reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

badanie pod tym katem robią pobierając dziecku krew z piętki... nam przed pobraniem w szpitalu dawali ulotki na temat tego badania... i owszem... jeśli wyniki stwierdzały by chorobę to by dzwonili.:tak:
Mi chodzilo o to czy w Irlandii robia, ale juz sie dowiedzialam, ze robia :)

Mcgosia a Miki tylko w jedna strone sie skreca? Bo Alex w obie, moze w prawo czesciej.

Czym grozi nieleczona asymetria???

reklama
nam wanienka 100 robi sie za mała a co mowic 80 ;)
dzis nie wiem co robic , M w domu moglby pomoc przy małym ale Alan śpi od 16 z przerwa na karmienie o ok 19. dziewczyny ja ok 15 go przebierałam i szkoda mi go budzic ;( ,myslalam ze jak zje to go przebiore a ten usnal po 5 min przy cycku. A przed jedzeniem sie nie da bo jest ryk. No ale chyyba musze go obudzic bo i kapiel jeszcze przed nami .
no i piastki tez ladują juz buzi szczegolnie po przebudzeniu jak glodny, cale uslinione oczywisce ;)

Mi chodzilo o to czy w Irlandii robia, ale juz sie dowiedzialam, ze robia :)

Mcgosia a Miki tylko w jedna strone sie skreca? Bo Alex w obie, moze w prawo czesciej.

Czym grozi nieleczona asymetria???

a twoje dziecie zawsze się tak układa? nasz też czasami tak się układa ale tylko w bujaczku, musze wyeliminować jak najbardziej ten bujaczek aby tak nie robił, może powtórzę pytanie a jak masz ćwiczyć dziecko? jakie ćwiczenia? wiem, że gdzieś pisałaś ale dużo byłoby szukania

Dziewczyny, które karmią butelką. Mam do Was pytanie. Ile Wasze maluchy teraz zjadają? Ile razy dziennie i jakie ilości mleczka?
Ja się dzisiaj zorientowałam, ze mój synek je chyba za mało. Wyszło mi srednio ok 650-700ml dziennie. Może to dlatego, że on ma nocną ok. 9 godzinną przerwę w jedzeniu. Jak zje ok. 20-21 to budzi się ok. 6 rano dopiero.

a twoje dziecie zawsze się tak układa? nasz też czasami tak się układa ale tylko w bujaczku, musze wyeliminować jak najbardziej ten bujaczek aby tak nie robił, może powtórzę pytanie a jak masz ćwiczyć dziecko? jakie ćwiczenia? wiem, że gdzieś pisałaś ale dużo byłoby szukania
Pare razy dziennie, ale raz w jedna, raz w druga... Czesto tez lezy prosto. Sama nie wiem co o tym myslec. Jak lezy na brzuszku, to odwraca glowe w kazda strone, wiec dobrze. I jak spi w nocy to tez przewraca glowke z jednej na druga.
To Mcgosia pisala o cwiczeniach, strone, albo dwie wstecz.

Dziewczyny, które karmią butelką. Mam do Was pytanie. Ile Wasze maluchy teraz zjadają? Ile razy dziennie i jakie ilości mleczka?
Ja się dzisiaj zorientowałam, ze mój synek je chyba za mało. Wyszło mi srednio ok 650-700ml dziennie. Może to dlatego, że on ma nocną ok. 9 godzinną przerwę w jedzeniu. Jak zje ok. 20-21 to budzi się ok. 6 rano dopiero.
Moj je co okolo 3h po 120ml 6 razy na dobe. Na dobe wychodzi od 750-800ml w zaleznosci od dnia, bo raz zje mniej, a raz wiecej. A jak przybiera? Bo jak dobrze, to mysle, ze nie masz sie czym martwic ;-) A ta przerwa w nocy... bosko! Tez bym tak chciala.

Kuba je 5x150 ml. Przerwę nocną mamy podobną do Waszej. A przybiera w zastraszającym tempie. Waży już chyba z 7 kg, albo i więcej, ale jest też długi, więc nie jest jakiś grubiutki, tylko ogólnie duży. Moja Mama stwierdziła, że wygląda na 4 miesiąc.

Tabasia, jeżeli w różne strony się wygina, to raczej nie ma asymetrii. Asymetria polega na tym, że w jednej połowie ciała jest wzmożone napięcie mięśniowe, a dokładnie to chodzi o półkule mózgu, więc chyba nie może być raz tak, a raz tak :confused:

reklama
niestety, państwo polskie jest prorodzinne tylko z nazwy :/ tutaj mamy 6 miesięcy macierzyńskiego, troszke lepiej... ale za to w czasie ciąży zwolnienia bezpłatne, coś za coś.

Moniskabe- moja czasem tak głęboko sobie piąstki wkłada, że aż ma odruchy wymiotne. może u Was też mały spryciarz po kryjomu tak robi? ;)

Do góry