reklama

Marcóweczki 2011

z tym malowaniem paznokci to też chętnie posłucham... choć mam to pytanie zapisane w kalendarzyku i dziś ginka się zapytam :-D

a co do serów pleśniowych to z tego co mi wiadomo to można jeść te z mleka pasteryzowanego czyli turka czy president mogą być... ale pleśniowe te niebieskie czy zielone to już na pewno nie. A ty jakie jadłaś Pinka?

reklama
PINKA25 a moze wiesz jakie kosmetyki mozemy uzywac a jakich nie? Moja kolezanka powiedziala ze nie moge malowac paznokci, uzywac kremow do stop w pierwszym trymestrze, to prawda?? Mam zaplanowany peicure w przyszlym tygodniu i nie wiem czy odwolac czy nie?

nie masz poodu do niepokoju spokojnie idz i rób te pazurki w ciazy paznokcie rosna szybiej niz przed ciażą a zatem powinnas o nie dbac bardziej i czesciej tylko uprzedz dziewczyne ze jestes w ciazy bo na niektore zapachy mozesz miec reakcje wymiotną......

Witam poranne ptaszki :-)
Dzisiaj pogoda przypomina raczej pogodę wiosenna niż letnia :eek: no ale gdzie nie gdzie słoneczko próbuje się przebijać więc może jest szansa że dziś u mnie poświeci :-D
Pisałam wam ostatnio że z moją pracą nieciekawie jest ostatnio :-(bardzo malutka firma około 6 osób nas tam pracuje no ale stało się szef zamyka firmę zadzwoniła mi wczoraj że pracujemy do końca tygodnia i koniec :szok::-(mój stwierdził że może i tak będzie lepiej bo ciężka praca czasem była no i teraz mówi że jest spokojniejszy o mnie i o naszą fasolkę :tak: no ale lepiej by było jakbym tą pracę miała trzeba będzie kombinować inaczej :-(
futrzakowa ja też ostatnio jadłam tuńczyka ale ja to zaś czytałam że można jeść ale nie tak żeby był to twój podstawowy posiłek dnia więc każdy mówi co innego :-)
Jua tak jak inne dziewczyny ci radzą spokojnie i bez nerwów,martwienie ci nie pomoże a jedynie zwariować można,czekaj spokojnie do następnej wizyty i lekarz na pewno rozwieje wszelkie twoje obecne wątpliwości:-D
Ja to nie lubie serów pleśniowych ani suhi,tatarów blee więc nie mam z tym problemu żeby nie jeść:-D
PINKA no ale mają na to jakieś teraz lekarstwo żeby pomóc Twojemu szkrabowi??

Jua a jak to sie stalo ze lekarz w tak wczesnej ciazy cos zobaczyl?ja bylam u lekarza wlasnie gdzies po 4tyg jeszcze wtedy nie wiedzialam o ciazy i lekarz mi od razu powiedzial ze on i tak by nic nie zobaczyl bo jest za wczesniej nawet na usg nic by nie wykrylo takze sama sobie strachu teraz narobilas mysl pozytywnie moim zdaniem wszystko jest wporzadku:)

wy tak o jedzeniu a ja moge wszystko jesc i to jest najgorsze bo ciagle jestem glodna:(

Pinka nie wolno plesniowego?ojej a ja tak go uwielbiam:(a jestes pewna ze to przez ten ser?moze cos innego to spowodowalo?

Cornellka w czasie usg (to byc 4tc i 1 dzien) pani dr powidziala ze nic nie widzi po czym zapytala czy wiem ze mam cyste na prawym jajniku ja mowie ze mialam robiony monitoring owulacji w tym miesiacu (3tyg temu) i cysty nie bylo a ona wtedy moze mi sie zdaje... wiec ja sie przestraszylam ze ona zobaczyla ciaze pozamaciczna ;( tylko nie jest pewna kazala przyjsc 11 sierpnia dopiero. Ale ja chyba pojde prywatnie za tydzien na usg.

