reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
My chyba pojdziemy do znajomych na sylwestra, mielismy jechac do zakopanego ale ja mam obawy jak bede sie czula, wiec zrezygnowalismy..ciezko mi wogole długo siedziec, w sobote bylam u taty na urodzinach, to o godz. 21 juz marzyłam o łozeczku, takze teraz kiepska ze mnie imprezowiczka :-)

W sylwestra będziemy siedziały na BB :-D:-D:-D:-D:-D

Idę się kimnąć póki mam spokój w domciu.
Papierzyska mnie z firmy zasypały,ale dokumenty nie zając nie uciekną:laugh2::laugh2:

Buźka

kochane wszędzie piszą, ze na test tolerancji glukozy 50g nie trzeba być na czczo. Zapomniałam się o to spytać jak dzwoniłam do laboratorium. Jak było z wami?? Byłyście na czczo?? Bo ja nie będę miała pobieranej krwi na czczo, tylko po wypiciu glukozy.

powiedzcie mi kochane, co mam wziąć na ten męczący suchy kaszel

Moj M ma już od 2 tyg kaszel - suchy i nic nie pomagało- teściowa kazała mi pokroić w krążki cebulę zasypać paroma łyżkami cukru i poczekać aż wytworzy sie syrop- 3-4 h , moze byćna drugi dzień, on się ciągle będzie tworzył , co najwyżej można dosypać po jakimś czasie cukru.
M stwierdził, że po 1 łzce nie ma kaszlu i jest to lepsze niż każdy inny syrop, tylko niewiem czy Ci wolno cośtakiego pić :-(.

...

Dziewczyny mam pytanie...czy wy też krwawicie codziennie z nosa? :sorry:
Nie wiem czy to przez to suche powietrze w mieszkaniu, czy może osłabienie, ale mam anemię i boję się że to może szkodzić dziecku. Chyba bede musiałą w czwartek pogadać z tym moim beznadziejnym ginem :no:

Wczoraj czytałam " W oczekiwaniu na dziecko" i tam było napisane , że to jest jeden z objawów w tym miesiącu, ale lepiej powiedz o tym lekarzowi .

mississ - jakie śliczne rysuneczki, przepiękne Aniołki, Antoś na pewno jest dumny z tak zdolnej mamy :tak:

Mirosia- A co do szkoły rodzenia to u mnie też jest chyba za darmo :tak:, nie interesowałam się tym dokładnie jeszcze ale tak słyszałam :tak:,pogadam jeszcze ze znajomymi.Albo zadzwonie do naszego szpitala , choć ja dopiero zamierzam zacząć chodzić w styczniu . Zapraszam - to tylko 40 km :-), ja jeżdżę do Lublina do lekarza więc jakbyś chciała i mogła skorzystać - może byś mogła przyjeżdżać :tak:

Mirosia- A co do szkoły rodzenia to u mnie też jest chyba za darmo :tak:, nie interesowałam się tym dokładnie jeszcze ale tak słyszałam :tak:,pogadam jeszcze ze znajomymi.Albo zadzwonie do naszego szpitala , choć ja dopiero zamierzam zacząć chodzić w styczniu . Zapraszam - to tylko 40 km :-), ja jeżdżę do Lublina do lekarza więc jakbyś chciała i mogła skorzystać - może byś mogła przyjeżdżać :tak:

Kurcze niby tylo 40km, a z drugiej strony aż... Jakby doliczyć koszty paliwa, to gdyby było około 8 spotkań, to by mnie samo paliwo wyniosło 200zł. Gdyby to było ze 25 km od lublina to bym się zdecydowała, bo by to już nie była większa wyprawa i w góra pół godziny by się jechało. A tak to prawie godzina w jedną stronę..

witajcie marcóweczki
duuuuuuuużo bardzo piszecie :-D:-D nie zawsze doczytam wszystko :eek:
ja mam dziś wolny dzień, więc nieco poczytałam Wasze elaboraty :-)

a mój Darek nie dał rady poczekać do lutego i kupił farbę:-D, maluje pokoik dla Małej,
więc bałagan w mieszkaniu
ale Darek się tak przejmuje słodko, że miło popatrzeć,
też już się nie może doczekać marca... :-D

u mnie dziś w zasadzie nie ma dnia, tylko straszna szaruga, ciemno :-(
ale Wam życzę miłego dnia :tak:
jak tak jak u mnie bez słońca, to przynajmniej miłego dzięki ludziom :-)

Może dowiedz się np. w innych miastach np. Bełżyce, Łęczna , bliżej. Bus do mnie kosztuje 5 zł w jedną stronę, ja za dojazd samochodem na gaz w tą i z powrotem tak ok 15 zł płacę , a może i mniej.

reklama
znalazłam:

glukoza poniżej 140 mg% (poniżej 7,8 mmol/l)- wynik prawidłowy

glukoza na poziomie 141 - 199 mg% (7,81 - 11,0 mmol/l)- wynik nieprawidłowy, wymaga dalszej diagnostyki (wykonuje się test obciążeniem 75 g glukozy)

glukoza powyżej 200 mg% (powyżej 11,1 mmol/l) - rozpoznanie cukrzycy ciążowej - skierowanie do diabetologa

no nie...kolejnego badania nie zniose... nie dość że wczoraj cały dzień wymiotowałam po nim to dziś jeszcze mnie czyści :] ech:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry