reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

po najdłuższej przerwie w jedzeniu? ;) a tak serio, to przegotowana woda działa rozluźniająco.

my juz praktykujemy picie z kubka niekapka, codziennie próbujemy, a jest on od 4 miesiąca. wiele nie pije z niego, ale zaczynam przyzwyczajać. my mamy taki z TT (jakby butelka TT z ustnikiem i rączkami).

u nas leje, siedzimy w domu :)
aaaa, dałam małej przedwczoraj ciupkę jabłuszka skrobanego (razem wyszła może mała łyżeczka) i mała ma chyba na nie uczulenie! jak jej przejdzie, to dam znowu, muszę sie upewnić, czy to naprawdę alergia na jabłko.

reklama
To prawda, że co dziecko to obyczaj, ale z tego co czytałam w języku niemowląt, to dziecko powinno ssać ok 20-25 minut inaczej sie nie najada:/ I przyznam, ze jak zaczelam Malego mobilizowac do dluzszego ssania (mala przerwa na odpoczynek, odbicie i znow cyc) to dluzej wytrzymuje bez cyca nawet 4 godziny w dzien, kiedy wczesniej czasami bylo jedzenie co godzine.

Pytanko: czy ktoras z Was przyjmuje Cerazette? Jestem ciekawa opinii:)

haha moja laska to chyba nigdy nie jest na czczo :-)

Magda na drugim szczepieniu wazyla prawie 6800, ona chyba jest bardzo dluga, tez mi jej nie mierzyli ale tak mi sie wydaje, bo buzie ma raczej drobna.

a moj Syn dzis byl u fryzjera z malzem i obcial mi wlosy na zapalke , hehe, a mial takie sliczne blad wloski... no ale na lato tak wygodniej, tym bardziej ze Bartek nie chce myc wlosow.

u nas sie chmurzy , pewnie w nocy beda burze

Ja po porodzie dostałam okropnej wysypki na całym ciele - okazało się, że to uczulenie na antybiotyk, który mi podali po odejściu wód. Oprócz różnych mazideł dostałam Zyrtec, podobno można go brać podczas karmienia, przynajmniej lekarze w szpitalu byli takiego zdania. Wtedy jeszcze usiłowałam karmić piersią.

Tez gdzies czytalam ze po szczepionce powinien byc slad i to powinien sprawdzac pediatra na nastepnym szczepieniu.

Bosze jakie Wy macie duze dzieci :szok: Mój Hank z 21 lutego a 2 tygodnie temu wazyła 5250 i 65cm :-D malizna taka ale raczki i uda tłuscutkie. Ale chyba sie ciesze bo to dziewczynka to niech mała bedzie. Do tego od kilku dni chce byc ciagle noszona. Nawet na wózek sie obraziła i trzeba ja nosic...

a myslalam ze to tylko ja mam olbrzyma :-D
U nas niektore ubranka na 68 za male - spioszki na styk albo za krotkie, a niektore kaftaniki za obcisle :-D Zwaze Adasia na poczatku lipca bo wtedy bedziemy u lekarki ale podejrzewam ze wtedy to spokojnie z 7kg juz bedzie...

reklama
Hmm to ja jakis czas temu byłam w aptece bo mnie alergia meczyła jak drzewa pyliły. I farmaceutka powiedziała ze nic nie mozna brac jak sie karmi. Zreszta mam rozne leki w domu na alergie i na wszystkich jest napisane ze nie za bardzo :no: Nawet na kroplach do oczu juest napisane ze jest znikome prawdopodobienstwo dostania sie do mleka ale i tak nie zalecaja, a jesli to konieczne to po konsultacji z lekarzem. Ale krople bralam bo bym sobie oczy wydrapała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry