reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Czesc brzuszki:-) , nocka super, wkoncu tylko 2 razy wstawalam na siku toż to rekord ! bo zazwyczaj konczy sie na 6,7 :szok:

Byłam wczoraj u gina.. spojenie w gorszym stanie niz ostatnio ale jakos sie trzyma.. Nasza Laura przyjdzie na świat 24 lutego :-):-):-)

Szyjka długa, zamknięta.

Już sie nie moge doczekac lutego... szkoda tylko ze cc :(

Aha i wczoraj ważyła 2400

- gratuluję :-D jeszcze chwilka i bedziesz miała swojego bobaska :-) - tylko pozazdrościć :-D:-D:-D

Witam marcóweczki przez ostatni tydzien miałam chyba depresje normalnie masakra cały czas ryczałam i wogule chumor do dupy a maly tak mocno kopał że az bolało miałam wszystkiego dośc a dziś w nocy wszystko mi przeszlo jak reką odjoł tylko teraz mam cisnienie na tesciowa co za głupia babab mój m ma jechać za granice do pracy za 4 dni ale tylko na miesiac zeby zdazyc na narodziny dzidzi a ona teraz do noiego mówi ze laczego tylko na miesiąc i wogule to on jej mówi czy zawiezie mnie do szpitala a ona mówi ze od tego sa karetki ale mam cisnienie na to babsko brrr naszczeście nie mieszkamy z nią a i tak pojechali teraz w gory do babci jakies drzewo sprzatac a ja zostałam u niej w domu bo nie miałam ochoty urzerac sie z nią. I drażni mnie że jest taka chytra nan kase jeszcze nie swoją i ona chciała zebysmy z nia mieszkali po urodzeniu dziecka hahah smieszne zeby wtracała sie ale sie rozpisałam masakra:no::no:

- Asiulaaa głowa do góry.... znam ten ból :dry:
Swoją drogą są dowcipy o teściowych ale dotyczą zazwyczaj facetów...a z tego co zauważyłam to teściówki nie lubią swoich synowych :no:

A tak poza tym to orientujecie się ile może kosztować w sklepie taka zwykła, najzwyklejsza plastikowa wanienka?? Właśnie musimy zakupić bo nie mamy i nie wiem czy kupić na all, czy na to samo wyjdzie w sklepie.

- ja kupowałam w sklepiku... wanienka 80cm kosztowała 26zł a 100cm (taką kupiłam) - 28zł

Czesc Kochane Dziewcionki:-D Mam dziś dobry humorek bo pierwszy raz od 2 tygodni normalnie SPAŁAM w nocy ( bez zgagi,na siusiu tylko 3 razy-a standart to 6-8)był tylko jeden incydent a mianowicie złapał mnie skurcz w prawej łydce:szok:takiego jego w życiu nie miałam,aż wyłam z bólu a mąz w popłochu latał wokoło:szok:chyba myslał że zaczełam rodzić:-Dpózniej mnie trochę pomasował i poszłam dalej spać i tak do 11.00-normalnie bosko:-) Jak piszecie jak zimno na dworzu to aż sie ruszać nie chcę ale teściowej obiecałam że wpadnę i jeszcze do sklepu muszę wstąpić po coś na obiad:baffled: także ja lecę do wanny,do pózniej:tak:

- jak mnie skurcze w łydce łapią to mam taki sposób że napinam nogę i palce stóp ściągam w kierunku nogi...nie bardzo wiem jak to opisać :-D

Gosia...!! bardzo duże nadciśnienie!!!! szczególnie rozkurczowe!!!! A jak teraz? dalej takie wysokie?? a jaki masz ciśnieniomierz? nadgarstkowy?

Dobry. Oj dzisiaj weekendowo i spokojnie. hehe wszystkie sie chcą nacieszyć samcami :tak:
Mój pojechał na deske a ja od rana na nogach. Zrobiłam mu kanapki, wyszykowałam i pojechałam do czytelni na uczelnie :baffled: No ale wszystko znalazłam wiec teraz ta mniej przyjemna czesc-trzeba cos napisac. Ale jakoś optymizmu nabrałam bo miło pogadałam w dziekanacie i mam wrazenie ze ogólnie na uczelni jak widza ciezarna to wszyscy jacys tacy mili i uprzejmi. Mem nadzieje ze na obronie tez tak bedzie hehe
No i po drodze zajrzałam do sklepu po jedna konkretna rzecz... i oczywiscie jak tam juz byłam to musiałam zajrzec do kilku innych :-D I z tej okazji zakupiłam 4 bluzki i sweterek:sorry2: Bluzki takie co i teraz sie zmieszcze wiec moge udawac ze to był konieczny zakup na brzuch ciążowy ;-)

alex Ty dobre pomysły masz dziewczyno :-) napisze, moze cos da rade wymyslic bo bez sensu płacic za firanki czy inne falbanki których nie chce.

marti gratulejszyns zakupu mieszkania. Dobrze zrozumiałam ze tylko mąż był na umowie przedwstępnej? Macie rozdzielność majatkowa?
Kochana, ja to nawet do producenta jestem skłonna uderzyć jak mi na czymś zależy:)

Dzień dobry w ten mroźny weekend!
Byliśmy właśnie na spacerku..brrr normalnie lód na drodze - Luśka miała radochę bo się ślizgała a ja jak pingwin:-D!

