reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Dobry wieczór ...
u nas standard ... Mała śpi, eMek w pracy a ja przed kąpielą zerkam na BB :-p
Widzę temat raczkowania sie pojawił ... no u nas już ruszyło bardzo ... pełzanie rewelacja a i raczkowanie jej idzie ...
w niedziele na naszej rocznicy ślubu zrobiła nam przedstawienie i elegancko zasuwając pochwaliła się innym :tak:
Lepiej jej sie czworakuje na dywanie bo na panelach ciągle sie rozjeżdża mimo rajtów z abs`em ale pewnie lada chwila a i śliskie panele nie będą przeszkadzać.
Jutro wizyta kontrolna w poradni rehabilitacyjnej i okaże się czy ćwiczymy dalej czy kończymy.

No i wróciłam; eMek dojechał na sam koniec pasowania,więc zdjęć praktycznie nie mam (bo kto miał nam je zrobić,skoro ja byłam z Jasiem ?), potem Jaś ze zmeczęnia stał się nie do zniesienia:marudził, biegał po hali jak opętany,a na koniec się rozpłakał i sam nie wiedział,o co mu chodzi:eek: Jak wróciłam do domu to okazało się,że Ania płakała za mną bez przerwy 2,5 godziny. Mama mówi,że wręcz wrzeszczała:crazy: Kurcze, to chyba dlatego że Ania cały czas jest właściwie tylko ze mną i nikt inny z nią nie zostaje. Choć moja mama była już z nią kilka razy,ale zawsze kończyło się to rykiem:baffled: Ciekawe, jak to będzie jak wrócę do pracy ?:eek:

Wierka no zajechałam tą suszarkę:-p a z plastelinką też słyszałam żeby spróbować;-)

Alamiqa mówisz i masz:-):

DSC00798.jpg

Pinka worka nie było, za to bieg po ławeczce z woreczkiem na głowie:-p:-p

Wredniak moja Ania to nawet tak nie potrafi jak Gabrysia:tak: Ona to chyba od razu stanie na nogi;-)

Barbra zdrówka!!! Mężuś- I klasa!!!:happy:

Ostatnia edycja:
dobry wieczór mamusie!
Hania wcina kolację a Zosia śpi więc korzystam szybko z okazji by do Was zajrzeć:-) nocka za nami nie najlepsza, poszłam spać ok. 1, pobudka o 5.30 a między tym zaliczyłam 3 pobudki:-( dwie Zosi i jedną Hani, chodziłam dzisiaj jak śnięta, może dzisiaj dadzą pospać, bo jutro mam wolne:tak: i idziemy na zaległe szczepienie! jutro pewnie zważą i zmierzą Zosię z wszystkich stron:-p

spring to Ci aktywnie spędziłaś popołudnie! bidulka z tej Twojej Ani, że tak z tęsknoty płacze:-( miejmy nadzieję że do czasu kiedy wrócisz to pracy to sie przyzwyczai do Twojej nieobecności
barbra zdrówka życzę! ale Cię obkupił ten emek, a biustonosze pasują??? jeśli tak to szacun dla męża:-D
lokata ach te panele, że też muszą ograniczać te nasze pociechy:-p od kilku dni włączyliśmy podłogówkę i Zosia zasuwa bez gatek w samym body to i raczkowanie zaczęło jej wychodzić:tak:
alamiqa myślę że na 12 osób bez problemu dasz radę zrobić impreze w domu:tak: pomyśl tylko o jakimś odpowiednim menu;-)
Pinka zdrówka dla Wikuni!!! a jak tam Eryś?

na razie zmykam, jeśli niunie pozwolą to jeszcze zajrzę:tak:

hej Dziewczęta, wczoraj nie zajrzałam do Was, bo byłam padnięta, Natka cały dzień gorączkowała, strasznie kaszlała a gile miała po szyję, na szczęście lekarka posłuchała jej i nic nie zeszło na płuca ani oskrzela, dostała nurofen i poszła spać o 18 - spała do 5 rano ale targały nią koklusze całą noc, rano o 5 gorączka znów wzrosła do 38.8, jak ją karmiłam piersią, to aż normalnie parzyła, na szczęście jeszcze przed moim wyjściem do pracy (eMek z nią został) temperatura spadła (po nurofenie) do 37.8 a od 10 już w ogóle do 36.5 i tak się utrzymała do wieczora. Teraz już śpi, mam nadzieję, że kryzys zażegnany, wszyscy jesteśmy umordowani :/

Witajcie...ja krótko i zwięźle:
- po tygodniu masakrycznego jęczenia wyszedł trzeci ząbek!! :D żartowałam że po takim tygodniu coś nam się należało ;)
- na razie mam aniołeczka (tfu tfu przez lewe ramię ;)) może oprócz pobudek z rykiem w nocy, nie wiem o co chodzi, się naczytałam o jakichś lękach nocnym u dzieci, wie ktoś coś na ten temat?
- Niunia zaczęła raczkować! jescze nieśmiało i na krótkich dystansach, ale zapodaje jak się patrzy :D
- katar jeszcze się ciągnie, z przerwami...ale nie robimy z tego tragedii na razie

pinka no porządne zakupy to jest to! a mężowi lanie na kolanie
katjusza
zdrówka dla Natki
spring Jasio zuch chłopak :D
uściski dla solenizantów!!!

co do nadopiekuńczości, to ja też staram ja tak wypośrodkowuję, tak mi się przynajmniej wydaje, a co do ufuflanych dzieciaczków to proszę o wyrozumiałość, bo jak moja Młoda ulewała b. dużo to praktycznie ciągle miała ubrudzoną koszulkę zwłaszcza jak zaczęły się zupki, a żeby była w czystym ubranku to musiałabym ją przebierać co 5 min. więc czasem przebierałam dopiero jak już body pod spodem było mokre ;)

Dobry wieczor...
Maciek spi od 20, emka odprawiłam do pracy wiec mozna odetchnac po całym dniu...
Z talezem ciastek siedze przy kompie i jednym okiem ogladam przepis na zycie..

Czyli koncia Twoim zdaniem powinnam wprowadzic troche nabialu zeby sprawdzic czy ma jednak alergie?
moze sprobuje pod koniec tygodnie bo juz mu katarek przechodzi a nie chce mieszac jeszcze mu w brzuszku..

I pytanie do Was...Czy macie jakis sprawdzony sposob na zaprzestanie nocnego karmienia??Maciek tak naprawde je tylko z przyzwyczajenia po piersi..a nie musi jesc bo duzy chlop z niego:-) chyba ze jest jakas granica wieku do ktorej dziecko powinno jesc w nocy?

Ostatnia edycja:
magula, a miał jakieś objawy alergii, że zmieniłaś to mleko? Zamiast nabiału może zaczęłabym od obiadku robionego na masełku. Są dostępne również w słoiczkach. Jeśli ma alergię zwymiotuje lub pojawi się wysypka. Jeśli nic nie zauważysz, podawaj przez kilka dni, bo wysypka może pojawić się później.

reklama
magula, a miał jakieś objawy alergii, że zmieniłaś to mleko? Zamiast nabiału może zaczęłabym od obiadku robionego na masełku. Są dostępne również w słoiczkach. Jeśli ma alergię zwymiotuje lub pojawi się wysypka. Jeśli nic nie zauważysz, podawaj przez kilka dni, bo wysypka może pojawić się później.

jak mial okolo 6 tyg poszlismy na szczepienie..karmilam piersia...ale jak gdzies wyjezdzalam do dostawal bebiko...no i mail takie suche plamki na kolankach, brzuszku lokciach no i buzce...Pediatra od razu przepisal nam pepti i od tej pory nic juz nie zmienialam...a dokladnie nie wiem co to bylo..

Do góry