reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

nesiaa Wy macie xlandera dobrze widze :)?? pwiedz mi czy masz podobne odczucie, że oparcie za mało da sie podnieść? bo mi Filip nie siedzi tylko cały czas w pozycji półlezacej jest :/ a tego oparcia nie da sie juz bardziej postawic. Widze ze Ty zastosowałaś poduszeczkę, ja sie nie znam na wózkach to mój pierwszy i nie wiem czy tak powinno byc, czy tez podłozyc cos pod plecy..
Tak właśnie jest:( To jedyna rzecz która mnie wkurza w tym wózku. Ja podłożyłam poduszkę bo inaczej Ola leży. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego wózka ale chyba bym już go z tego względu nie kupiła. To chyba nie jest wygodne dla siedzących dzieci.
Ola śpi. Nie zjadła kolacji, ciekawe dlaczego i o której się o nią upomni. Ja skończyłam sprzątać łazienki i teraz chwila relaksu:)

reklama
Mysza może to faktycznie trzydniówka była
Dronka trzymam kciuki za powodzenie w odstawianiu od piersi. Gabi to mądra dziewczynka i na pewno szybko załapie. Nie poddawaj się:-)
yra mi zdejmowali szwy w tym szpitalu w którym miałam cc a kazali przyjechać po7 dniach. No i fajnie,że Franuś grzecziutki daje mamie odpocząć chwilkę:-)
Marciaa po mały poszalała na dworku:-) Moja Kinga też dziś na podwórku łobuzowała. Ja zakładałam jej czapkę bo troszkę wiało czasem.

jak wiało to nie zakładałam ale to chwilówki były...zobaczymy:)
padam. jeszcze zakupy zaliczone, pelen koszyk. jutro zamawiamy torcik i w pt imprezka BBoomowe i przyjaciele wpadają :)
jutro zapowiada się baaardzo ciepło wiec pewnie znowu cały dzien na dworze.
:)
aaa i kupiłam maluszkowi Camilie na ząbkowanie zobaczymy czy to cos da. Oby nocka była lepsza.

Dziewczyny powiedzcie czy jak daje
na sniadanie kasze, potem dwa jogurciki, obiad, owoc i kasza czasemzje biszkopta, podziubie bułke, zje chrupki to jest OK? porcje takie na200-250ml max

Ostatnia edycja:
marcia myślę że ok -moja zjada mniej :)

mysza wg mnie to 3 dniówka ale nie ważne co najważniejsze że już lepiej :)

a ja po dentyście :) jeszcze 3 wizyty i moja nowa klawiatura będzie piękna :) jutro idziemy na szczepienie - już mam pietra. a dziś młoda biegała bez czapki w samym polarze na bodziaka raz miała buty a raz nie - zależy czy ściągła:) ale jaka szczęśliwa była :) trawy spróbowała, spinacze do bielizny wrzuciła do kojca do fiony - siedem światów dziś z nią było :)
lecę poczytać jeszcze Cejrowskiego i do łóżeczka :)
miłego wieczorku i przespanej nocki :)

marciaa pewnie, że ok :-) moja je podobnie, tylko mniej ;-)
a dziś w ogóle, jedynie wielgachną miche manny pożarła, no ale wyszło na jaw, że ostatnia 4ka sie przebiła, więc tu wyjaśnienie dzisiejszego marudzenia.
w ogóle cały dzien na dworze i jestem padnięta.

mysza, jak ja sie boję tej cholernej 3dniówki! :-( dobrze, że u was po wszystkim!

polusia, hehe moja tez dzis w skarpetach samych łaziła... na szczęście chodnik pod domem był barrrdzo ciepły ;-)

marciaa Nikos pięknie wcina :)

czarna pędz do lekarza wychodzi na to że jesteście "w domu" :( mojej kuzynki synek męczy się ciągle z tym. Bo pozbyć się tego paskudstwa jest niezwykle trudno :( albo i wcale tego nie wiem dokładnie. Ostatnio był bez przerwy przez pół roku antybiotykami leczony :( ja jednak trzymam kciuki ze Twojego Małego nie będzie tak źle !!!

mysza dobrze że przechodzi, silny chłopak :)

A ja byłam z Frankiem u tatka:) okna umyłam, pościel zmieniłam i poodkurzałam :) Franus był u niego taki radosny a tu jakoś marudził. Ale dzieci znają się na rzeczy.
W domku też zrobiłam porządki i jutro mam dzień wolny od wszelkiego pucowania :)
Byłam na aerobicu więc jak wróciłam dzieciaki spały pięknie.

Hej,
Ja jak zwykle przelotem, my bez czapki smigamy juz dawno. Choc wczoraj musialam mu ubrac pomimo pieknej pogody, bo w poludnie bral prysznic z tatusiem :szok: a pozniej poszlismy na spacer.
W PL 3tyg. temu tez czesto bez czapki, sie babcie z pod byka patrzyly :-D tylko czekalam az mi ktoras uwage zwroci, niestety :-p
Ja wychodze z zalozenia, ze spacer musi byc codziennie, niezaleznie od pogody, dziecko musi sie hartowac. My do tej pory 3 razy mielismy katar, ten pierwszy na tle alergicznym, a tak to (odpukac) zdrow jak ryba :-)
Uciekam spac, jutro do pracki.
Spokojnej nocki ;-)

hej dziewczyny.
jednak wczoraj zalozylam czapke bo wialo.

dzisiaj jestesmy w domku, wiec pewnie wyjdziemy na spacerek krotki, bo tu nie ma gdzie lazic.

dziewczyny puszczacie dzieci do piaskownic takich osiedlowych? Ja ostatnio w DDTVN ogladalam , ze czystosc piaskownic wola o pomste do nieba, coli, paciorkowce, jakies bakterie kałowe... nie mowiac o smieciach typu pety , szklo itp.

reklama
witam :) ja budze po kolei dzieciaki i wychodzimy najpierw szkoła potem przedszkole i sklep a później w sumie laba :)

My mamy własna piaskownice ale nie wiem co w niej się legnie też więc pewnie jak będę mieszkać w Kaliszu to będę z nim chodzić. Co do czapki to cały czas i smarujemy się już filtrem bo mój pediatra prosił bo w tym roku dziura ozonowa nad Polska przechodzi czy coś w tym stylu. Idę na kawkę a Franko nadal śpi a w nocy znów płakał ... I światło paliłam.

Do góry