reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie,
u mnie też cisza. Trochę tylko brzuch i plecki pobolewały, ale to już nie pierwszy raz. Spałam do 13:szok:! Ale miałam przerwe po 10 na śniadanko i dalej lulu. Taka pogoda. Synek tez mało ruchliwy dzisiaj. Pies też się przewala z miejsca na miejsce i pochrapuje.
Dopiero wyszłam z wanny, wysuszę włosy i może coś chwilę posprzątam w ramach rozruchu starych kości. Na spacer w deszczu nie mam siły. Potem obiadek, tez mam gotowy i jakoś dzień zleci.
Marciaa , a gdzie można na tego bloga zajrzeć? To bedzie nas o jedną mniej.

dziewczyny widzialyscie wpis od meza kaahy (wpis do bloga), ze zaczela rodzic pewnie juz jest po :)))))))

No proszę, a tak mi wmawiała, że to ja pierwsza urodze :-p Opuściła mnie niedobra!:-D Ale mam nadzieje, ze jej szybko, sprawnie poszlo:tak: oby oby:tak:
U mnie dalej nic, dzis nawet osmielilam sie joge pocwiczyc, bo juz nie wierze, ze cokolwiek mojego syna ruszy, wiec pozwalam juz sobie na wszystko :-p
Wlasnie przejrzalam swoje wczesne USG i z jednego jest data na 1 kwietnia a z drugiego na 3 kwietnia, jak nic będę mieć zajączka na świeta :blink:W sumie te terminy sa bardziej realne niz ten z OM:dry:

:-D Kahha sie wypiela na nas i zostawila nas...ale to dobry znak bo oznacza że na nas-weteranki i niedobitki z marcóweczek przyjedzie czas:-)

Ramiari wiem że już niedługo to zatęsknie za nudą ale tak jak nie ma co robic,co czytac to tak mysle ze mogłaby sie urodzić Klucha juz:) no ale niech robi co chce...bo mi nic nie pozostało jak czekac:sorry2:

Marcia jesli OM nie pokrywa sie z 1usg to nalezy trzymac sie 1usg, pozniejsze juz nie sa tak dokladne jak te genetyczne bo dzieci róznie rosną....Mi data z z OM wychodziła na 12 marzec ale wszytkie usg wskazują na 30 marzec a do 12tc mialam ich 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wszytkie wskazywaly 30 marzec no moze 29 ale to żadna różnica:-D

Marry jak wchodzisz na profil Kahhy to masz "odwiedz wpisy bloga" i klikasz je i tam jest wiadomosc :-D

Ja posprztalam kuchnie bo kupilismy serwis obiadowo - kawowy i musialam zrobic mu miejsce..ale swoja drogą czlowiek ma tendencję do chomikowania...boshe tyle mam pierdół ktore musze wypierniczyc ale jakos tak mi żal tych starych talerzy czy kieliszkow:/

Ostatnia edycja:
Dronka , ja tez mam takie szkła różne, niektóre moi rodzice dostali na ślub jakieś 37 lat temu i nie wyrzucam. Części się dawno pozbyłam, ale co ładniejsze to zostały, a i tak nie są używane. Wczoraj wyrzuciliśmy dwie ogromne siaty z szafy, leżały tam dziwne rzeczy jeszcze od przeprowadzki, już prawie dwa lata temu zmienialiśmy mieszkanie i zawsze brak czasu na takie porządki.
Coś mi się krewetek zachciało. Jak się obrobię w domu, to pojedziemy do selgrosa, bo tam lubie najbardziej je kupować i na kolację zrobię sobie z czosnkiem i zieloną pietruchą. A co, potem już nie będzie można przez jakiś czas.

hahah mi takie wiosenne porzadki w kuchni sie przydaly bo oprocz przeróżnych szkieł to wywaliłam polowe produktów przeterminowanych..np jakieś wiśnie w likierze z data 2009 czy sos tao- tao z data waznosci rok temu:( dobrze ze zadko go uzywalam!! Wypierniczylam tez polowe lakarstw z apteczki bo chyba bym sie nimi zatruła niz wyleczyla...oj dobrze czasem miec czas i zrobic taka rozpierduche w kuchni:)

A na krewetki tez mam ochote tylko ja robia z nich przewaznie sałatke z koperkiem, ogorkiem i makaronem ryżowym...pycha!!:)

heloł
Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, co pisałyście.
Rozpakowanym mausiom gratuluję, tym nierozpakowanym cierpliwości :)
My powoli zaczynamy się z Tymkiem rozumieć i staramy się wypracować jakiś harmonogram dnia.
Myślę, że już niedługo będę mogła znowu choć trochę udzielać się na forum :)

Pozdrawiam

Marcia[/B] jesli OM nie pokrywa sie z 1usg to nalezy trzymac sie 1usg, pozniejsze juz nie sa tak dokladne jak te genetyczne bo dzieci róznie rosną....Mi data z z OM wychodziła na 12 marzec ale wszytkie usg wskazują na 30 marzec a do 12tc mialam ich 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wszytkie wskazywaly 30 marzec no moze 29 ale to żadna różnica:-D

dzieki ale jeszcze zyje nadzieja, ze moze do konca marca cos ruszy. Jak nie to trudno. Czy marzec czy kwiecien co za roznica wazne zeby zdrowe było:) predzej czy pozniej urodze:D

reklama
czesc dziewczyny :-)

co do tych terminow to ja mialam termin z om na 7 marca, a pierwsze usg ktore mi robiono wyszlo na 16, 16 urodzilam:-), nastepne byly jeszcze poniejsze, wiemze byl 19 bo zapamietalam bo wtedy urodziny ma moj brat...

ja jak juz bylamw szpitalu i bylam w trakcie wywolywania, 15 marca, w dyzurce polozniczej dowiedzialam sie ze nie ma szans zeby moja ciaza byla tak stara, dodam ze tam kazdy patrzal tylko na date z om nikt nie pytal o usg... wiem ze jak mnie wtedy obejrzaly i stwierdzily ze ja jeszcze nie rodze to przezylam zalamke!! skurcze na maxa a ja nie rodze wg pan poloznych:szok: na szczescie sie mylily i urodzilam pare godzin pozniej...

wiec jesli sugerujecie sie data z usg to pewnie lepiej, szkoda ze moja gin totalnie to olala ze te terminy sie nie pokrywaly, moze nie musialabym meczyc sie w szpitalu ponad tydzien;-)

pawelek dzis nocy dal nam popalic, darl sie rowno przez ponad 4 godziny, obawiam sie ze to ja winna bo zjdalam gulasz, wpradzie nie byl zbytnio przyprawiony ale po fakcie dowiedzialam sie ze babcia dodala do niego cebuli:baffled: masakra, juz znowu uwazam co jem:tak:
na szczescie dzis juz lepiej, zaliczyl wietrzenie na balkonie a teraz ucial sobie drzemke;-)

buziaki i milego dnia:-)

Do góry