reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Mój M przyjechał i pojechał zawiesc kumpele z którą pracuje,synus dostał ładnego misiaka,a ja perfumik Christiny Aguilery.Bedzie na 13.Ach jak fajnie miec meza w domu.

reklama
Cześć dziewczyny :happy:

Piękna pogoda, zaraz wybieramy się na spacer :-)

Marela, my też remontujemy mieszkanie. Kupiliśmy jakiś czas temu. Teraz mieszkamy jeszcze u mojej mamy, a mieszkanie jest na piętrze, także nie mamy daleko:-D
Aktualnie też jesteśmy na etapie wyborów sprzętu do łazienki. Ponieważ miejsca jest dość, będziemy mieć wannę i prysznic. Co do prysznica, to widziałam głębokie asymetryczne, czyli brodzik jest taką można powiedzieć krótszą wanną. Może taki 120 na 80 się u Was zmieści? My chyba wybierzemy taki asymetryczny, z tym że raczej płytki brodzik.

Życzę miłego dnia!

witam się z "rana" ;)
my właśnie tez stoimy przed wyborem łazienki, z tym, że będą dwie, więc i prysznic i wanna sie zmieści ;)

O. obudziła się o 5 z płaczem, po paru minutach zrobiła kupkę, kuuurcze co jej dac na rozluźnienie?? wczoraj jadła gruszkę i jakby lepiej jej poszło, dziś kupie soczek jabłkowy czy coś. kleik ryżowy definitywnie idzie do kosza!
za to potem zasnęła ze mną, ja wstałam, a dziecko dalej spało do 10!! rekord jak dla niej ;)

u nas dziś leje, więc pewnie siedzimy w domu, chyba, ze się rozjaśni, albo chociaż deszcz zelży trochę. bo nawet jak bedzie kropić, to nakładam folię, a na siebie kurtkę z kapturem i lecimy.
trzeba dziecko hartować, żeby nie było chorowite :)

a jak bedzie lało, to w końcu poprasuję, bo juz wielka góra czeka, a ja ciągle nie mam czasu ;)

Dziewczyny czy dziecko może zapomieć jak sie pije z butelki:confused: 1,5mca temu jak ja dopajałam i dokarmialam ładnie zasysała butle a teraz tragedia -miętosi smoczek i nie potrafi zassać!! dałam jej herbatki z łyzeczki to wypila:dry:

A wczoraj kupilismy ksiazeczke taka co sie wiesza na łóżeczku i dzis od godziny gada do niej!!:szok: Ale jeszcze lepiej widzi czarno-biale obrazki a nie kolorowe ale i tak super sparwa taka zabawka:-D

No i jak ubierac przeziebione dziecko?? bo qrcze nie wiem czy odpowiednio do pogody czy troszkie cieplej:confused::baffled::confused::baffled:

jak masz upał, to odpowiednio do pogody, bo jak ci sie zgrzeje, a potem wiaterek powieje, to bedzie jeszcze gorzej.

moja tez szaleje za ksiazkami, mamy ich kilka :) czyta je sama na głos, hehe ;)

p.s. GDZIE CANDY??

a no już jestem trochę mnie nie było:(( bo mam problemy z małym:(

podejrzenie ma skazy i kupiłam mu bebilon pepti a on nie chce jeść i daje mu nan spowotem tylko ze nana też mi coś nie chce jesc od 2 tygodni zjada ca 3-4 godziny po 50-60ml czy któraś dzieciątko tez tak coś mniej je????????

no i ma takie suche kolanka :/ i skórę do tego liszajki miał na rączkach nie wiem co sie z nim dzieje,
te suche nóżki już dawno miał hmmm...

Witam się poweekendowo:-)
Blueberry witaj w klubie "mam na diecie cud";-) Pomysł założenie wątka kulinarnego dla takich mam jak my jak najbardziej jestem za!;-) Bo ja w weekend byłam na weselu i przez całą imprezę zjadłam tylko 3 ziemniaki i troche buraczków :wściekła/y: do tego tańce i znów kilogram na wadze w plecy, na dodatek złapałam przeziębienie:no: boję się, że Mały złapie ode mnie. We wtorek idziemy do lekarza na kontrolę z tą wysypką, to może mi coś poradzi jak chronić Franko przed infekcją.

Co do Franka, to skóra jest lepsza Fenistil i Elosone zadziałały bardzo szybko. Mały już się nie drapie, jest wyluzowany i ładnie śpi, gada, bawi się. Normalnie nie to dziecko, więc ta wysypka musiała mu bardzo dokuczać.

Co do nutramigenu, to walka trwa, raz mi wypił wymieszane pół na pół z moim mlekiem, a drugi raz to prawie mnie zabił a nie zjadł. Więc muszę zacząć od nowa. Zaczynam od tego, że karmie go dziś cały czas w pozycji siedzącej (zawsze karmiłam na leżąco), później mam zamiar podać mu moje mleko z butelki, a później dodać trochę nutramigenu i zobaczymy, może w końcu zaskoczy. Chociaż on kocha moje cyce tak bardzo, że nie wiem co to będzie.

A no i nocki lepiej przesypia, dziś obudził się o 1, a pozniej jak go dostawilam na spiaco o 5 do piersi, bo się nie obudzil wczesniej (oczywiscie mleko mnie zalało) , no a ruszalismy w dwugodzinna podroz autem, wiec musil cos zjesc. W aucie spal dalej, w domu znow zjadl i dalej poszedl spac i tak do 10.30, potem karmienie, przwijanie i znow spi.

Ale sie rozpisalam...

a i Candy idz do lekarza z Miłoszkiem, bo z opisu wyglada to tak jak u Franka. Bebilonu pepti Ci od razu nie zalapie, wymieszaj to z NAN ktore podawalas, moze tak sie uda, ale ja na Twoim miejscu poszlabym do pediatry.:tak:

Madzia, do dermatologa nie trzeba mieć skierowania, ale pewnie sa długie terminy, więc może idź do pediatry, bo może będzie wiedział co to takiego.

Ionka, budujecie domek z PL? Jak wam się udaje na odległość to ogarnąć? ;-)

Mysza, to ja założę wątek zaraz. Może ogólnie o alergiach.

a no już jestem trochę mnie nie było:(( bo mam problemy z małym:(

podejrzenie ma skazy i kupiłam mu bebilon pepti a on nie chce jeść i daje mu nan spowotem tylko ze nana też mi coś nie chce jesc od 2 tygodni zjada ca 3-4 godziny po 50-60ml czy któraś dzieciątko tez tak coś mniej je????????

no i ma takie suche kolanka :/ i skórę do tego liszajki miał na rączkach nie wiem co sie z nim dzieje,
te suche nóżki już dawno miał hmmm...

ojjj, naprawdę je malutko :(
lepiej idx z nim do lekarza, żeby w cos poważniejszego nie przeszło...
a dajesz mu już coś oprócz mleka??

E:
blueberry- no budujemy :) jakos sie udaje, internet, telefony i rodzice na miejscu :) chociaż czasem jest ciężko, bo teściowie często mają inną koncepcję czegoś i zdarza się, ze chcą nas uszczęśliwic na siłę swoimi pomysłami, no ale to nasz dom, a nie ich i raczej nie mają nic do gadania ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry