reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Koncia- jak on sobie chce siąść z pozycji pół siedzącej to mu pozwalaj nie na długo ale na 5 min na początku wystarczy;-) spacerówka owszem ale na pół leżąco i też nie długo...im bedzie bardziej stabilniejszy tym dłużej bedzie siedział sam....i nie kładź go na glebe jak chłopina chce sobie siaśc bo czasami mozna wywołać efekt uboczy....ze ci potem wcale siadac nie bedzie....

tak robiła moja kolezanka i młody dopiero usiadł jak miał 9 miesiescy to ta go ciągle kładła jak chciał sie podniesć....

jemu sie nic nie stanie jak to wszytsko robi sam:-p
Moja Wiki jak była w wieku Erica tyczli miała 5 miesiecy to już pieknie siedziała a jak miała 6mc to już w spacerówce śmigałyśmy....młody jest cięższy niz ona i mu to gorzej idzie;-)

idę coś zjesc wpadne sun......

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Ale wczoraj naprodukowałyście;-) Ale wszystko przeczytałam:tak: My dziś byliśmy ze znajomymi w Wiśle. Było super:-) Pawełek super grzeczne i ciekawe świata dzieciątko:tak: Zaliczył pierwszy obiadek poza domem i nawet się nie upaprał za bardzo:-D Upał był taki, że wydoił mi 125ml herbatki i 175ml soku jabłkowego, który na szybko kupiłam, bo mlekusia nie chciał:szok: Po kąpieli za to pojadł sobie z apetytem i już od 20minut nyna
Pinka – gratulacje dla Eryczka za siadanie:-) Mój uporczywie próbuje się sam podnosić, ale jeszcze bez efektów, podobnie jak z samodzielnym siedzeniem i non stop się wkurza
Scarletka – dobrze, że dziadkowie zdecydowali się jednak przyjechać i impreza się udała:-)
Madzikm – gratulacje dla Helenki z okazji przerwocików na brzuszek;-)

Ale prosukcja laseczki... zadziwiacie:))

Mam pytanko czy orientujecie sie czy karmiac ciagle piersia moge zajadac skrzypovite?? Nie mam ulotki, bo pewnie wyrzucilam, a na stronie internetowej nie doszukalam sie przeciwskazan... Wie ktos? Bede wdzieczna za podpowiedz:)

Pinka, ale ja się boję, że on na twarz poleci, bo strasznie do przodu wyrywa jak już usiądzie (może dlatego, że sie z nim siłuję)... No nic pozwolę mu, ale on praktycznie robi skłon do przodu i próbuje złapać stopy w siadzie i nie wiem co o tym myśleć, ostatnio mi tak wywijał na kolanach i strasznie silny jest i się cały czas wyrywa łobuz jeden! A jak go położyłam na plecki spowrotem, to ze złości skopał stół ogrodowy plastikowy taki jajowaty i prawie go przewrócił i wszystko porozlewał... Już się boję co to z niego wyrośnie, nie lubi jak mu się na coś nie pozwala i robi bunt ;D

madzik, gratulacje dla Helenki! :D

Dobry wieczór

Cały dzień wojaży i atrakcji jakbyśmy na nudę narzekali:sorry: oj sami sobie gola strzelamy tymi spotkaniami, wycieczkami, spacerami. Trza było w domu siedzieć i na zmianę kimać a nie po skałkach wędrować:confused2:

julia jaka mini:szok:

koncia jestem pod wrażeniem umiejętnści ruchowych Maxa! mowa o klęku podpartym:-)
Dziecko sadzane może samodzielnie usiąść z leżenia ok 6 miesięcy, jednak rehabilitanci zalecają by nie sadzać dziecko, lepiej by pełzało, raczkowało i dopiero z tej pozycji siadło, może to być nawet ok 9 miesiąca.
Do spacerówki rozłożonej na płasko/prawie płasko można dać a z parasolką to bym się jeszcze długo wstrzymała.

W temacie motryki to Helenka od paru dni bryka na brzuszek, turla się. Tak więc dzień 01.08 zstanie opisany w albumie pierwszy obrót z pleców na brzuch:-)

no mini :)i moje grube uda .....a co tam hahhahahah:)

Koncia - mój syn siedział jak miał 4,5 m-ca, Myszka też posadzona juz siedzi i wyrywa sie do siadania z pozycji półleżącej. A lekarza generalnie sa przeciwko sadzaniu "na siłę" gdy dziecko jest nieptrzygotowane, ale skoro sam chce to mu pozwalej ale kontroluj by nie trwało to zbyt długo by m.in sie nie przewrócił do przodu.

Koncia moja Gosia robi dokładnie to samo tzn jak jest na połsiedzaco to sie ciagnie do przodu a jak siedzi podparta to pada do stop;)
Madzik brawa dla Helci:)

Małgoska juz spi od godzinki ,dzis kapała sie z mamusia w duzej wannie,ach jaka radosc była :)
az sie boje co dzisiejsza noc przyniesie,pewnie ze trzy pobudki bo tym razem ja wstaje;)

kolorowych snow laski:)

wcięło mi posta wrrrr
ola nie ni nastawiaj się źle, może Gosia zrobi Ci niespodziankę &&&&&
julia ale masz dlugie włosy! super! kac nadal meczy hihi???
spring a w jakie gry planszowe gracie? może coś podpowiesz co mogłabym Hance kupić? na razie jest fanką puzzli drewnianych i nie tylko:)
masala jak byłam w aptece i pytałam o takie suplementy na wzmocnienie włosów, to mi babka powiedziała, ze dopóki karmię to jedynie witaminy dla karmiących
madzikm i ja gratuluję:)) zdolna Helenka

dobrej nocki!

reklama
Hello,
Tak sobie poczytałam o osiągnięciach Waszych Pociech i jestem pod wrażeniem. Moja Malutka nie mysli o siadaniu, z przewracaniem sie też kiepsko. Za to dzisiaj obróciła się w nocy w łóżeczk tak, że główkę miała w nogach łóżka. Zaliczam to do osiągnięć;-)
Od dzis mój Em ma urlop i od rana wziął się ostro za remont balkonu, ja też muszę ponadrabiać, np. umyć lodówkę i poukładać w szafach. Dlatego kończę. Pa,pa.

Do góry