reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Czesc Dziewczynki kochane
u nas dobrze katarek chlopakom juz sobie poszedl. Ale Krystianek moj mleku mowi stanowcze NIE !! i ja na noc zje 180 to cud ! co zawsze jadl ponad 300 ml, noale moze to przez to ze mial katar i zle mu bylo ssac.
McGosia- Ty masz Mikołaja w domu ale Ci dobrze hehe !!! ucałuj go z okazji imieninek !!:laugh2::-)

lece troszke pioćwiczyc na barwach szczescia

hej kochane marcoweczki :) to jamarcowkowo grudniowkowa mamusia :D teraz piszze dopiero bojakos sie zebralam na dluzsze posiedzenie przy kompie :) a ja nadal w szpitralu jasko moj dostal zoltaczki... ale moze dzsiiaj nam pani pediatra zrobi prezent na mikolajki i pusci do domciu ?? oby wyniki ladne wyszly :) jasio moj sie urodzil 29.11. o godzinie 17:35 przez cc :) wazyl 3390 i mial 51 cm dl :)
buziam i pozdrawiam was wszystkich :)
hejo hejko !! gratuluje Jasieńka !!! ucaluj go mocno ode mnie !!! i wpadaj z wiesciami do nas !
Hejo kochane! Dawno mnie nie było.. Wpadłam by się pochwalić, że Olivcia ma drugiego ząbka ;D Skończyła 9 miesięcy, i ogólnie fajnie jest ;) Pozdrawiam.

Mam nadzieje, że u Was ok. A co z Bartusiem? Miał już tą operacje? Biedaczek malutki.. :( Buziaczki dla wszystkich chorych dzieciaczków i duzioooo siły dla ich mam i tatków.

A, no i oczywista, gratki dla Missis;) Jak zobaczyłam foto Jasia na nk to aż łzy w oczach miałam, że jej się udało w końcu! :)

Helloł !!!! super ze u Was dobrze ! wpadaj do nas czesciej. Buziaki dla Olivci !!:* My jutro konczymy 9 miesiecy !!

moje dziecko wlasnie 2 razy powiedzialo MAMA, jak chcial zebym go wziela.. :-)
moj to tylko tata woła :/

ajny suwaczek, moze tez odgapie:):-D;-)

Monia, Myszowata dzięki!!XXX wiecie co czułam - chyba wiekszosc z nas miala wieksze lub mniejsze kryzysy które musza miec swoje ujście kiedyś:( ważne ze mamy dla kogo żyć - tylko czasem te życie jest takie trudne:/ no cóż... samo życie:)

Yra watro skontrolowac u lekarza Twoje niepokoje ale zanim doczekacie sie wizyty to Jasio zacznie ci siedziec:) Każde dziecko jest inne - wiem ze ławto mówiec ale moja np nie pełzała i z dnia na dzien zaczela raczkowac pomijajac ten etap!! wiec głowa do góry i nie stresuj sie bo nie wskazane jest w Twoim stanie:D a do neurloga idziesz panstwowo?? wiesz ze terminy pewnie są z 3miesiecznym wyprzedzeniem...ale te NIE NIE to chyba normalne u dzieci....moja tez tak robi:)

Karolajna dzieki - dzwonilam do przychodni i obczaiłam wszytko - koszt całkowity to 12 zł na pasożyty i lambdie....teraz czekamy na kał a u nas nei ma codziennie kupek wiec troche czasu zajmnie:)

hahah podobaja mi sie wasze suwaczki:) ja chcialabym miec 3kg miej i to dopiero wyzwanie - powrot dow agi sprzed mojego męża do 62 kg!! MARZENIA zwłąszcza ze zajadam sie włąsnie kanapką z mega ilością majonezu:D

Hej, nie bylo mnie dobrych kilka dni i nie wiem czy nadrobie :sorry2:
My nadal na kartonach, poza tym wsio ok, oprocz nocek, ktore sa koszmarne :-( Alex ma przewaznie godzinna lub dluzsza przerwe, placze jakby go ze skory obdzierano :-( Niestety wszystko wskazuje na bardzo bolesne zabkowanie. Nic nie pomaga :no:
Do tego musielismy wrocic do mleka dla alergikow, bo go strasznie wysypalo :-(

Zmykam cos poczytac. Do pozniej.

