Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
agniesiak ty to masz zdrowie, żeby wstać na 7.3o do kościoła
ja się obudziłam, bo sąsiedzi remontują łazienkę - nieważne, że to niedziela rano
ale nie ma tego złego - szykuję M rocznicowe śniadanko
własnie wstał, więć lecę
Może moje dziecko chce mi dac znak, że zostanie księdzem albo zakonnicą;-)
Agniesiak - a czy jak rodzi sie dziecko juz w malzenstwie, to nie przysluguja czasem juz Ci alimenty? Moja kolezanka tak miala, ba nawet slubu nie wziela, poki chodzila w ciazy chciala jak najwiecej zaleglych alimentow od ojca sciagnac przez komornika, wlasnie przez to ze, po urodzeniu Malej miala juz nie dostawac od niego alimentow...a podkresle ze tez studiowala, takze juz sama sie gubie jak to jest...
Mi ''moj ojciec'' wisi alimenty za cale moje zycie, mi i siostrze, jakbysmy od niego to tak sciagnely to juz jakas 1 duza wplata na mieszkanko by byla, ale co zrobic jak cwaniak sie broni tym ze niby nie pracuje, a na czarno dorabia wszedzie....
A tak poza tym, to ten przyklad co opisala missiisss to nie wiem czemu wspolczuc temu facetowi, przeciez to jego dziecko, powinien na nie placic alimenty....A to ze uwiazal sie do konca zycia to fakt, ale jak sie robi dzieci to trzeba o tym myslec, jezeli nie chce tego dziecka albo cos w tym stylu to niech sie cieszy ze sad mu tylko bedzie kazal placic alimenty a do widzen go nie zmusi i tak....Wiec jakby mial wychowywac to dziecko to moze by wiecej szlo niz 500 zl miesiecznie, wiec to nie jest wcale nie wiadomo jak wielka kwota, a skoro to jego dziecko to niech je utrzymuje...Jak Wy byscie sie czuly, jakby Wasi mezowie znalezli sobie jakies nowe kobiety i odeszli od Was, tez przeciez byscie walczyly o alimenty co jest normalne, bo przeciez to ich dzieci...
no tak ale zarabiajac 3000 brutta na reke ma jakies 2400 wiec nie uwazam zeby to malo bylo. owszem moglby sie dogadac z kobieta z ktora ma dziecko tylko jak ona jest ulomna i nie chce o tym slyszec to co on ma zrobic?? ma ja nachodzic w domu?? bez sensu... jak taka madra jest i chce ciagac sie po sadach zamiast sie dogadac to jej sprawa... w zwiazku z nia nie byl rozstali sie zanim sie dowiedzieli o ciazy i ona i on to byl zwiazek 2 miesieczny wiec typowa glupia wpadka... ja mysle ze 500 zl to duzo... i zadne z nich nie chcialo dziecka, jeszcze tym bardziej ze ta dziewczyna takie przekrety robila nachodzila go w pracy i jego znajomych zdreczala klamala i sklocila rodzine tego mezczyzny znim wiec normalnie tylko pogratulowac jej inteligencji...

Przy zarobkach 3tys brutto dostaję się ok 2300 na rękę...ale to nie zmiania faktu ze 500zł to mało i powiniem przynajmniej 800zł płacić...ale znając nasze polskie sądy i prawo dostanie pewnie mniejsze alimenty niż 500zl, gdzie matka bedzie musiała do wszytkiego dokładać:-(bez sensu...
Ja czasem odlądam sądy rodzinne na tvniei tam czasem kwoty jaki eprzyznawali na dziecko jak sprawa była o alimenty była naparwde śmieszna-400-600 zł ...rzadko kiedy były alimenty powyżej 1tys. Az krew zalewa człowieka

dlaczego nie można jeść owoców morza w ciąży???![]()

i wspolczuje...
Kołysanki - osesek.pl - portal dla rodziców - niemowlę, dziecko, noworodek, ciąża, poród, wychowanie, rozszerzanie diety, niemowle, przepisy dla dzieci to tak jakby ktos chcial