroby synka. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się zbić gorączkę. Co do Świąt to niestety czasami trzeba iść na kompromis, szczególnie jak trzeba połączyć tradycje. Olafek jeszcze jest mały a Ty jesteś w ciąży i przecież nie będziesz stała cały dzień przy kuchni tylko dlatego, żeby było 12 potraw polskich. Ja ogólnie jestem za utrzymywaniem tradycji, ale bez przesady, przecież nie te potrawy są najważniejszą częścią Świąt.

Wredniak, ciężko coś poradzić na naszą "przyjaciółkę" zgagę. Mnie też raczej nie chce opuścić. Ja mam ją głównie po owocach i sokach przecierowych. Ostatnio zauważyłam, że pomaga mi na nią woda mineralna wysoko zmineralizowana, taka delikatnie naturalnie gazowana. Ja mam Krynicę, ma poza tym dużo wapnia i magnezu co dla nas chyba dobre, haha. Spróbuj może Tobie też pomoże.

Trzebiska i inne dziewczynki
, wgrałam już zdjęcia pościeli i zachęcam do obejrzenia. Muszę powiedzieć szczerze, że ochraniacz do łóżeczka w zestawach 3-elementowych jest naprawdę porządny i gruby i nie czuć przez niego szczebelek. SETTIMO

Cześć Dziewczyny.

Mam pytanie! Czy któraś z Was słyszała o jakimś przypadku występowania listeriozy w ciąży? I o ewentualnym o jej skutkach??? I czy zdarza Wam się przez nieuwagę i zapomnienie zjeść coś z rzeczy zagrożonych??? Najadłam się oscypka (tato przywiózł go z Zakopanego). Wszyscy jedli i ja automatycznie złapałam i zjadłam i teraz przeżywam czy to może wywołać listeriozę i zagrozić dziecku...

Ola niom tak przeżywam przez kilka dni a i dzisiaj znowu się zapomniałam i się najadłam tym razem oscypka i się zastanawiam czy innym też się zdarza zjeść coś zakazanego czy tylko ja jestem taka nieuważna i nieodpowiedzialna:(

Cześć :D

Pierwsza?? nie może być!!

Olka kup zieloną jesli jest, założysz czerwone karole i będziesz wyglądać jak elfik :D

Ewi nie martw się na zapas, może jakieś badania można zrobić, by wykryć, czy się zaraziłaś, najlepiej spytaj lekarza.. Ja kompletnie nic nie wiem o tym :/

A ja już na stanowisku, mężuś wstał ze mną i mnie przywiózł, kochany (:)
Wsuwam sobie śniadanko i powolutku ruszam do boju..
Póki co czuję się dobrze, byle do środy nie dać plamy!

Ostatnia edycja:
dzień dobry:>
zimnoooo, deszcz pada, aż mi była szkoda psa wyciągać na spacer, ale dała radę, teraz słodko już śpi;)

Ewi - nie martw się na zapas, mi też się zdarza zjeść kawałek serka camembert i inne takie, ale mój lekarz powiedział, że żebym się czymś zaraziła to bym musiała wiadro tego zjeść. Wiadomo, że nie można przesadzać, ale raz na jakiś czas, to myślę, że spokojnie.

Malinaa - a Ty się tylko nie przepracuj! pamiętaj kto jest teraz najważniejszy:) Poza tym Kochana...echh...ja siedziałam w tej mojej chole**ej robocie tak długo jak mogłam, jak wylądowałam miesiąc temu u lekarza z powodu bólów brzucha to chciał od razu dać zwolnienie, więc go poprosiłam o tydzień zwłoki, żeby wszystko jakoś w tej robocie zakończyć i przekazać projekt komu trzeba. I co mi to dało?to, że teraz przy podziale rocznych premii zostałam elegancko pominięta... zrobiło mi się tak przykro, że nawet nie pytaj...echh..

No cóż...czas na kawę i prasowanie:) Miłego dnia dziewczątka:)

Kurcze, mnie też to czeka - podział rocznych nagród beze mnie. Bo byłam na zwolnieniu, bo jestem w ciąży..... Czuję się nie jak w ciąży tylko jak trędowata. I jak głupia przyjeżdżam te 100 km żeby uporządkować bałagan, który mi narobili jak mnie nie było i staram się jak najdłużej być żeby do końca roku już żadnego bałaganu nie było.... Głupia jestem wiem. I całe życie przez tą głupotę po dupie dostaję. Ale nie umiem inaczej :((

Ewi - ludzie byli zdrowsi jak nie czytali takiich różnych. Coś mi się po mózgu pałęta co powoduje listerioza ale ponieważ nie jest to skonkretyzowane to nie będę tutaj dymu robić. Jedno tylko wiem, że należy być ostrożnym ale bez przesady. Z reguły się mówi żeby nie pić litrami niepasteryzowanego mleka a nie żeby unikać w ogóle nawet plasterka oscypka. Także się nie przejmuj. Dopóki nie obeżresz bacówki z całosezonowych zapasów to nie masz się co przejmować :))

A ja dziś zaliczyłam triumfalny powrót porannych mdłości, a właściwie rzygawek. Błe.. :( A już myślałam, że mam to z glowy....

reklama
Wiesz co Pestusia.. Chamówa!! To jest właśnie najgorsze, jak się starsz, chcesz jak najwięcej zrobić zanim znikniesz, a nikt tego nie doceni ech.. U mnie po miesiącu zwolnienia kierowniczka bardzo się zdziwiła, że jeszcze przyszłam i sobie pomyślałam tylko, że jak potrzeba coś na gwałt to dzwonią na urlopie, na chorobowym bez ogródek, a generalnie mają w d.. Ale bynajmniej utwierdza mnie to w przekonaniu, że długo tu nie zabawię, może do Mikołajek ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry