reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Dobry wieczór Mamuśki ...
wredniak ... oglądałam wszystkie filmiki Gabi, powiem Ci że baaardzo przypomina mi moją Malwi, ten sam śmiech, to samo "ADHD", to samo kanciaste raczkowanie, no i też nie chce jeść mleczka :-p
pabella ... oj chciałabym sie tak nie martwić ... ale i tak zawsze sie jakiś powód znajdzie, wiesz jak to jest :-D
pinka ... chyba warto za wczasu przeczytać tę książkę, może uda się uniknąć pewnych zachowań.

A my dziś spacerowo-urodzinowo ... spacer z Malwi i eMkiem a potem na urodziny do teścia i tak nam dzionek zleciał.
Apetyt póki co dopisuje, ale mleko na kolacje na śpiocha no i 220ml poszło. A o 15 nie chciała budyniu to dostała jogurt i jakoś już nie latam i nie wciskam jej jedzenia na siłę bo może to przynieść odwrotny skutek.
Lece do wanny :-)

reklama
Pinka, to fajnie wiedzieć, że jest jakaś alternatywna książka, bo ja tez modyfikowałam troszkę te metody "siłowe", bo wiem, że ja i Maksiu nie znieślibyśmy tyle płaczu i rezultat byłby żaden :-) a tak mam czyste sumienie i spokojne maleństwo. Z chęcią sięgnę do polskiej propozycji naszej Niani ;-)
A Wiki spryciula, tak od razu pomyślałam, że się zorientuje :-D ale mama też mądra i ją przechytrzyła! Fajnie tak poczytać o waszych sukcesach. A na Eryku też już czegoś próbujesz? Czekam na kolejne relacje :tak:

lokata, oby dobry apetyt pozostał, 220ml to ogromny sukces;-)

wierka, mojemu się dziś poprzestawiało w ciągu dnia przez wizytę u lekarza i jak szedł spać było już ciemno i też się bałam, że wstanie dopiero w nocy. Zapaliłam delikatne światło i po 2 minutach otworzył ślepka :blink: przynajmniej mnie nie wyzywał, że go budzę, tylko mu to przyszło naturalnie ;-)

A mnie coś chyba chwyta, miałam dziś 37.3, ale nie mam kataru czy bólu gardła, tylko jakaś słaba jestem. Wsiadłam do samochodu i dostałam mdłości. Ostatnio przed @ ciągle tak mam, ale już się tyle spóźnia, ze się próbuję zebrać na odwagę i iść po test ciążowy. Jak już mam 1 dziecko, to się jeszcze bardziej boję zaciążyć :szok:

Dzień dobry!

koncia - zbieraj się na odwagę i po test!
Pisałaś gdzieś, że Maks śpi od 19.30 do 8/9:szok: ile ma zaten snu w dzień?
U nas chyba za mało: 19.30 - 6 rano, 2 razy po ok1,5h...

futrzak - może jeszcze uda się coś pozytywnego wymyślić
:tak:

Kolejny dzień rehabilitacji ręki, samotnej opieki nad Helenką i oczekiwanie na męża i Zosię:-)

Rozrywką moją nauka na szkolenie, naukowy tekst nijak mi nie wchodzi po niespełna rocznej przerwie:sorry2:

Cześć,
ja też ostatnio dysponuję okrojonym czasem, więc wpadam i wypadam. U nas OK, poza tym,że Jaś znów przeziębiony,kaszle i ma katar:baffled: Zaczynam zastanawiać się czy nie byłoby lepiej gdyby jednak spadł ten śnieg i mróz trochę przycisnął. Może wtedy wybiłoby wszystkie te wirusy fruwające w powietrzu:sorry2:
Ania robi mega postępy w "mówieniu"; tak się rozgadała,że aż miło jej słuchać:-) No i chyba jej pierwszym świadomym słowem będzie oczywiście... TATA:sorry2:
A dziś na obiad w diecie mam knedle z owocami:-D Cieszę się jak dziecko:rofl2:

Futrzak poprawy nastroju:tak:;-)

Dzień dobry Mamusie ...
Dziś tylko na moment bo kiedy tylko Mała się obudzi to zje kaszke i zbieramy się do koleżanki i jej 10miesięcznego synka, a niech się maluchy trochę pobawią :tak:
Mam taką kochaną córeczkę, że kiedy ja rano wieszałam pranie ona siedziała pod suszarką i ściągała wszystko na podłogę, frajde miała nieziemską :-)
futro ... uśmiechu!
madzik ... a u nas spanie od 19 do 5 rano ... nie umie się przestawić jeszcze i budzi nad skoro świt. Da to coś kiedy położę ją ok 20? Wstanie później czy dalej o 5?
spring ... śnieg i mróz już lada chwila się pojawią ... z resztą dziś już jest chłodno.

Oho ... Malwi wstała ... mykam ... :-)

madzik, w dzień mały śpi około 2.5h :-) bardzo mi odpowiada obecny rozkład dnia, wysypiam się, wieczory mam dla M ( o ile nie jest w pracy), a drzemki mamy 2, więc są dłuższe. Pierwsza przeważnie trwa 40min-60min, a druga 1.5h. Czyli wychodzi na to, że Maksiu przesypia nawet 16h. Poza domem wygląda o inaczej, bo ma więcej wrażeń, ale to się zdarza raczej w weekendy ;-)

hej mamusie:)
dzisiaj Zosia mnie zaskoczyła i przespała całą noc bez pobudki:szok: dawno tak nie było:tak: dzisiaj koniecznie muszę udać się na zakupy bo nie mamy co jeść:baffled:, a jak Hania słyszy że trzeba robić zakupy to woła "chce iść na Biedronkę" hi hi
wczoraj przypomniało jej się że smokusia nie ma, już myślałam że będzie płacz, ale wytłumaczyłam jej na spokojnie że smok na dobre się schował, a poza tym tylko dzidziusie maja smoczki i zasnęła bez:-) w ogóle przypomniało jej się że byliśmy na cmentarzu i wypytywała o aniołki i Bozie i koniecznie chciała je szukać bo chce je zobaczyć...powiem szczerze że czasami brakuje pomysłów na odpowiadanie na pytania mojej ciekawskiej Hanulki. Jeszcze trochę i Zosia dołączy a wtedy to nie wiem co zrobię:-D

Pinka zamówiłam książkę i pewnie po weekendzie też sie będe dokształcać:-p
madzikm rozkręcisz sie jeszcze z tym wchłanianiem wiedzy, początki zawsze są trudne po takiej przerwie&&&&&&
pabelllka dziękuję, rumianek pomógł:tak: zobaczysz że jeszcze trochę i ten fotelik przestanie się wydawac taki duży:-D
koncia super że Wasz dzień jest taki poukładany:-) zdaję sobie sprawę że to Twoja zasługa i Twojej pracy, u mnie często chaos:baffled: a jak samopoczucie? nadal słaba?
lokata ale masz pomocnicę hi hi
spring gratki dla Ani, moja Zosia też pierwsze tata powiedziała, mama jej się wyrywa jak jest nieszczęśliwa, zdrówka dla Jasia:tak: coś często łapią go infekcje:-( knedle sama robisz??? ślinka leci:-D
wierka no i zaliczył Jammie kąpiel? czy postanowił już spać do rana?;-)

idę położyć Zosię na drzemeczkę, miłego dnia:)

hello

koncia- na młodym jeszcze nie testuję bo z nim po pierwsze problemów większych nie mam oprócz jedzenia wnocy ale to zacznę zmieniac jak mu ten ząb przebije do konca tygodnia powinien juz byc na wierzchu to teraz płacze strasznie;-( a Nikita jest spostrzegawcza i to bardzo.... wczoraj zasneła po raz pierwszy sama bez płaczu w swoim łożku po przeczytaniu bajki do tej pory było to niemozliwe :no:

Patik- nie bedziesz żałowała bo ksiązka naprawdę pomocna
i Gratki dla Zoski za przespaną nockę..... a Hance za pozbycie sie smoka wielki całus....... a pytania czasami powalają to fakt moja Wiki z kolei ciągle się pyta kiedy Erysiowi psitka odpadnie( czyt siusiak)

Spring- no ładnie !!! Anka szaleje u nas tylko ciągle baba i baba matki i ojca nie ma he he he......to poszalejesz dziś z jedzonkiem ile juz jestes na minusie kg???

lokata- udanego wypadu;-) moj młody tez ściąga mi pranie he he he a ostatnio upodobał sobie taty rękaw od koszuli i jak tylko ją powiesze na suszarkę odrazu ją sciąga i smarka w rękaw ha ha ha

a młodzieniec mój mały przechodzi samego siebie wstaje juz wszędzie np.w wannie i co najgorsze zaczyna sie puszczać !!! juz nie raz czoło obtarte było...:baffled: i płacze non stop jak coś mu nie wyjdzie.......ehhh wczoraj postanowił ze wdrapie sie na sofę :sorry2: mścił się chyba z 20 min odciąganie i zajmowanie go czymś innym nie działało ,i biedny padł dopiero po 22:00 wczoraj tak sie nakręcił na wieczór.......

reklama
paticzku, fajnie, że tak łatwo wam poszło ze smoczkiem i oby więcej takich nocek jak dziś ;-)
A ja czuję, że coś próbuje mnie chwycić, ale się nie daje i jak zwykle zwalczam miodem :-p
No i dostałam @!!! Jupi.
I dziś odkryłam, że wyszła nam druga górna jedyneczka, a Maksiu zostawił piękny odcisk na moim palcu jak smarowałam go żelem. Przez to nam trochę drzemka nie wyszła, ale po żeliku się udało zasnąć.

Do góry