Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
tyle napisane

Jak na razie mam podawane tabletki dowcipne z oksytocyna. Ale nie czesciej niz co 6 godz. Zawsze przed zaaplikowaniem mam podlaczone KTG przez min 40 min. Jezeli wszystko jest OK podaja tablete i KTG przez godzine. Nastepnie kilka godz przerwy. Jezeli przed zaaplikowaniem jest cos nie tak np. ze skurczami, wstrzymuja sie na kilka godzin po czym znowu KTG. Idzie fiola dostac.
Taki sposob wywolywania uwaza sie w Danii za najbardziej zblizony do naturalnego rozpoczecia procesu porodu.
Jutro najprawdopodobniej przebija mi pecherz.
Jesli ktoras z Was poda mi nr tel, to napisze co i jak. Probowalam dzisiaj z tel napisac na forum, ale nie dalo rady
Effaa zycze powodzenia...jaknajszybszego tulenia Maleństwa;-)
Co do poporodowych brzuchów to ja już się boje jak bedę wyglądać, mam trochę rozstępów, a przy pierwszej ciąży nie miałam
Dziewczyny poradzcie...mąż mnie badał za moją namową i wybadał, że mam w szyjkę wchodzą dwa palce, ledwo chodzę tak mnie kości bolą, a chcę wytrzymać chociaż do niedzieli, wtedy przylatuje do nas teściowa, myślicie, że dam rade? dodam, że czop siedzi, tylko mam ten 'budyń' od kilku tygodni.
pierwszy porod miałam cięzki b przy częstych i bardzo bolesnych skurczach rozwarcie bylo na 1cm przez prawie dwa dni![]()

ale nie wiem czy to nie bylo niebezpieczne
no chyab ze jest lekarzem ;-)
a co dopiero reszta