Jua - nie stresuj się ! to zakazane :-) ale masz racje i idź na usg do innego lekarza w przyszłym tygodniu ...wtedy ginek na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości i będzie wszystko wiadomo ... a będzie na pewno dobrze :-D i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ssabrina- tak mała jest caly czas na lekach bakterie drożdzaki w układzie pokarmowym sa bardzo trudne do wyleczenia ale odpowiednie leki i dieta robia cuda moze jeszcze przed nami jedna pół roczna terapia i bedzie wsio ok
futrzakowa- camembert czy brie tez maja bakterie na tej skórce plesniowej a ja jadłam wszytskie

dzień dobry :-) ojej tyle napisałyście , że nie jestem w stanie nadrobic :szok: musze biec po małą do przedszkola za 5 minut.
Przed chwilą oglądałam program czego nie wolno jesc w ciąży i faktycznie mówili o tych rybach, trzeba uważać zeby nie zarazić się listerią, najlepiej jeść ryby z oceanu, są najbezpieczniejsze. Nie wolno jeść ryb, które zawierają duże ilosci rtęci ( np. tuńczyk ), tatara i inne surowe mięso jedynie w przypadku gdy ktoś chorował w przeszłości na toksoplazmoze, a sery tylko z mleka pasteryzowanego. Więcej nie pamiętam :-)

my jeszcze nad imionami nie mysleliśmy, dopiero oswajam się z myslą, że jestem w ciąży :-)
Oki uciekam, bo jeszcze mam bardzo dużo rzeczy do zrobienia dzisiaj.
Pozdrawiam :-)

PINKA25 to coś strasznego że twoja mała jest chora z tego.Dobrze że ja nie cierpię serów pleśniowych.A tak ich zachwalają i reklamują wszyscy:-(
Jua nie martw się napewno wszystko będzie dobrze a na usg idź gdzie indziej,bo pewnie coś nie tak z tą twoją pani doktor-żeby tak dziewczynę nastraszyć:no:
Ssabrina szkoda tej twojej pracy-w dodatku teraz jak ciąża jest-a nie możesz skoczyć na chorobowe tak jak w Polsce???
86ruda na pewno będzie dobrze.Moi rodzice mieli konflikt i też mama po każdym porodzie dostawała zastrzyk i było ok.Kazali jej tylko mieć różnicy po kilka lat między dziećmi,więc miała 5 lat różnicy z pierwszą dwójką a potem ze mną 3 lata to lekarz nie był zadowolony-twierdził że jeszcze za szybko.Nie wiem jak jest teraz-napewno są ulepszenia w medycynie.A Ty jaką masz róznicę?
nim fajnie że mamy razem ternin ale tak się przyglądam tym suwaczkom i bardzo podobne mamy tygodnie prawie wszystkie,nawet PINKA25 ma chyba ten sam termin.Ja myślę ,że i tak rozwiązanie nastąpi szybciej ale bardzo bym chciała 8 marca-tak mi się ta data podoba że coś:-)
Dziewczyny ja nie mam normalnie żadnych zachcianek-no może na gruszki i owoce pestkowe ale po nich jest taka rewolucja ż hej-no ale nie wolno trzymać -gorzej jak u kogoś jestem to jest problem!!!:tak:Cieszę się że jeszcze nie wymiotowałam i współczucia dla Tych które już męczy:-(

Zapomniałam dodać że ja myślę tylko nad imionami dla chłopca bo taka jestem na niego nastawiona:-) Mi się podoba :Marcel,Fabian i trochę Filip :-D, a mój mąż twierdzi że zrobił syna a wymyśla imiona dla dziewczynki no masakra i bądź tu mądra z nim.Może imię dla dziewczynki się przydać nie mówię że całkiem nie-ale wymyślił okropne więc byłby problem bo mi się wcale nie podoba:no:

reklama
Jua koniecznie idz za tydzien na usg gdzies inndziej watpie zeby od tak nagle pojawilo sie cos skoro mialas monitorowany cykl 3mam kciuki

ana moja siostra urodzila sie 8 marca i tego dnia ma tez imieniny i zawsze mowi ze jest poszkodowana bo dostaje jeden prezent na 3 okazje:P

ja sie zbieram do gina 3majcie kciuki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry