reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam sie i ja :)
troszke poźno ale caly dzien prawie na dworze. Rano poszlismy na zakupki no i zeszlo 2 godzinki bo daleko do sklepu, potem wrocilismy na obiad i po obiedzie znowu godzinny spacerek. Troszke sprzątnelam i terach jest chwilka. Krystianek spi a sebus sie bawi.
Jest taka cudna pogoda ze caly dzien bym mogla łazić, no i trzeba robic jakies intensywniejsze spacerki zeby troszke brzuchol wrocil do formy bo flak jest i to wcale nie mały... :( Ale kupiłam sobie Czarną Ziaje na rozstępy i bede próbować :) Kobiety karmiące mogą.
Zaraz dzieciaki do kąpieli. I spac , Sebek nie spał znowu dzisiaj nic i wczoraj tez ale za to rano wstał po 8 wiec jutro moze tez dluzej pospimy niz do 7 :/

dziewczyny naprawdę nie sugerujcie się do końca tym ktg, ja po odejściu wód przy bólach któe wydawały mi się zajeb...... na ktg nie było żadnych skurczy, a akcja porodowa mi się rozkręcała.
ja tak samo skurcze ledwo co 20 % a ja rodziłam wiec nie ma reguły.

Ja mam pampersy te białe i są jak na razie super. Nic nie wycieka luźna kupka fajnie wsiąka. W szpitalu miałam Huggisy i wydaje mi się że troszkę bardziej pupa się w nich męczyła. Nic nie wyskakiwało, skórka ładna ale Pampersy chyba są fajniejsze.

Miałam wczoraj trudniejszy dzień. Kingę chyba bolał brzuszek. Prawie nie spała przez dzień i miała taki wzdęty brzuszek. Pewnie gazy ją męczyły.:-(

Czy wasze maluchy często mają czkawkę? Kinga ma nieraz po kąpieli- pewnie przez to że troszkę chłodniej. Często ma też po jedzeniu. Mimo że ją trzymam w pionie ( choć nie zawsze się jej odbije) to jak odłożę do łóżeczka to ją łapie czkawka i wtedy też ulewa się jej. :-( Jak jest z waszymi maluchami?
moj tez ma czkawke bardzo czesto. Ale daje mu cyca jeszcze raz i mija jak zrobi dwa łyki. Dziecku po piersi nie musi sie koniecznie odbić. Tak mi powiedziała polożna
ja dziś na obiad pomidorówka zobaczymy jak zaareaguje. co do pampersó używam pampers i nie narzekam jak narazie.
oooo daj znac jak dzidzia zareagowala bo ja chce robic jutro.

Yra ma rację :)
ja się może nie wiłam z bólu, ale próbowałam połamać ramę łóżka przy skurczach, a na ktg ledwo ledwo 20% i też byłam przerażona, że jeśli te 20% tak boli, to co jest przy 80%??
ale sie okazało, że przy tych 20 zrobiło mi się rozwarcie na 7cm ;)

także różnie być może :)
trzymam kciuki za wszystkie oczekujące :)

Witam sie i ja :)
troszke poźno ale caly dzien prawie na dworze. Rano poszlismy na zakupki no i zeszlo 2 godzinki bo daleko do sklepu, potem wrocilismy na obiad i po obiedzie znowu godzinny spacerek. Troszke sprzątnelam i terach jest chwilka. Krystianek spi a sebus sie bawi.
Jest taka cudna pogoda ze caly dzien bym mogla łazić, no i trzeba robic jakies intensywniejsze spacerki zeby troszke brzuchol wrocil do formy bo flak jest i to wcale nie mały... :( Ale kupiłam sobie Czarną Ziaje na rozstępy i bede próbować :) Kobiety karmiące mogą.
Zaraz dzieciaki do kąpieli. I spac , Sebek nie spał znowu dzisiaj nic i wczoraj tez ale za to rano wstał po 8 wiec jutro moze tez dluzej pospimy niz do 7 :/

ja tak samo skurcze ledwo co 20 % a ja rodziłam wiec nie ma reguły.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie:tak::tak:
Słusznie, dzisiejsza pogoda tylko zachęca, żeby korzystać ze spacerów:tak::tak::tak:ja też zaliczyłam nie jeden...ale przymusowe:-Dnajpierw do szpitala na ktg...a potem do lekarza rodzinnego po zwolnienie.....udało się...mam zwolnienie do piątku:tak::tak::-):-):-)tak więc mogę spokojnie czekać na mojego uparciucha;-)...a jak się uprze, to w czwartek pewnie mu pomogą wyjść, bo mam być na czczo:-p.....a może będzie jak u ccaroline:confused::confused::confused: w końcu to też będzie Natalia:-D:-D:-D

hej fajny patent z ta pielucha :) Dziewczyny czy waszym dziecia tez sie tak duzo ulewa ?ja juz nie wiem kogo sluchc :/ poloznej ,tescowej ,samej siebie Karmie ja cycem kazda strona po 10min i potem butla ,na poczatku wypijala 30ml potem 40 ,50 a ostatnio nawet 75 :/ teraz od wczoraj zas 40 ml i jej sie na maxa ulewa :( i sie meczy bo ma za duzo w brzuszku i jest nie spokojna :(Tesciowa mowi ze jak ciagnie cyca to powinnam jej dac gora 30 ml i styka bo nikt nie wie ile ml wyciaga przez cycka .Po co ma sie tak meczyc :( i ulewac ?Co mam robic noooooooooo?ona by jadla i jadla dalabym jej 100 ml to i wszystko by wypila :/A potem placze i sie wierci i dopiero jak uleje jest spokojna i zasypia .W nocy robila po raz ostatni kupe ,bolal ja brzuch i ja sprawdzalam jej tem i termomert z kremem w tyleki to jej pomoglo ze sie wykupila .Do teraz nie zrobila jeszcze kupy :/ czy to normalne ?Zawsze robila 2-3 ?

reklama
hej fajny patent z ta pielucha :) Dziewczyny czy waszym dziecia tez sie tak duzo ulewa ?ja juz nie wiem kogo sluchc :/ poloznej ,tescowej ,samej siebie Karmie ja cycem kazda strona po 10min i potem butla ,na poczatku wypijala 30ml potem 40 ,50 a ostatnio nawet 75 :/ teraz od wczoraj zas 40 ml i jej sie na maxa ulewa :( i sie meczy bo ma za duzo w brzuszku i jest nie spokojna :(Tesciowa mowi ze jak ciagnie cyca to powinnam jej dac gora 30 ml i styka bo nikt nie wie ile ml wyciaga przez cycka .Po co ma sie tak meczyc :( i ulewac ?Co mam robic noooooooooo?ona by jadla i jadla dalabym jej 100 ml to i wszystko by wypila :/A potem placze i sie wierci i dopiero jak uleje jest spokojna i zasypia .W nocy robila po raz ostatni kupe ,bolal ja brzuch i ja sprawdzalam jej tem i termomert z kremem w tyleki to jej pomoglo ze sie wykupila .Do teraz nie zrobila jeszcze kupy :/ czy to normalne ?Zawsze robila 2-3 ?
Podobno malutkie dzieci nie mają dokońca wytworzonej bariery sytości...mi kiedys powiedziano że jak piersią nie można przekarmić tak butlą i owszem...Częste ulewanie może byc tez spowodowane refluksem co częste u takich maluszów. Moja strasza miała refluks ( i często nawraca) od 1 do 6 miesiąca..tak długo lekarze diagnozowali:wściekła/y:...Ale musisz zawierzyć swojej intuicji, bo tylko ty dobrze możesz zaobserwować jej zachowanie po jedzonku!
A jeśli chodzi o kupki to jeśli małą dokarmiasz to normalne jest że kupka jest rzadziej, chociaz moja tylko na cycku a robi co 2 dzień!

Do góry