Witam weekendowo:-)

A tak poza tym to orientujecie się ile może kosztować w sklepie taka zwykła, najzwyklejsza plastikowa wanienka?? Właśnie musimy zakupić bo nie mamy i nie wiem czy kupić na all, czy na to samo wyjdzie w sklepie.
Ja kupiłam w Auchanie za 28zł zieloną taką prześwitującą- ładniutka i dość wysoka!

Czesc brzuszki:-) , nocka super, wkoncu tylko 2 razy wstawalam na siku toż to rekord ! bo zazwyczaj konczy sie na 6,7 :szok:

Byłam wczoraj u gina.. spojenie w gorszym stanie niz ostatnio ale jakos sie trzyma.. Nasza Laura przyjdzie na świat 24 lutego :-):-):-)

Szyjka długa, zamknięta.

Już sie nie moge doczekac lutego... szkoda tylko ze cc :(

Aha i wczoraj ważyła 2400
Wybraliście piękne imię dla córci ( moja tez się tak nazywa ):tak:

Gosiu, na pewno na 190 czy na 90?
Ja miałam na początku ciąży wysokie ciśnienie i biorę na to leki, ale chyba musiałaś się pomylić z tą jedną 1.
Zmierz sobie jeszcze wieczorem ciśnienie i zobacz, czy nie spadło. Może to tylko chwilowe, przecież każdemu może się zdarzyć. No i nie zawsze te nasze ciśnieniomierze dobrze pokazują.
130 to nie jest jeszcze źle. Dopuszczalne ciśnienie w ciąży to 130/80, gdybyś miała większe, to może podjedź na IP i niech coś zaradzą.

tez sie zastanawiam cczy Gosia sie nie pomyliła z tą 1 hihi Niestety nadgarstkowe ciśnieniomierze często się mylą. Kazdy lekki ruch ręki moze wywołac zły pomiar.

Ufff, wróciłam
brrrr ale zimnica.....
byliśmy jeszcze na obiedzie u dziadków, i ledwo się dotoczyłam do domu....
koza- nie mamy rozdzielności majątkowej, M był tylko z umową żeby ją pokazać czy się zgadzają na takie warunki, a podpisujemy w piątek:-)
agniesiak- gratuluje-wreszcie:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki ale zrobiło sie mroźno :szok:
Ja dzisiaj poprzenosiłam rzeczy dzidzi do wiekszej szafy bo okazało się że 4 szuflady w komodzie to za mało na ubranka, pieluszki i inne akcesoria :tak:
Teraz natomiast załapałam faze płaczu :sorry2:, moja koleżanka godzine temu urodziła syneczka :tak:, i tak jakoś mnie wzieło.
Chciałabym juz byc po wszystkim i wiedzieć że z moja niunią wszystko oki .

reklama
Hej dziewczynki ale zrobiło sie mroźno :szok:
Ja dzisiaj poprzenosiłam rzeczy dzidzi do wiekszej szafy bo okazało się że 4 szuflady w komodzie to za mało na ubranka, pieluszki i inne akcesoria :tak:
Teraz natomiast załapałam faze płaczu :sorry2:, moja koleżanka godzine temu urodziła syneczka :tak:, i tak jakoś mnie wzieło.
Chciałabym juz byc po wszystkim i wiedzieć że z moja niunią wszystko oki .
Moje cztery szuflady komody to tez za malo...Kosmetyki dalam na przewijak bo ma 2 półeczki. Zrobie moze jutro fotke to wam pokaze bo mój M już go złozył.
Oj ja tez juz chciałabym miec to za soba..a tu jeszcze tyle tygodni...ahh

Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej beczki hehehe ma może któraś z waś (bo nie wiem co studiujecie;-)) jakąs prezentacje albo materiały żeby tak przystępnie o nałogach było napisane? Bo w necie te info jest takie nie bardzo a ja do biblioteki nie moge iść, z resztą moja uczelniana jest w Krakowie ehhh... Dajcie znać prosze ;-)

Do góry