reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć dziewczyn!
Dzisiaj dzień ponury i nudny ale nocka przy najmniej spokojna nawet nie wstawałam na siusiu:laugh2:
Muszę się wam pochwalić bo nie wytrzymam z okazji mikołajek przyszli dziadkowie (moi rodzice) zafundowali nam usg 4d. Dzwoniłam się zapisać i idziemy w czwartek nie mogę się doczekać tak się cieszę.:-):-):-)

To jest super prezent:tak:Pochwalisz sie fotkami po wizycie:tak:

reklama
Cześć dziewczyn!
Dzisiaj dzień ponury i nudny ale nocka przy najmniej spokojna nawet nie wstawałam na siusiu:laugh2:
Muszę się wam pochwalić bo nie wytrzymam z okazji mikołajek przyszli dziadkowie (moi rodzice) zafundowali nam usg 4d. Dzwoniłam się zapisać i idziemy w czwartek nie mogę się doczekać tak się cieszę.:-):-):-)

No to suuuper:-) mam do ciebie pytanko: rozglądałaś się już za szkołą rodzenia w Lublinie?? Ja tak szukałam na necie, ale wszędzie kosztuje ok. 500zł, więc odpada. Może słyszałaś o jakiejś szkole tańszej trochę??

Witam,
U nas dziś cieplutko 10 stopni ale nie ma słoneczka.
Troszkę muszę dziś mieszkanko do kultury doprowadzić - Święta tuż, tuż!- trzeba powoli działać:-)

Co do rozstępów to polecam krem lub serum Chicco. Ja też niemal od początku się smaruję i na razie nic nie widać żeby powstawały. :-) Podobno super wygładza już powstałe zmiany:tak:.

Krzywa cukrzycowa to jest 3 razy pobranie krwi, czyli na czczo, potem po godzinie i potem po 2
tak mi się wydaje

No mi sie też tak wydaje. Tylko pobiera się tyle razy krew ile ma być oznaczeń. Jeśli na przykład ma być jedno oznaczenie, to robi się na czczo a potem po wypiciu glukozy. I mi sie wydaje, tej laborantce się mylą te dwa badania: krzywa cukrowa i test tolerancji glukozy. Zadzwonię zaraz do drugiego laboratorium i sie spytam jak to jest u nich.

Fotkami się pochwalę oczywiście!
Jeśli chodzi o szkoły radzenia to na kraśnickich jest położna pani Lidia która organizuje spotkania za 400zł 10 spotkań. jak chcesz to poszukam numeru do niej i ci wyślę ja natomiast po rozmowie ze swoją gin. zrezygnowałam z takich zajęć.

Fotkami się pochwalę oczywiście!
Jeśli chodzi o szkoły radzenia to na kraśnickich jest położna pani Lidia która organizuje spotkania za 400zł 10 spotkań. jak chcesz to poszukam numeru do niej i ci wyślę ja natomiast po rozmowie ze swoją gin. zrezygnowałam z takich zajęć.

400zł to i tak zadużo, a słyszałam o tej szkole pani Lidii. Tak więc wygląda na to, ze nie będe chodzić do żadnej szkoły. Kiedyś coś znalazłam w necie na temat darmowej szkoły rodzenia przy kościele garnizonowym, gdzieś na forum, ale nic więcej nie znalazłam, jeżeli chodzi o szczegóły.

reklama
no i zadzwoniłam do drugiego laboratorium no i oni nie kłują na czczo, chyba, że lekarz zaleca inaczej. Tylko trzeba na miejscu wypić glukozę i godzinę po wypiciu tylko kłują. Ta laborantka dzisiejsza to jest jakaś nie doinformowana. Kurde zapomniałam sie tylko spytać, czy trzeba będzie na czczo pić tą glukozę, czy można coś zjeść wcześniej. Bo w necie piszą, że jak się robi ten test po godzinie, to można to robić o dowolnej porze dnia i można normalnie jeść wcześniej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry