reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się po weekendzie ze wszystkimi:-)

Kuba je 5x150 ml, a godziny mamy mniej więcej stałe, bo on czasem budzi się o 7, a czasem o 8. Więc jest o 7, 10, 13, 16, 20 lub 8, 11, 14, 17, 20

A tak w ogóle, to on dziś pobija rekord spania. Byliśmy na wsi, na działce i jak zasnął po jedzeniu o 16, to by spał nie wiem do której, ale ok 20 zaczęliśmy się zbierać do domu i przy wsadzaniu do fotelika się obudził. Jechałam z przygotowaną butlą w razie alarmu, ale dojechaliśmy do domu, przemyłam go, przy czym trochę popłakał, zjadł i teraz śpi. Mam nadzieję, że dośpi do rana:sorry2:

To dobrze rozumiem, że Twój synek potrafi wytrzymać 11, 12 h bez jedzenia??? Niesłychane, zazdroszczę:tak:

reklama
Koza, na pewno wszystko z Hanką ok, może sie tylko tak gimnastykuje, a mama się zamartwia :tak: moja tez czasem mostki robi, albo odpycha się nogami z pupa w górze ;-) no ale idź do lekarza, zawsze to fachowiec okiem rzuci :sorry2:

tak właściwie piszę bardziej dla siebie, żeby zobaczyć, jak Ola je ;-)
9, 12, 16, 19-20, 3-4.
nawet jakbym chciała dac jej jeść przed 9tą rano, to pluje.
je tak 120-150ml.

mam pytanko: pewnie juz zapomniałyście, ale co z tym miejscem po szczepieniu przeciw gruźlicy?? moja miała dopiero w 8ym tygodniu życia i do tej pory ma okropnie czerwone i ropa leci. chyba ja to też boli :eek: cos z tym robić?? kiedy to minie?? to już od prawie ośmiu tygodni jest. dziś przy wycieraniu po kąpieli ta ranka pękła :zawstydzona/y: ale sie darła :-( aż sie zapowietrzyła, myślałam że na zawał umrę :-(

Madzia- wszystko będzie ok, wiem że to okropny stres dla Ciebie i Bartusia, ale zobaczysz minie szybko i zaraz o tym zapomnicie.

Caroline- czy ja dobrze rozumiem?? macie badanie na 8mą rano i musisz obudzic dziecko 5-7 godzin wcześniej?? to znaczy, że od około 3ej nad ranem nie może spać?? cos nie tak, albo ja pokrecilam.

Czarnuszka, ja czapki w ogole nie zakładam, nawet jak jest poniżej 20 stopni. jedynie kapelusz od słońca, jeśli na dłużej wyciągam ją z wózka w słoneczny dzień.
a na noc Olcia ma body z długim i spiworek, jeśli jest około 20stopni w pokoju. jeśli jest chłodniej, to body z krótkim, cienki pajacyk, śpiworek i cienki kocyk.

Madzia trzymam kciuki i bede podczytywac co u was, powodzenia i duzo wytrwalosci dla Ciebie mamusia :) Bartus to silny chlopiec, wszystko bedzie dobrze...powodzenia.

dziewczyny mozliwe , ze po Nutritonie ma niunio uczulenie na policzkach?
cale policzki i broda sa czerwone i zaognione.
Nie wiem... a moze poprostu powycieral sie o pieuszke na ktorej spi?

no ale az tak?

zglupialam juz.

Madzia i Karola trzymam kciuki za Wasze dzieci :-)

mam pytanko: pewnie juz zapomniałyście, ale co z tym miejscem po szczepieniu przeciw gruźlicy?? moja miała dopiero w 8ym tygodniu życia i do tej pory ma okropnie czerwone i ropa leci. chyba ja to też boli :eek: cos z tym robić?? kiedy to minie?? to już od prawie ośmiu tygodni jest. dziś przy wycieraniu po kąpieli ta ranka pękła :zawstydzona/y: ale sie darła :-( aż sie zapowietrzyła, myślałam że na zawał umrę :-(
Adasiowi też gdzieś po 2 miesiącach to pękło w kąpieli i wylała się ropa, ale nie płakał. Teraz jest czerwone ze strupkiem, ale już nie ma ropy.

reklama
Witajcie:-)
Kuba w końcu spał do 7, obudził się głodny jak wilk, zjadł, pobawił się misiami na karuzelce i teraz od pół godziny znów śpi:-)
Dziś piękna pogoda, po karmieniu idziemy na spacer:-) Muszę tylko wymyślić gdzie, bo park zalany, nad rzekę też nie pójdę, a nie mam ochoty targać małego przy ulicy, żeby wdychał spaliny:dry:

Koza, na pewno wszystko z Hanką ok, może sie tylko tak gimnastykuje, a mama się zamartwia :tak: moja tez czasem mostki robi, albo odpycha się nogami z pupa w górze ;-) no ale idź do lekarza, zawsze to fachowiec okiem rzuci :sorry2:

tak właściwie piszę bardziej dla siebie, żeby zobaczyć, jak Ola je ;-)
9, 12, 16, 19-20, 3-4.
nawet jakbym chciała dac jej jeść przed 9tą rano, to pluje.
je tak 120-150ml.

Ja któregoś dnia zauważyłam, że u Kuby nie ma już tej ropy, ale kiedy wyciekła, to nie wiem:eek: I teraz jest tak, jak pisze blueberry, czerwone ze strupkiem.

Witam się po weekendzie ze wszystkimi:-)

To dobrze rozumiem, że Twój synek potrafi wytrzymać 11, 12 h bez jedzenia??? Niesłychane, zazdroszczę:tak:
Tak, ale on jest na Bebilonie Pepti, nie na cycku. Podejrzewam, że daje mu kopa energetycznego;-)
Poza tym, to jak czytam ile mniej więcej wasze dzieci jedzą, a ile on, to zastanawiam się, jakim cudem on już waży te prawie 8 kg, bo wcale nie je dużo przecież:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry