reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hejka
monia a pawelek skaze ma nadal??
mojemu pawelkowi chyba przeszla albo przechodzi, bo mieszam mu caly czas mleczko, dostaje maselko i czasem jogurcik i raz tylko mial cos na buzce ale zniknelo...

ale niestety rano i wieczorem dajemy mu kaszke bo co innego szczegolnie ze jeszcze ten nieszczesny nutramigen, mleko krowie jak zacznie jesc to wtedy bede mogla kombinowac z platkami albo manna ale to pewnie niepredko...
kanapki je na 2 w zlobku, a i do tego i tak butla mleka:szok:
ale w nocy nie jada...

u nas mleko 3 razy dziennie, ale jak calkiem zniknie skaza to rano bedzie serek jakis albo jogurcik, juz sie nawet zaopatrzylam

maziajka gratulcje dla jaska!!

moje dziecko dzis super:-)spal AZ do 6.40 wiec wszyscy wyspani, oni zaraz do zlobka, ja posprzatam i tez zmykam do roboty

milego dzionka bo slonecznie sie zapowiada kochane;-)

reklama
Witajcie :-)
Monia współczuje problemów jedzeniowych. Naleśniki można zrobić dzień wcześniej :-) a może jekieś racuszki z jabłkiem czy coś w ten deseń. Moja koleżanka ma alergika i wiem, ze jakoś na wodzie robiła takie racuszki i były pyszne- próbowałam.
e-kord super, że już po szczepieniu i że Lila dzielnie to zniosła.
mazia gratki dla Jasia!
ajentka widze, że pies dodaje Ci odwagi.
Ja Wam powiem, że z moimi dwoma psami moge iść do ciemnego lasu i niczego się nie będę bała. Śmieszne to jest, ale nawet jak są jacyś faceci przy piwie wieczorem przy ulicy a ja jestem na spacerze z psami to nagle milkną rozmowy i stoją prawie na baczność :-D
Dziewczynki dzisiaj ide na usg. Stawiam, że młody waży 2400-2500g- ciekawe czy się pomyle. Dam znać po wizycie.

Miłego dnia!

Witajcie :)

monia u nas na śniadanie- kaszka na mleku albo: omlet, gofry,kanapka z serkiem, szynką, dżemem,pastą jajeczną, jajecznica, jajko na miękko, na drugie śnianadanie albo jogurt albo banany bądż bakuś biszkoptowy,

a ja dziś rano wkurzona - moje starsze dziecko mnie okłamało - dostawała ochrzan ode mnie a teściowa się wtrąciła i swoje 5 groszy i dawaj przy mnie że za dużo od niej wymagam, że ona jest jeszcze mała itp. to nie wytrzymałam i powiedziałam teściowej co ja o tym myślę to chyba się obraziła na mnie. no ale jasna choinka to co ma mi Julka kłamać jak najęta? i tak jest ostatnio bardzo nie grzeczna - chodzi sama po sąsiadach a ja latam jak opętana po wsi i szukam dziecka, kłamie jak najęta - nie wiem chyba złe czasy nastały dla mojej córki :(

maziajka brawo dla Jasia :):)

lecę coś zrobić :) miłego dzionka :)

no niestety u nas nie znika skaza.
czesto probuje mu cos podac, np teraz kilka dni pod rzad dostal maslo z kanapka i juz cos tam na skorce sie pokazalo....

niedawno dostal kaszke bobovity mleczno-ryzowa i wysypka gotowa.

monia no mój też ma skazę, ale od 2 tyg. podaje mu masło, cos mu na szyjce wysoczyło, ale nie iem czy to reakcja na masło:/ póki co jeszcze mu podaje zobacze czy pojawi sie cos jeszcze, a jeśli tak to juz zastanawiam sie nad tym co tabasia pisała, jakies specjalne masło bez mleka, tylko nie pamietam nazwy ( tabasia bede wdzieczna za przypomnienie), bo jednak tak chleb na sucho to porażka, samej mi cieżko przechodzi ..
kaszke mu daje ryżową o smaku jabłkowym na 2 śnadanie po drzemce i przez prawie 3 godziny nie jest głodny wiec spokojnie wychodzimy na spacer :), ale ja nie sypie tyle ile na opakowaniu pisza ( daje 3 i pół łyżki), wiec na dłuzej starcza:)

ramari to czekamy na wieści:) jej juz nie dużo Ci zostało do końca :)
polusia dobrze, że zareagowałaś bo teściowa nie powinna przy dziecku zwracać Ci uwagi, bo podważa wtedy Twój autorytet ! a Ty przecież chcesz najlepiej dla swojego dziecka !

Ostatnia edycja:
monia no mój też ma skazę, ale od 2 tyg. podaje mu masło, cos mu na szyjce wysoczyło, ale nie iem czy to reakcja na masło:/ póki co jeszcze mu podaje zobacze czy pojawi sie cos jeszcze, a jeśli tak to juz zastanawiam sie nad tym co tabasia pisała, jakies specjalne masło bez mleka, tylko nie pamietam nazwy ( tabasia bede wdzieczna za przypomnienie), bo jednak tak chleb na sucho to porażka, samej mi cieżko przechodzi ..
kaszke mu daje ryżową o smaku jabłkowym na 2 śnadanie po drzemce i przez prawie 3 godziny nie jest głodny wiec spokojnie wychodzimy na spacer :), ale ja nie sypie tyle ile na opakowaniu pisza ( daje 3 i pół łyżki), wiec na dłuzej starcza:)
ja daje kaszki tyle zeby zgestniala woda, wychodzi okolo 10 miarek takich od mleka.

monia ja chyba nie pomogę co do śniadania bo u nas od wielu miesięcy różne kaszki mleczno-pszenne. Rzeczywiście są drogie, ale ja mimo, że robię je na gęsto to starczają na dłużej - sama nie wiem na ile bo zwykle mam chociaż 3 otwarte jednocześnie i robię je naprzemiennie
polusia dzięki za poddanie mi pomysłu z jajeczkiem na miękko - będę próbować:*A co do Julki - musisz jasno postawić sprawę moim zdaniem. Nie ma co to odpuszczać bo mała.
ramari powodzenia na wizycie i daj znać jak tam Radzio!

Witam się wyspana i zadowolona:-)Franio spał do 8. Pogoda cuda. Babcia ma mnie ponoć dziś odwiedzić, więc nie wiem kiedy sobie planować spacer - muszę zadzwonić i spytać, o której ma w planie przyjść.
Miłego dzionka:-)

reklama
hejka

widze temat jedeniowz na tapecie...to moje dziecie wczoraj zjadlo calego banana i 10 truskawek odmrozonych..potem z soku cozyostal wlałam do manny az sie trzasł :)
juz daje mu bananka do łapki i zajadam sam :) zuch. Chlebka tez wiec kawałki to juz nie problem:)
u nas na sniadanie to tylko kasza ale rózna, chlebkiem sie nie naje bo podziubie i wywala wiec u nas chlebek to taka mała przekaska...ale jajko na miekko tez muszę zrobić.
Za to mlody uwielbia serek topiony ze szczypiorkiem :) i chyba sie skusze podac mleko krowie...zrobie budyn wisniowy:)

milego dzionka Wam zycze..

ramari no jestem ciekawa ile Twoj babelek wazy :)
ciekawe co u Asi i Madzi i Szymonka :)
polka dobrze zrobilas...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry