reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dronka kurcze to się porobiło:( kochana a nie możecie z nogą w gipsie jechać? zdrówka dla małża

kochane jestem taka wypluta że idę się położyć. dobrej i spokojnej nocki :)

reklama
adronka pamietaj zlosc pieknosci szkodzi!!;-) nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, juz tego nie zmienisz wiec nerwy na bok, dokladnie 2 lata temu moja siostra miala identyczna akcje w okolicy swiat, i w sylwestra siedzieli sobie w domku, dasz rade!!
a nie mozecie jechac z noga w gipsie???
!

Niestety on jest kierowcą -ja jako 10 letni kierowca nie kwalifikuje sie nawet na mino niedzielnego kierowcy wiec odpada:(bo boję się do tego w zime i z dzieckiem !!

Kochana doczytalam ze Pawełek ma skaze:/ wspołczuje i zaniepokoiłaś mnie:( mojej znikneło juz prawie ale odstawilam maść i znowu s ie pojawilo:/ nie wiem co robic bo tearaz nawet nie pojedziemy do alergologa a nie chce tym smarowac mino że to ni ejst steryd ale się boję...a jeszcze zakupów dokoczyc musimy!! on nawet z mala nie zostanie bo jej na rece nie wezmie jak stoi bo noge ma w tym cięzkim gipsie całą:(

dronka przykre to co sie stało, ale pofilozofuje troche, nic nie dzieje sie bez przyczyny, moze po prostu gdybyscie wyjechali mogloby sie stac cos gorszego i dlatego musicie zostac

dronka widzisz nam i tak alergolog nie pomogl, alergolog to nas zbyl:-(

ja poszlam do pediatry mojej kolezanki, w ogole zastanawiam sie czy sie do niej nie przepisze, mimo ze mamy dalej, ale kobieta starsza, madra, jakas taka wzbudzjajaca zaufanie:tak:, pracuje na pogotowiu i wszyscy ja polecali:tak:
dala nam to mleko, ja zreszta to(skaze) podejrzewalam sama ona tylko potwierdzila

jesli po podaniu mleka, jogurtu, czegokolwiek z bialkiem zauwazylas ze sie ta wsysypka pojawila to to bedzie to:-(

ja karmie mm od 5 miesiaca ale... doczytalam ze efekty uczulenia moga pojawic sie po 4-5 tygodniach, taka "akumulacja" a u nas wlasnie wtedy pojawila sie pierwsza wysypka,nikt tego nie powiazal...:-(

nie chce bron boze cie straszyc!! ale przemysl i sie zastanow jak to u was bylo/jest

dronka ale niefart...
ramari super, że fasolka ma się dobrze:tak:
marciaa buziaki dla Nikiego:)

Ja nie mam weny.. Olek ma drugi dzień zły humor. Poprzestawiały mu się drzemki nie wiem czemu:confused: i ciągle jakiś taki niedospany i przez to gorszy ma apetyt.
A wogóle zapomniałam wspomnieć, że Olek brał antybiotyk ostatnio, bo mu wyszła infekcja w moczu. Jutro powtarzamy mocz no i zobaczymy czy kuracja przyniosła efekty. Oby wyszło wszystko dobrze.

Co do świąt, to Wigilię spędzamy u moich rodziców, a w sobotę jedziemy na weekend do teściów do Zamościa, więc właściwie przygotowań nie ma u mnie. U mnie choineczka malutka stoi od wczoraj ubrana, na dużą nie mamy miejsca, ale w sumie dobrze, bo Olek by nie dał spokoju i tylko by były nerwy i płacz, bo bym mu nie pozwalała.

Witam dziewczynki!:-)

Pamiętacie mnie jeszcze?;-) Jej starałam się Was podczytywać ale na pisanie sił już brakło, w każdym razie produkujecie niemiłosiernie. Narazie nadrobiłam ten wątek, za resztę zaraz się zabiorę ale strach się bać.:szok: U nas przedświąteczny szał i w gabinecie nawet do 23 kilka razy siedziałam:szok::szok::szok: No nic ważne że klienci są bo jak nie ma to czarna rozpacz! :-( Ja dziś upiekłam pierniczki z pzepisu od Frotki kochana moja bardzo Ci dziękuję, najlepsze pierniczki jakie do tej pory robiłam:tak: Pozostało jeszcze polukrować i przyozdobić. Marcel dzielnie mamie towarzyszył bo tatko nocną zmianę odsypiał i dziecie moje na koniec z bruneta zmieniło się w siwe:-):-) tak go mąką obsypało:-D dałam mu spróbować pierniczka to wrzask był niemiłosierny jak nie chciałam dać więcej.:-D Wyrodna matka, pokusiła i zabrała. Jutro od rana do pracy a od 14 zamykamy się z mamą w kuchni i pichcimy a M trzyma wartę z małym. Ja mam za zadanie jeszcze ugotować barszczyk, zrobić paszteciki z kapustą i grzybami, upiec seromakowiec i placek biszkoptowy z galaretką i owocami.:tak: Na wigilii będzie nas 9 osób. Ja z M i Marcelkiem, rodzice, teście oraz bliska mi kuzynka (córka mojej mamy siostry), która swoich rodziców już nie ma, męża też nie ma i będzie razem ze swoją 20 letnią córką. Także bardzo się cieszę bo lubię kiedy wigilia jest w większym, przyjaznym gronie.:tak: Najbardziej się cieszę że w tym roku takie wyjątkowe bo pierwsze z naszym cudownym synkiem.:tak: A dziewczyny z brzuszkiem, w zeszłym roku spędzałyście święta i w tym też z brzuszkiem. Super:-) Co do nocnego spania to u nas tfu tfu odpukać super, śpi najczęściej od 19 do 5 gdzie pobudka na mleczko i momentalnie sen dalej do 7:30, 8. Bez pobudek na smoka itp. także rewelacja. Co do zasypiania zero problemu od ponad miesiąca zasypia sam w łóżeczku i w dzień i na noc także złote dziecko. Poproszę żeby następna planowana dwójka była taka sama:-D A co do planowania to my przymierzamy się na czerwiec 2013, może ktoś się dołączy?:-D Na wakacje 2012 chcielibyśmy wybyć gdzieś troszkę dalej, więc żeby się nie stresować zafasolkować chcielibyśmy się po wakacjach we wrześniu 2012:-D Dzidzia byłaby wtedy czerwcowa, zobaczymy co nam z tych planów wyjdzie.:-)
Marciaa Moooc buziaków dla Nikosia!!! Myślę że po nowym roku już się w końcu spotkamy:zawstydzona/y:
Polusia Gratulacje dla Ani!!! Czekamy na fotkę maleńkiej.
Przepraszam że nie pamiętam co komu więcej:zawstydzona/y: i sorka za długość posta.:eek:

Karolajna ja karmie dalej piersią ale pierwsze placki wyszły po podaniu jej deserku z jogurtem/mimo ze wczesniej dawałam "dorosłe jogurty" polizac i nic!! Zastanawi mnie fakt ze zaczelam pic czyste mleko-a nie w formie przetworzonej czyli jogurty sery wiec nie wiem czyto moze byc to... nie zaglebialam sie w ten temat-ale wkoncu musze!! tak szukam po omacku zamiast isc do specjalisty!! ale nie mam wyjscia nieststy teraz:/

Zlikowdowalam pomidory bo je podejrzwalam i wysypka wyszla-chyba musze morele i truskawi z kaszek usunac i obserwowac co dalej bedzie!!

widzisz ja zlikwidowalam pawlowi wszystko oprocz mm i kleiku i paru niepodejrzanych rzeczy, i nie pomoglo

sama co mozesz zrobic to odstawic nabial i poczekac 2 tygodnie czy sie poprawi, wtedy bedziesz wiedziec...

a skaza ponoc moze sie pojawic w kazdym wieku i w kazdej chwili:-(

ja z mojej strony to zycze znalezienia kompetentnego lekarza, o co jak sama wiem trudno, ale powodzenia!!:tak::tak:

Marciaa buziaki dla Nikodema :tak: wszystkiego naj naj

Ramari super że z maleństwem wszystko oki :tak: ja pamiętam że jak byłam z Olą w ciązy to w 16 tyg gin też mi stwierdziła że coś tam dynda ale nie jest pewna bo może to być paluszek bo maleństwo gdzieś w tych okolicach rączkami miętoliło. Byłam pewna że będzie chłopak a tu w 19 tyg usłyszałam że pisiora to tu nie widać i będzie dziewczynka :-D najważniejsze żeby zdrowe dzidzi było :tak:

mirosia zdrówka dla małego , moja jak miała zakażenie układu moczowego też miała gorszy apetyt, niestety to bardzo podstępna infekcja, która może objawiać się najrozmaitszymi dolegliwościami coś o tym wiem ;-) ale napewno jest już wszystko oki

No więc mój plan na dziś zrealizowałam tylko połowicznie :-D kuchnia sprzątnięta ale łazienka czeka mnie jutro no i zakupy. Najgorsze że jeszcze prezenty musimy jutro kupić a mój już się zapowiedział że w te tłoki to on nie idzie i będzie w samochodzie czekał.
Miłej nocki życze.

reklama
Dzięki kochana ale my jogurtów od tamtej pory nie jemy a minęlo juz poanad 2 mce wiec sama nie wiem czy to jest przyczyną czy tylko niefortunnym przypadkiem:/ bede cudaczyc i tez przeanalizeje diete Gabryni:)

ok koncze i ide spac bo wczoraj poszlam spac o 4 a pobudka byla po 7 i padam na pyska

Miłej nocki

Do góry