reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja dziś pozamawiałam prezenty dla części rodzinki:tak::tak::tak: moje dozwolone zakupy przez internet:tak::tak::tak:

a tak ogólnie to mam jakiś spadek:-( humorkowo hormonalny chyba

jakaś na płacze jestem nastawiona:zawstydzona/y: i na negatywne myśli ale niedługo wraca M z dostawą ciuchów ciążowych po kumpeli więc może mi sie humorki poprawią;-)

rybka głowa do góry, to chyba huśtawka nastrojów więc może zaraz bedziesz pękać z radości :-D

reklama
kurcze... nie moge ani siedziec ani lezec, dupsko mi ciazy to stac tez nie moge. Zwariuje zaraz.

przeczytalam drugi artykul i juz nigdy nie bede czytac o takich szpitalach.. bo bede sie bala nie dosc ze porodu to i tego co bedzie potem.

Bez sensu, że ludzie wierzą w coś, co nie ma żadnego racjonalnego wyjaśnienia. A często przez swoją głupotę i gadanie mogą niepotrzebnie sprawić komuś przykrość.
wg statystyk 96% Polaków wierzy w cos co nie ma zadnego racjonalnego wyjasnienia :-D

czarnuszka88 ja z tych praktycznych jestem i kupuje kask na deskę coby mój wariat sobie czaszki nie rozwalił na stoku.

Odnośnie takich artykułów w prasie- mysle, że takie sytuacje się zdarzają i powinno sie o takich rzeczach pisać dopóki całkowicie nie wyeliminuje sie takiego postepowania! Przykre, że kobiety chcąc być traktowaną normalnie czyli jak człowiek, musi w wiekszosci przypadków leczyc sie prywatnie, szukać szpitali w innych miastach, płacić za usługi które nie powinny byc płatne jak np. poród rodzinny czy znieczulenie. Ja sama po złym traktowaniu w szpitalu mam uraz i zdecydowałam się opłacić sobie połozną tylko do własnej dyspozycji- nie mam zamiaru sie szarpać z personelem szpitala, że chce rodzic tak jak mi wygodnie a nie jak wygodnie lekarzowi, nie będę im po sto razy tłumaczyć że nie zgadzam sie na nacinanie itp Tylko, że tak naprawdę takie traktowanie powinno byc standardem dostepnym dla kazdego i bez opłat...

Z tymi przesądami to jakaś masakra:szok: Moja mama i teściowa miały tyle mądrych myśli ,że można książkę napisać. Jak powiedziałam , że w to nie wierzę i że to głupoty to się prawie pogniewały;-)

Ja po dwugodzinnym spacerku po lesie :-) Teraz muszę troszkę odpocząć:-)
Zabieram się za zrobienie listy zakupów dla maluszka i dla mnie bo niby się pamięta a potem się zapomina;-)

Czarnuszka - ja na mikołaja to tylko słodycze (bo mój strrrasznie słodyczożerny jest), ewentualnie kupię bodziaka z napisem "kocham tatę", czy coś w tym stylu. Wiem, ze się ucieszy :-D Natomiast pod choimkę to mam filtry do aparatu :tak: Mieliśmy sobie nie robić prezentów w tym roku, bo jakoś kryzys finansowy nas dopadł, ale mialam już dawno pieniążki zachomikowane na ten cel i nie umiem się oprzeć przed robieniem prezentów :-D

Ja rodzilam dwa razy i raczej mam pozytywne wspomnienia.Tez bylam po cesarce i musialam liczyc na pielegniarki ale opieke mialam super.Moze poza dwoma przuypadkami:
-lekarzem anestezjologiem(pierwsza cesarka)-dal za silne znieczuleni i stwierdzil ze to moja wina bo za bardzo sie zdenerwowalam przy zzo
-jednej pielegniarki noworodkowej(ktorej i tak utarlam nosa)-ktora pomimo mojej prosby o przyniesienie Kubusia do mnie na karmienie w nocy gdy sie tylko obudzi to ta dokarmila butelka i dalej go polozyla spac,bo stwierdzila ze ja musze odpoczywac podobno.Ale ja wtedy nieswiadoma ze wlasnie robie jej pietra zadzwonilam z automatu(12 w nocy)ktory akurat stal niedaleko dyzurki do meza z placzem a ona nie wiedziala do kogo dzwonie i w ciagu 10 minut maly byl u mnie z przeprosinami.Potem latala co chwilke z pytaniem czy wszystko ok i czy mi pomoc.Chyba drugi raz juz tak nie postapi bo nie bedzie wiedziala na kogo trafi:tak:
A tak super bylo chodz nie bylo tych akcji rodzic po ludzku,a ten szpital byl jedyny z oddzialem polozniczym w moim miescie.

Witam:-) nadrobiłam uff:-D

Czarnuszka gratuluję zdanego prawka.

Marti- Dobrze, że nic poważnego się nie stało.
Ja to sie boję karetek jadacych na sygnale, nigdy nie wiadomo z której strony nadjeżdża i łatwo o wypadek, niebezpieczną pracę ma twój mąż:-(. Ostatnio w ostatniej chwili zjechaliśmy przed taką, co mknęła dosłownie 130 na godzinę przez zakorkowane miasto. Czasami ratowanie życia jednemu, może odebrać życie innej osobie:no:

ccaroline- Zdjęcie jest dobrym dokumentem, choć może obrzydzać i szokować:szok: Nie wiedziałam jak to wyglada, a teraz mam już wyobrażenie. Dzidziuś to sobie w takim baloniku siedzi :-D

Przez weekend jak zwykle mnie nie będzie na forum, odpoczywam od komputera, bo w tygodniu to po 6 godzin siedzę:-p
Także do poniedziałku:happy:

reklama
miłego weekendu moniat

a ja dostałam SUPER ciuchy ciążowe od kumpeli

tuniki bluzeczki 3 pary spodni czarne z materiału jeansy i komplet spodnie i tunika szyte takie szare w czarne pasy elegancie na święta w sam raz tylko musze portki poskracać bo ja maluch jestem:tak::tak::tak:

a na poprawę humorku zjadłam mało węglowodanowe lody pysiuuuuuuuuuuu:-D:-D:-D

Do góry