reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny mam pytanie za 100 punktów,przy kazdej zmianie pampersa wycieracie dziecku pupkę chusteczką???? chodzi mi o chlopców bo u dziewczynek to inaczej jest.

reklama
Własnie zapomilam wam napisac ze od wczoraj mam tez lekki kryzys laktacyjny!!!!!!!!!!!!!!!!! Qrcze Wiolineczka az tak zle u mnie nie bylo a jeszcze pare dni temu wypowiadalam ze kryzys laktacyjny w 4mcu mnie ominął!!!! Ja wypilam 3 karmi wczoraj i dopiero na wieczor mlekow wrocilo-ale ni etryska jeszcze jak kiedys....ale musialam 3 razy flaszkie malej dac bo przy cycu byl płacz ze nie leci a jakos musialam pobudzic lakatcje:/
tak, choć położna, która odwiedziła mnie w domu po porodzie zalecała inaczej, zresztą na szkole rodzenia też to odradzano

dziewczyny mam pytanie za 100 punktów,przy kazdej zmianie pampersa wycieracie dziecku pupkę chusteczką???? chodzi mi o chlopców bo u dziewczynek to inaczej jest.

tak za każdym razem i smaruję pupę kremem,

i ja dostałam dziś paczuszkę z bobovita, nawet jany ten poradnik, to już druga paczuszka najpierw z hippa szok

tak, choć położna, która odwiedziła mnie w domu po porodzie zalecała inaczej, zresztą na szkole rodzenia też to odradzano
a co odradzano?? karmi czy dawanie butli?? mleko mm dalam bo byla histeria wiem ze nie powinno sie dawac bo wtedy laktacji nie pobudzam ale jak dziecko głodne:/ ale chyba wrocilo mleko do cyca-oby nie zapeszac:)

a co odradzano?? karmi czy dawanie butli?? mleko mm dalam bo byla histeria wiem ze nie powinno sie dawac bo wtedy laktacji nie pobudzam ale jak dziecko głodne:/ ale chyba wrocilo mleko do cyca-oby nie zapeszac:)
zalecano gorąca okłady na piersi np tefmofor, żeby kanaliki udrożnić i herbatki laktacyjne, karmi w zasadzie także, no i jakieś laktacyjne herbatki i laktator pomiędzy karmieniami, ja mam taki z medeli, który ma funkcję stymulacja

a odradzano butelkę, no ale wiadomo, że łatwo się mówi a trudniej stosuje gdy dziecko płacze....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też najpierw chciałam Kubę wziąć do lekarza, ale zauważyłam, że on przy tym ma wielką frajdę i przeważnie się potem śmieje. No chyba, że tak jak tu jest wkurzony ;)
[video=youtube;mybBYCz7xF0]http://www.youtube.com/watch?v=mybBYCz7xF0[/video]

Najwyższy czas spać - dobranoc :)

hahaha ale sie usmialam!!!! super!!!

mazia89 ja za każdym razem wycieram. Tzn. w domu to myję pupkę wodą z mydłem z każdym razem jak zmieniam pieluchę, a poza domem to za każdym razem wycieram wszystko chusteczką. Wkońcu skóra ma kontakt z moczem, więc trzeba to wytrzeć lub umyć. Ja sobie nie wyobrażam, gdybym miała zasikaną skórę i majtki i bez umycia się nałożyłą czyste majtki:eek: Sorki za porównanie:zawstydzona/y:

reklama
Fiołkowa, no faktycznie nieźle :) moja to raczej tylko kaszle ;) aaa i wczoraj przeoczyłam, że o Twojej macie ciąg dalszy nastąpił... czy to znaczy, że facet nie oddał pieniędzy??
ja mam uczulenie na muchy końskie, ale jak mnie dziabnie, to puchnę potrójnie i musze brać antyhistaminy dla dorosłych. przeważnie zyrtek. no i wapno tez nie zaszkodzi.

zgodze się w całej rozciągłości. ostatnio byliśmy na jeziorach, laski poleciały sie opalać, no ja z niemowlęciem nie pójde na taki skwar. a one sie dziwiły, że ja taka niedostęona, a potem że trzeba byc odrobinke bardziej cicho... nawet miały o to pretensje, ze ja tylko z dzieckiem. nienormalne, a co miałam Olę zostawić, a sama na dyskoteke iść...???
powiedziałam, ze jak beda miały własne dzieci, to sie przekonaja same.

to dośc jaskrawy przykład, no ale i tak sie czułam dziwnie.
A coś Ty, mata nie dotarła, musiałam Kubie kupić inną. A sprzedawca zdaje się posiedzi sobie za przekręty:wściekła/y:
Palec dalej mnie swędzi, a opuchlizna się nie zmniejsza. Jakoś chyba muszę się po to wapno wybrać:dry:
Tak, ja zawsze wycieram, bo jak sika, to i siebie osika i wszystko w moczu jest. Źle bym się czuła po prostu, tak jakbym siebie nie wytarła po wizycie w wc:sorry:

Do góry