reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny wybaczcie nie nadrobie Was - wypadam z forum na kilka dni ;( chyba ze w pracy uda sie zajrzec.
Właśnie dzis uswiadomilam sobie ze w kwietniu skonczylam staz i mam 30 dni na oddanie planu- termin mija w tym tygodniu ;(, normalnie bylam pewna ze koncze w maju . Jakos dzis mnie tak cos tknelo i zernelam do papierwów . Ide jutro do szefa bo nie wiem czy dam rade skonczyc sprawozdzanie -zrobilam moze 1/4 a moze i nie .
Asia - jakbys mogla posc mi swoj plan - ja korzystam z kumpla co Ci wysłałam ale to ta sama szkoła i jeden szef- gdybym miala wiecej czasu to nie problem go pozmieniac a tak to musze sie ratowac ;( .
Spadam spac bo jutro nie wstane chyba .

reklama
Witajcie :-)
myszowata super, że wyniki dobre! Odnośnie prasowania to ja ubranka dla Przemcia wyprasowałam raz- całą wyprawkę. Potem podziękowałam. Mój też chodzi w koszulach, ale takich, których nie trzeba prasować lub tylko lekko przeciągnąć żelazkiem.
ionka zdrówka! Pochwal się tą koszulką zdolniacho :-)
Tabasia powodzenia w odstawianiu smoka. My chyba też musimy się za to zabrać. W dzień mały nie dyda, ale na noc dostaje smoka.
heronek oby Redankowi szybko minęło! A waży sobie ładnie- kawał chłopa z niego!
polka zdrówka dla Franusia!
madzia oby te ząbki szybko wyszły!

U nas pomału do przodu. Salon wymalowany, kuchnia po części. Dzisiaj czeka mnie mycie i ustawianie szpargałów. Dobrze, że jest ciocia to pomoże.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Tabasia - i jak nocka bez smoka?
Heronek , a macie dostęp do kosmetyków A-derma? One są na bazie owsa. Bardzo dobrze działa przy AZS. My używaliśmy balsamu i kostki dermatologicznej. Drogie to, ale naprawde dobre. Wcześniej zmiany miała Wiki leczone maścią mieszaną - 1:1 Alantan plus + Momederm. Po 2 dniach nie było juz zaognień. Wcześniej starydami leczyliśmy ze 2 miesiace, bez skutku

Produkty
Produkty

Kaaha - a jak teraz śpi? Lepiej

Dzień dobry :)

ionka no pochwal się :)
tabasia super że mój zięć to taki mądry chłopak : ) jak nocka?
myszowata fajnie że wyniki są oki :)
ramari a jakie kolory ?

a ja słuchajcie miałam wczoraj przygodę jem sobie kolację a tu nagle coś mnie kuje jak diabli w dziąsło ja się patrzę do lustra a tu ząb się ukruszył więc za telefon i do dentysty. nie odebrał ale oddzwonił na sms więc o 22 do dentysty jechałam- tak późno to ja jeszcze nigdy u stomatologa nie byłam :) ale zrobił i przynajmniej ząb nie boli :)
moja mała za to ma bunt na kaszki - nie chce jeść, ale chlebek z czymś, paróweczki, jajeczko to tak jak najbardziej - kurcze mam nadzieję że jej się odmieni i zacznie jeść te kaszki znowu.
miłego dzionka :)

Dzien doberek :-)
Wstalismy o 8:20 :-):-)
Nocka super, jak na pierwsza bez smoka. Obudzil sie o 23:30 i poplakiwal okolo 5 minut. Chwilami myslalam, ze nie da rady na nowo usnac, nawet starego smoczka mialam juz w reku, ale wczorajszy post Kaahy przypomnial mi, ze musze byc konsekwentna. Poklepalam po pleckach, pospiewalam i usnal. Do rana juz sie nie obudzil :szok::szok::szok:
Ale niestety o 6 rano znowu zaczal sie wiercic i plakac, chwilami przysypial, wiec wzielam do nas do lozka i usnal.
Wiec nie bylo zle, sama jestem zaskoczona nawet :-) Zobaczymy jak dzis bedzie...

A u nas dzis znowu brzydko :( nie mam weny co ugotowac na obiad, tzn. na drugie, bo zupe szpinakowa dzis serwuje, ciekawe czy zasmakuje :-p

Myszowata ciesze, ze badania sa dobre!!! A wygodnie Wam sie spi z Franiem? Bo ja wzielam Alexa do nas na 2h i myslalam, ze mnie zrzuci z lozka tak sie rozpychal :-D
Polusia dobrze, ze Cie przyjal. Al pije mleka i kaszek juz 3 tygodnie :(
Ramari to juz blizej niz dalej ;-) super, ze ciocia pomaga.
A ten wozek co Asia polecila jest super!
Ja myslalam o takim: Fantastic, innovative design that can be a single or double pushchair. For newborns and toddlers with an optional doubles kit for when baby no. 2 comes along
a widze, ze 4 kolowy wypuscili: http://philandteds.com/products/push/verve
no, ale drugiego dzidziusia na razie nie bedzie to i o wozku pomarzyc moge :(

Ostatnia edycja:
Właśnie dzis uswiadomilam sobie ze w kwietniu skonczylam staz i mam 30 dni na oddanie planu- termin mija w tym tygodniu ;(, normalnie bylam pewna ze koncze w maju . Jakos dzis mnie tak cos tknelo i zernelam do papierwów . Ide jutro do szefa bo nie wiem czy dam rade skonczyc sprawozdzanie -zrobilam moze 1/4 a moze i nie .

marela, aż 30 dni??? ja mam tylko 2 tygodnie :-( w ogóle u mnie podobnie, bo byłam pewna, że kończę w czerwcu, a nie w maju... zaczęłam wczoraj pisać to sprawozdanie, też mam tylko kawałeczek :-( no i jeszcze milion różnych rzeczy mam napisać, w tym te p*** konspekty :wściekła/y:
witam tak w ogóle :-)
noc marna, Ol się zbudziła przed 4tą i przez 2 godziny nie spała. najpierw się rozwyła i wystraszyła chyba swojego głosu :-( no ale za to potem spałyśmy do 9:30.

koszulką się nie pochwalę, bo dzis jak na nią spojrzałam, to stwierdziłam, że chyba jej nie oddam :zawstydzona/y:

polusia, jakie szczęście, że dentystę masz dyspozycyjnego!
tabasia, jesteście na dobrej drodze! :-)
ramari, to już tuż tuż :-)

polusia jak to dobrze mieć takiego dentystę!Mi się kiedyś ząb na pół złamał w pionie - to było coś!
polka zdróweczka dla Frania!
heronek jak tam Redanek?
ionka współczuję nocki!
madzia jak tam Bartusiowe ząbki?
tabasia w sumie zależy to on nocy, jak sie mało wierci to luz, jak dużo to trochę gorzej, ale przywykłam już, że czasem dostaję pietą w oko, albo spię na 10cm bo Młody rozwali się w tak, że głowę ma na M twarzy, a stopy na mojej:-D:sorry2:

Witam się niewyspana! Franio spał do 7.17, ale ja bardzo lekko dziś spałam, pewnie z nerwów bo znów wezwali mnie na rozmowę do pracy i bałam się o co tym razem chodzi. Szczęśliwie jestem już po i w sumie ok, choć rzecz jasna musiały być momenty grozy:sorry2:Marzy mi się chwila odpoczynku, ale Francio coś nie ma chęci na drzemkę - zaraz znów popróbujemy się ululać...
Miłego dnia:-)

edit:Franko się chyba obraził na mnie, poczłapał do swojego pokoju, wyciągnął atlas polityczny z 1990 r, siedzi i ogląda strona po stronie z poważną miną, a jak chciałam mu dać buziaka to się odwrócił:-D:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Myszowata usmialam sie z Twojego posta :D i ze spania i z obrazania :D

A my kolejny sukces :))))))
Znow poszedl spac i znow bez smoka!! Dzis bylo o niebo lepiej niz wczoraj. Chcialam go co prawda przetrzymac, zeby poszedl lulac po zupce, ale juz sie maruda zrobila straszna i musialam polozyc wczesniej.
A wiecie jak moj Al jest za tata? Szok!! Ciagle go wola. Jak idzie spac, jak wstaje, non stop. Tak mu sie poprzestawialo, ze ja moglabym nie istniec :D ale na mnie tez tata wola, tylko z innym akcentem :D

Witam się!
Dawno nic nie pisałam bo jakoś nie miałam weny i czasu. Jakaś nerwowa jestem ostatnio, chyba przemęczona:( Dziś jesteśmy u mamy. Ola śpi a ja byłam na zakupach. Trochę się odstresowałam. Poszperałam w lumpku i nawet udało się coś upolować.
Co do smoka to u nas służy do zasypiania i do ponownego zaśnięcie w nocy. Czasem w dzień jak Ola jest zmęczona to sama sobie go poszuka i swoją pieluszkę, trochę pociumka i wyrzuci. Tak odpoczywa bo oczywiście o drugiej drzemce nie ma mowy.
Teraz oswajamy się z nocniczkiem. Ola woła siiii jak ja jestem w łazience więc sadzam wtedy i ją. Narazie nie ma sukcesów ale będziemy próbować.
Ola ma lekką biegunkę od wczoraj ale nie wiem od czego:( Apetyt ma, dużo pije. Dałam jej smekte. Mam nadzieję, że szybko minie.
Miłego dnia kochane!

reklama
nesiaa jak się da to nerwy do konserwy i na eksport!Wiem, wiem łatwo powiedzieć ciężej zrobić!Dobrze, że zakupy udane i trochę sie zrelaksowałaś:-)

No i guzik ze spania...wrr...

Do góry