reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzien Doberek;)

ajentka,dronka fajnie ze wpadłyscie do Nas i fajnie ze u Was ok i dzieciaczki zdrowo rosną:)

Nocka u Na ok Bartus raz zapłakał smoka nie chciał bo juz spi bez i wogóle odrzucił go ostatecznie ale pogłaskałam po główce i spał do 6.40.Widocznie zeby dają mu popalic.Mnie brzuchol i krzyze bolą od @ rozkreciło sie az mnie mdli a Bartus jeszcze skakał mi po brzuchu teraz drzemkuje a ja mu obiadek gotuje.

Juz sie nie moge doczekac M i on Nas równiez mam nadzieje ze do jego wyjazdu szybko zleci czas.

Słonecznego dnia:)

ajentka Witaj!Zgalądaj jak najczęściej!Mój Franio to też taki mamusiowy cucuś, tylko, że on może i bez problemu zostanie z babcią, ale natomiast jak ja jestem z nim w domu sama to na krok mnie nie odstąpi, nawet 5 min sam się nie bawi, muszę być z nim, a pomyśleć, że jak był mniejszy to 30 min sam się sobą zajął:confused:
dronka fajnie, że u Was wsio ok, Gabek już super dojrzała panienka:-)Wpadaj częściej na bb!:tak:
madzia super, że już niedługo będzie w trójeczkę znowu!:tak::-)
ramari cieszę się, że wieczorek minął bez kolki, oby tak dalej!:tak:3mam kciuki&&&

Hejka!
Zasiadłam z kawką i nabieram sił na resztę dnia. Francio wstał już o 6.40 - jejku jak on się teraz kręci w nocy - dopiero odczuwam to, że śpi z nami...dziwne no, ale mimo tej niewygody nie wyobrażam sobie inaczej...Właśnie zdjęłam jedno pranko z suszarki i muszę je poskładać, drugie wstawić, zrobić sałatkę z tuńczyka, obiad mam:-)
Wiecie co Franio dopiero niedawno zaczął ładnie bawić się zabawkami tj sorterami, układa wieże z kolcków, jedzi samochodzikami po podłodze, układa taką piramidę z kólek, ale muszę być obok, kiedyś tylko rozwalał zbudowane przeze mnie konstrukcje dla niego i wszystkim raczej rzucał, ewentualnie tymi różnymi grajkami typu kierownica z fp chwilkę się zajął i wtedy mnie nie potrzebował do asysty...ot taka zmiana...A jak u Was? Dzieciaczki same się bawią czy muszą mieć kompana?

Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata Bartus tak jak kiedys potrafił nawet z godzine sie sam bawic to teraz nie bardzo to mamusi cycus i wszedzie za mna idzie są dni ze sam sie bawi ale małą chwilke.

Witam!
Przepraszam, że nic nie odpiszę ale mam mały problem. Ola dała popis w nocy i dziś też jest bardzo niespokojna. Dałam jej syrop przeciwbólowy i jakoś usnęła mi na rękach. W miejscu górnej 4 pojawiła się wielka bania koloru fioletowego. Wygląda jakby tak była ropa. Czy spotkałyście się z czymś takim? Co to może być? Czy możliwe, żeby to było jakieś zakażenie? Jedziemy po drugiej do pediatry, zobaczymy co powie.

nesiaa tak, Franek też to miał - właśnie przy czwórkach!Był wtedy także bardzo niespokojny i marudny, w nocy co prawda spał, ale jęczał na maxa i to po nurofenie!Szczęśliwie zeszło mu to po jakieś dobie, może półtorej. Czytałam o tym - są to krwiaki dość charakterystyczne przy trzonowcach - powstaje stan zapalny bo duży ząb próbuje przejść przez małą dziurkę. Jedyne co można zrobić to zimny okład, czyli gryzak, ale Franek nie chciał, więc tylko nurofen i czekanie.

Jeszcze raz dziękuje Myszowata, miałaś rację to jest krwiak. Nasza pediatra była w szoku jak go zobaczyła i zawołała dentystę z gabinetu obok. Stwierdzili, że bardzo duży ale jak ząb wyjdzie to zniknie. Tylko kiedy to nastąpi?? Dałam jej syrop przeciwbólowy. Oby ta noc była lepsza.

nesia zdrówka Oli *)

witam :)
coraz mniej czasu na siedzenie na kompie - pogoda piękna więc korzystamy, sprawy załatwiamy przed wyjazdem.
dziś Julka była na wycieczce ale zadowolona wróciła :) mała za to dziś cały dziń na zewnątrz - ściągłam pampera ale nic nie dało bo się zesikała i ją nie ruszyło tzn stanęła siknęła i poleciała dalej - łobuz jeden :)

dziewczynki co ubierać na noc do spania dzieciakom - tak się zastanawiam co jej ubrać - dziś koszulka krótki rękawek i spodenki długie.

miłego wieczorku :)

ramari czyli mąż śpi sam ;)

reklama
polusia, moja tak samo: nie rusza jej nawet, jak jej leci po nogach ;-) nie wiem, kiedy to dziecko nauczy się kontrolować ;-)

nesiaa, biedna Ola! :-( oby ząbek wyszedł szybko!

u nas chyba 3ki ruszyły... po 4kach dłuuuugo był spokój, ale widzę, że znów się coś szykuje... na razie wytrzymujemy bez przeciwbólowych.

lecę, bo tez narzekam na brak czasu!

Do góry