reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja tez mam wkladki Aventu bo tez zaczelam bankrutowac ;)-szczególnie w nocy:-)

Co do babć to i ja witam w klubie :-D
Też mam najlepiej wozić na rekach bo fotelik niewygodny :wściekła/y: a druga jak tylko troszke zapłacze to kaze leciec do lekarza a sama chodzi po aptekach i pyta co podac :wściekła/y: , mnie to wkurza, bo jak ja podalam espumisan to tekst po co go podaje itp , a jak pojdzie od apteki i sie wypyta to kaze dawac i jeszcze inne leki :wściekła/y:, a mi nie wierzy .
Nieraz to mam wrażenie że traktują mnie jakbym jakaś ciemna była - a te ich poglady sprzed 50 lat już mi bokiem wychodzą :wściekła/y:, ale nie ma co sie denerwować - widocznie taka ich rola :-D, mam tylko nadzieje że ja bedę inna :-D

reklama
tabasia a moj tez ma sklonnosci do ciągnięcia palucha, zawsze jak przyuważe to mu wyciągam i daje smoczka, ale zdarza mi sie przegapic np dzisiaj zostawilam go w lozeczku i sobie gadal do zabawek i karuzeli a potem sie tak cicho zrobilo ja zaglądam do dziecka a on w najlepsze spi i ciumka kciuka wiec mu wyjelam kciuka i przykrylam kocykiem na szczęscie sie nie rozbudził :)

dzięki za wsparcie dziewczyny :)

Wezcie przestancie, bo my lecimy na 3tyg. do PL i boje sie, ze ja to tam sie z wszystkimi pokloce :wściekła/y: Bo tylko JA wiem co dla mojego Dziecka jest najlepsze i tej wersji sie bede trzymac!!! ;-);-);-) A tak na powaznie, to nie cierpie jak ktos wtyka nos w nieswoje sprawy, a tym bardziej w wychowywanie nieswoich dzieci!

Katrinka nic sie nie martw, przeciez dziecko na piersi moze nie robic kupy i dwa tygodnie!!! A tesciowa niech se sama mydlo w cztery litery wklada :baffled: sorry, ale wymyslila!

A ja bylam dzis w firmie i ku mojemu zdziwieniu strasznie milo mnie przywitali i pytali kiedy wracam i ze sie bardzo ciesza :szok::szok: Dostane kontrakt najprawdopodobniej do konca roku i mam nadzieje, ze moje stanowisko z przed ciazy. No i egzamin zdalam :-)
Najprawdopodobniej pojde na wieczory, wiec luz, M do 16, a ja od 16:30 jakos :-) a jak nie to weekendy.

Wiecie co? Wczoraj mialam chwile zwatpienia z nauka samodzielnego zasypiania, a dzis Alus plakal doslownie 3 minuty i zasnal :szok: Troche go musialam poklepac i pospiewac, ale i tak jestem w szoku, ze tak szybko :-) Do tego jeszcze chyba w koncu znalazlam dla niego odpowiedni smoczek. Przetestowalam wiele i kazdy byl beee. Teraz z powrotem wrocilismy do tych ortodontycznych i chyba sie dziecku spodobalo :-) Wole, zeby doil smoka niz kciuka (a z tym drugim sie ostatnio nie rozstaje :sorry:).

Dziewczyny jak myslicie, czy przez nutriton mleko moze byc bardziej tresciwe, sycace i zapychajace? Bo tak sie zastanawiam... Mi sie wydaje, ze nie...
Ja też wyciągam łapy z buzi i daję smoka. Moja kuzynka ssała kciuk do 18 albo i dłużej:eek:

Coś z tym Nutritonem musi być, bo Kuba teraz zostawia po 50-60 ml i w ogóle muszę go pobudzać, żeby ssał. Ale je mniej i szybciej jest głodny, bo wcześniej jadł 180 co 3 godziny, a teraz po 2-2,5 jest głodny.

No ja to ręcznie też radzę sobie ok bo jak czasem gdzieś jedziemy i zapomne laktatora to 100ml lekko ale są chwilę że 50ml bez mojej pomocy wyleci z jednej piersi kiedy już pora na odciąganie i wtedy tylko podkładam pojemniczek pod pierś i sobie tak leci :)

Kobito szacun !!!!!!!! :-D

Witam się wieczorową porą;-)

Za nami cięzki dzien. Byliśmy na szczepieniu. Niestety miał temperaturke podwyzszoną. Dałam mu Paracetamol 50mg w czopku, ululałam, w końcu coś zjadł bo wcześniej ryk i nic więcej. Teraz śpi od 20:30. Dzisiaj go nie kapałam a staram się codziennie. Bardzo lubię tą chwile. Jakoś tak hehe

Franko był zwazony i mamy na liczniku 6230g :tak: Jestem bardzo zadowolona. Niestety ile ma cm nie mam pojecia bo zapomnialam sie upomniec;-) Jaki czas temu ja równiez odkryłam ze uszczęśliwia go widok malego Bąbelka w lustrze hehe patrzy i się śmieje. Najbardziej martwi mnie fakt że z wielką uwagą przygląda się fajce wodnej mojego męża. Ehh mam nadzieje ze tot ylko ze względu na jej kształt a nie z powodu tego co mozna z nią zrobić hehe

Blueberry dzięki za sugestię dotyczącą jadłospisu :) ja sie głowię i głowię, jak teraz dzień z jedzeniem ułożyć, bo przez te papki mi sie rozwalił :( a miałam wszystko obcykane... czyli kaszki na razie dawac nie będę... a mleko bezpośrednio po obiadku/deserku czy odczekać???????? aaaaaaaa nie mam pojęęęęęęęęęęciaaaaaaaaa :(

Tabasia- gratuluję zdania egazminu :)

dziewczyny- wiadomo, że teściowe wiedzą najlepiej :/ dzis swoja uświadomiłam, że Olcia wcina papki, a ona jak to??!!??!! ze zgrozą. no normalnie, mówię, że lubi itp. a co ja daję???? przecież to trzeba odpowiednie, nie bylejakie!! więc jej powiedziałam, że daję schabowego i bigos.
o dziwo, moja babcia ma jakies nowoczesne podejście: nie lulac bez potrzeby na przykład :D a bałam się, że bedzie odwrotnie ;)

Pierwszy raz jestem pierwsza:-)
Mały zrobił pobudkę o 4 na jedzonko a mi się spać odechciało,pobuszuję troszkę po necie,do potem mamuśki śpijcie jak naj dłużej.

W takim razie ja druga :) Córcia o 6 się obudziła, w domu cisza spokój, a ja spać nie mogę :p ale wczoraj padałam przed 22, tak mnie wymęczyły bąble moje :)

Muszę się pochwalić, że Natalka od 2 dni przewraca się z brzuszka na plecki :) a jaką radochę ma Dawid, oczywiście musi robić to co siostrzyczka i tak się przewracał, że z kanapy wylądował na podłodze, ale to zuch chłopak i prawie nie płakał :) Po za tym dzisiaj Natalka kończy 3 magiczne 3 miesiące :) Jak ten czas leci:)

Pogoda u nasz szara, w nocy padał deszcz. Miłego dnia życzę!

to widze ze nie tylko ja cierpie na bezsennosc :) tylko ja troche dluzej poszlam spac o 23.30, maly sie obudzil o 2.30 na jedzonko i od tamtej pory nie zmrużyłam oka, w koncu o 6.30 wstalam i wzielam sie troche za robote, a spac nie moglam przez tą moją nieszczęsną teściową teraz sie boje bo na koniec wrzesnia wracam do pracy a moja praca w sezonie zimowym jest troche wyjazdowa i dosc sporo czasu spedzam w delegacjach no i ona bedzie wtedy pomagac mezowi przy malym, i boje sie zeby wtedy jak maly dzien czy dwa kupki nie zrobi zeby mu czegos w pupe nie pchala ale musze jej nagadac, niech na sobie wpierw sprawdzi a potem dziecku pcha bo inaczej chyba sie nie da, chyba ze po wczorajszym przestanie sie wchrzaniac i bedzie robic tak jak sie jej powie ze ma byc

reklama
witam i ja

co do teściowej eh temat rzeka moja doprowadza mnie do nerwów również, uważa że wie lepiej i sto uwag ma, a ja tylko na nią patrzę i robię po swojemu ale co sobie pomyslę to moje, ja też wracam do pracy i też ona będzie mojemu M pomagać przy małym, jedno jest pewne że jak coś zrobi inaczej niż ja chce odrazu zwrócę jej uwagę, jednak z mamą ma się wiecej odwagi jak moja mama chce cos zasugerowac odrazu jej mowie" to ja jestem matka" a do tesciowej wiadomo no ale tak jak kiedys dobrze nam sie ukladalo to teraz dziala na mnie nerwowo.

tabasia pytalas o nutriton u nas nie zmienilo sie nic w kwestii tego ze jest bardziej tresciwe , maly je o tych samych porach co zawsze i wcina tyle samo czyli 150 zawsze :)

Do góry