Ufffff, tyle nadrobilam, na razie ;-)
Zatem:
a my po lekarzu. jasiu ma 3 dniówkę, ogólnie ma już wysypkę na główce i zaczęła się na brzuszku. teoretycznie nie powinien już gorączkować, ale jakby gorączka wróciła mamy skierowanie już na mocz i krew.

poprosiliśmy o skierowanie do neurloga bo jasiu nadal sam nie siedzi, znaczy się zaczyna już powoli siadać z pozycji raczkującej, ma nóżki już do przodu i podtrzymuje się rączkami, no i nie daje nam spokoju ten gest główki "nie nie nie" i to też skonsultujemy, najlepiej kazała nam nagrać i wtedy pokazać. nie robi tego już często ale czasami się zdarza. wiadomo lepiej zapobiegać, tak samo z siedzeniem. lepiej to sprawdzić.
Kochana Jas mlodszy od Alexa tylko dzien, a moj siedziec siedzi, ale sam siada tylko na lozku, bo tam miekko i koldra mu pomoze. Na podlodze jeszcze nigdy sam nie usiadl. "Nie,nie" nie robi, ale buja gowka konkretnie. Odkryli, ze czuja rytm i pewnie przez to. Ale dla swojego swietego spokoju idz. Ja nawet z lekkim katarem latalam, wiec doskonale Cie rozumiem :tak:

dronka to bylo zwykle badanie kalu na pasozyty za 6,5 zl i test elisa na wykrywanie lamblii za 24 zl
Ja w Krakowie placilam 13zl za kal, a 34zl za lamblie.
Super, ze Pawelkowi wszystko ujemne wyszlo :-)

dronka przeżyłam podobny kryzys w sobotę, była u mnie mama, więc zajęła się Małym przez kilka godzin a ja mogłam się wypłakać, wyżalić itp - mój syn nie daje mi się mocno we znaki poza ganianiem za nim po całym mieszkaniu, ale i tak jestem ledwożywa, przemęczona, niedospana itp...A mój M dziś od rana, że może by już drugie...eh...faceci
Ojjj ja ciagle zmeczona i niedospana :baffled: A na drugie to raczej wspolnie mamy parcie ;-)

nesia u nas identycznie, zrobiło się odparzenie naprawdę , nawet kilka kropelek krwi było, taka ranka normalnie załamka nagle, nie wiedziałam od czego, wietrzyłam mu pupę, sudokrem i bethapen ( źle napisałam ale wiecie o co chodzi) na zmianę używałam, czesto smarowałam, po odparzeniu prawie ani śladu , jedna kilkumetrowa plamka została, ale z nią walczę i nadal smaruję. więc nie używałam zapobiegawczo - bo nigdy nic zapobiegawczo nie używałam, ale już na istniejące odparzenie.
Ja na odparzenia odkrylam super kremik Kojący krem przeciw odparzeniom NIVEA BABY - NIVEA
Jest bardzo gesty i odparzenie (co prawda nie jakies mocne, tylko zaczerwieniona skora, innego nie mielismy odpukac) zeszlo w ciagu kilku godzin:szok: A stosowalam wczesniej sudocrem, bephanten, linomag, alantan i inne. Ten jest dla nas najlepszy, bo pokrywa skore gruba, ciezka do usuniecia warstwa.

A ja w poniedzialek przestalam karmic malego rowno po 8 miesiacach.Odstawilam tez Azalie no i wczoraj juz dostalam @@@@@@@@@@@@@!!! no cholera jasna myslalam,ze jeszcze troche pozyje bez.Na szczescie malpa bez bolesna i normalna taka jak przed ciazą wiec super:).Teraz tylko nie wiem co robic czy stosowac kalendarzyk tak jak wczesniej stosowalam 2,5 roku i nigdy mnie ta metoda nie zawiodla,czy jednak tabletki nie chce sie truć przez tyle lat ta wizja mnie przeraza,ale nie chce tez niechcaco zajsc w ciąże.A gumki odpadaja.Chyba zdecyduje sie na tabletki przez jakis 1-2 lata a potem kalendarzyk.Zobaczymy.
Ja stosowalam tabletki i mialam okolo 2-3 atakow migren w tygodniu :crazy: Raz dostalam takiego, ze stracilam wzrok na pol godziny! Po odstawieniu tabletek wszystko jak reka odjal!! Zreszta moje cykle sa bardzo regularne i teraz tez prowadze tylko kalendarzyk, jak dotad z powodzeniem ;-) Po odstawieniu pigul, a przed ciaza stosowalismy tylko naturalne metody, a Alexa zaplanowalismy co do dnia i udalo sie za pierwszym razem, wiec u nas to dziala :tak:

A mi sie marzy trojeczka :-):-):-):-) I kto wie, czy drugiego synusia jednak nie zmajstrujemy, a pozniej corcie :-p

My idziemy kupic fotelik w tym tygodniu, ale nie wiem ktory wybrac :baffled::baffled:
Maxi cosy tobi byl pierwszym, do ktotego sie przekonalam. A teraz juz sama nie wiem............... Alex nie miesci sie w foteliki do 13kg (w ombinezonie dramat, w normalnych ciuchach ledwo).

Heronek spóźnione, acz szczere, życzenia dla Redanka !!! co by mu się dzień zaczynał i kończył szczerokim uśmiechem :biggrin2:

ja tez dostalam dzis od Frania na Mikołaja w pełni świadome MAMA :)

dla Frania również samych cudowności mysza m :biggrin2: ... ale Ci prezencik ! Pięknie :tak: Mój Antoni również MAMA rzekł - w zeszłą niedzielę ... ale wcześniej było BABA :dry:

a my po lekarzu. jasiu ma 3 dniówkę, ogólnie ma już wysypkę na główce i zaczęła się na brzuszku. teoretycznie nie powinien już gorączkować, ale jakby gorączka wróciła mamy skierowanie już na mocz i krew.

poprosiliśmy o skierowanie do neurloga bo jasiu nadal sam nie siedzi, znaczy się zaczyna już powoli siadać z pozycji raczkującej, ma nóżki już do przodu i podtrzymuje się rączkami, no i nie daje nam spokoju ten gest główki "nie nie nie" i to też skonsultujemy, najlepiej kazała nam nagrać i wtedy pokazać. nie robi tego już często ale czasami się zdarza. wiadomo lepiej zapobiegać, tak samo z siedzeniem. lepiej to sprawdzić.

3mamy kciuki za Jasia -ale się musicie namęczyć ... 1wsza choroba :-( teraz już będzie coraz lepiej :happy:

Hej, nie bylo mnie dobrych kilka dni i nie wiem czy nadrobie :sorry2:
My nadal na kartonach, poza tym wsio ok, oprocz nocek, ktore sa koszmarne :-( Alex ma przewaznie godzinna lub dluzsza przerwe, placze jakby go ze skory obdzierano :-( Niestety wszystko wskazuje na bardzo bolesne zabkowanie. Nic nie pomaga :no:
Do tego musielismy wrocic do mleka dla alergikow, bo go strasznie wysypalo :-(

Zmykam cos poczytac. Do pozniej.

jezu ... ale się boję tego legendarnego ząbkowania ... wytrwałości Tabasia Ciekawe kiedy u nas się zacznie :baffled:

Antoni śpi snem mega lekkim, właśnie przed chwilą pocycał sobie chwilkę i herbatki się napił troszkę - na razie zamknął oczka, na ile to się okaże :confused:

Mój Malusi od Mikołaja dostał

Garnuszek na klocuszek K0428 - Fisher price - Zabawki edukacyjne - Pati i Maks od Sisi mej

i

:: Świnka Skarbonka FP od Bro mego

a od Babci dostanie hamak ... czekamy na kuriera :tak:

ale wesoło było dzisiaj ... cały dzień uśmiechał się Antko do wszystkich :biggrin2:

McGosia sto lat dla Mikiego z okazji imienin !!!

Poczytam Was jeszcze i spróbuję się troszkę zdrzemnąć :happy:

Hej kobitki
Ja od 4 nie spię
Glowa boli nos zatkany ledwo zipię i to gardło wrrr...
malutki pieknie spi druga noc, Budzi sie moze 2 razy na smoczka cudak maly:)
wczoraj byłam na zakupach kupilam mlodemu w reserved fajna bluze szara w kolorowe czaszki :) w h&m kicha była...a ja sie obkupilam w bizuterie w reserved fajne ceny maja
u nas wczoraj było zero stopni kurcze pewnie dopiero w pt albo sb wyjde z mlodym bo jeszcze lekko pokasluje. Jestem taka happy,ze juz zdrowy he he...moje dziecko wrocilo!!!!:D chore dziecko to dramat...

wszystkim zolenizantom sto lat. Ostatnio malo na forum zagladam. Ładowarka od laptopa poszla sie.................. a nie chcem i sie latac gora dol...mlody calymi dniami na dywanie wywija dupka ...ciekawe czy swieta przeraczkuje...

Naughty jak dieta? ja wczoraj podjadlam 3szt delicji i zjadlam dwa lizaki czekoladowe mikołajki. Staram sie nie jesc po 18. Szukalam kiecki na sylwka i cas sie wziac za siebie solidnie a nie gadac bo ledwo w biodrach w 40 sie mieszcze...paranoja jakas....dzisiaj ide pocwiczyc ale beda wiory lecialy;P

Ostatnia edycja:
reklama
mysza buziak dla Franusia
dronka moja mama powiedziała, że kryzysy minął po pierwszym roczku, a po chwili zastanowienia dodała, że jednak nie...super:-D
Tabasia marzy mi się taki sam model rodziny:tak:
Marciaa zdrowia!

Witam się z uśmiechem bo dziś noc bez pobudki:-) Spaliśmy do 6.15, ale ze względu na to, że bez przerwy to rewelacja! Dziś na obiad mam naleśniki z serkiem i już mi ślinka do nich leci...
miłego dnia:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry