reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ionka dobrze że mężowi nic się nie stało, ale dlaczego firma nie zapewniła opon zimowych?

monia ja bym oszczędzała a co bym oszczędziła to na czarną godzinę będzie jak znalazł.

madzia to czekam na adres do Was :)

dziewczyny jak ubieracie dzieci na dwor teraz w taka pogode jak jest np 5-7 stopni?
zakladacie grube kombinezony, grube czapki, grube buciki, przykrywacie kocykiem i oslonka albo spiworkiem?

ja ubierm body z dł rękawem, bluzę, rajstopy skarpety, na to kombinezon , czapka , szalik, nie ubieram rękawiczek bo mamy takie łapki zakładane od kombinezonu, nie przykrywam kocykiem .

nie ma opon zimowych, bo tu takich nie ma. nie ma potrzeby, skoro zima jest tylko raz do roku i BYC MOŻE wcale nie bedzie zimna. to się powoli zmienia, ale przez szereg lat zimą było około +5stopni, zero mrozu. no ale już 3cia zima pod rząd jest mroźna i śnieżna... poza tym ich w tej formie to zgrzewa, czy slisko czy nie, ma dojechac o zrobić swoje.

u nas jak jest 5stopni, to ubieram w dalszym ciągu jak na zimę ;-) ale nie przykrywam śpiworem, tylko biorę kocyk, nakrywam, jak zaśnie. jak jest 8-10st. to ubieram juz lżejszą kurtkę. dziś zdecydowanie zimowo, bo wciąż -1.

A moj ma tak cieply spiwor, ze ubieram go juz w kurtke a nie kombinezon, czapka ciepla, szaliczek, rekawiczki, spodnie, bez rajstop za to dwie pary skarpet i takie buciki ocieplane i jak go wyciagam to jest zawsze cieplutki. Poza tym to zimne chlopak i nienawidzi jak mu za cieplo, nawet w wodzie sie kapie chlodnej;)

My po wizycie u alergologa i niestety cos sie zaczyna dzic w oskrzelach, troche swiszczy i ma powiekszone migdalki:( wiec inhalacje i mamy obserwowac czy nie bedzie kaszlal:( Poza tym i to dla mnie najgorsze, mam skierowanie do chirurga, bo maly ma wedrujace jajeczka :((((((
Poza tym dostalismy troche recept, na wspaniale i drogie leki, plus zakup inhalatora.
Aaaa i pytalam sie o gluten i powiedziala mi, ze kazdemu dziecku powinno sie dawac powyzej 10 miesiaca dopiero, bo mniejsze dziecko nie ma tam jakiegos enzymu i po co to przyspieszac. :confused: zbaranialam normalnie. I kazala mi nadal podawac mieso co drugi dzien na zmiane z zoltkiem.
Generalnie powiedziala, ze skora Frania jest ladna i nie mam sie czepiac;) Bo on tylko miejscami jest podrazniony i kazala odstawic fenistil calkowicie. Jesli juz to uderzeniowo podawac zyrtec lub clemastin, ale tylko jak jest zle. No i tak to wlasnie wyglada.

ionka dobrze, ze nic m sie nie stalo
czarna powodzenia na rozmowie

Ostatnia edycja:
mysza to zdrówka dla Frania życzę

a ja tak śpiąca jestem jakbym się teraz do poduszki przytuliła to zaraz bym spała, a tu się nie da bo mała wstała i zabawa na całego :)

Cześć dziewczyny

Ale ulga - zawiozłam sprawozdanie do szkoły:) Kurcze, uczyć to ja mogę, ale ta cała biurokracja to koszmar.

Ja ubieram body z krótkim, bluzę albo niezbyt gruby sweterek, spodnie, skarpety, kombinezon, czapka, szalik. Nie wkładam w ciepły śpiworek, tylko przykrywam tym wózkowym przykryciem. Jak zaśnie, przykrywam kocem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry