reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a my na sylwestra wybieramy sie na impreze :) koszt to 100zł od pary bez konsumpcji ale z orkiestrą, stwierdzilismy ze za taką cene to nawet jak po polnocy sie zmyjemy do domciu to nie bedzie szkoda, a idziemy wiekszą rodzinną grupą wiec powinno byc fajnie 3 lata temu bylismy na takim sylwestrze i bylo super :)

musze sie wziac za robienie obiadu ale mam lenia straszliwego, dzisiaj robie zapiekanke cos jak lazania tylko ja daje zwykly makaron swiderki a nie te platki specjalne do lazanii

ogolnie to strasznie senna jestem wczoraj i dzisiaj wstalam o 6 rano zjadlam sniadanko posiedzialam chwile przed kompem i szlam dalej spac tak na 2-3 godzinki i jak sie budze to jestem straszliwie zmeczona, moze ta pogoda tak na mnie wplywa

a na piątek umowilam sie do fryzjera :) w koncu zrobie sobie wlosy bo juz troszke odrosty mam duze i zdalo by sie je tez troche przyciać

reklama
a co do szkoly rodzenia to ja stwierdzilam ze nie bede chodzic moze kase to bym na to miala ale przeciez kiedys nie bylo takiego czegos jak szkola rodzenia i kobiety rodzily i potrafily sobie poradzic z opieka nad maluszkiem to czemu ja mam sobie nie poradzic zreszta to wszystko i tak pewno instynktownie przychodzi :-)

znalazłam na necie to
Test przesiewowy w kierunku cukrzycy ciążowej

(1 godzina po podaniu 50. g glukozy w roztworze wodnym)

poniżej 7,8 mmol/l
prawidłowa tolerancja glukozy

w zakresie 7,8 - 11,0 mmol/l
konieczne wykonanie DTTG

powyżej 11,1 mmol/l
cukrzyca ciążowa

znalazłam:

glukoza poniżej 140 mg% (poniżej 7,8 mmol/l)- wynik prawidłowy

glukoza na poziomie 141 - 199 mg% (7,81 - 11,0 mmol/l)- wynik nieprawidłowy, wymaga dalszej diagnostyki (wykonuje się test obciążeniem 75 g glukozy)

glukoza powyżej 200 mg% (powyżej 11,1 mmol/l) - rozpoznanie cukrzycy ciążowej - skierowanie do diabetologa

My Sylwestra chyba w domku spędzimy w e dwoje, jeszcze nie wiemy dokładnie ale chyba tak. Zrobimy sobie pyszną kolację przy świecach i gra gitara;-) Pościągamy jakies filmy, potem sobie potańczymy i już..:zawstydzona/y: Chyba, że jakaś mała posiedziawka ze znajomymi sie uszykuje ale wątpię bo każdy już gdzies zapisany na jakiś bal..
Śmiejemy się z M, że elegancko się ubierzemy i będzie kolacja przy świecach jak w restauracji, haha:-D

No dobra Kochaniutkie, ja się zbieram do tej szkoly rodzenia:rofl2: Do później brzuszki!:-)

reklama
U nas zero planów na sylwestra. Nie wiadomo jak ja się będę czuła, ale generalnie dłuższe siedzenie w nocy jest dla mnie strasznie meczące, więc pewnie bym chciała szybko do domu. Trudno teraz cokolwiek zaplanować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry