reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzień dobry z rana
Jak wczoraj wyczytałam o tych body w realu za 2zeta, to oczywiscie pojechalismy i udało nam się kilka znaleźć większych niż 50. Mnóstwo tego było, ale rozmiar 50. Udało nam się wyszperac r60 i na 3/6 mies. Za 2 zeta sę opłacało. Do tego, jak mój zobaczył pajacyki w dwupaku takie ładne i niedrogie- cos kolo 20 zeta, to oczywiscie włożył do wóżka :-) Nie mówię już o kołysce... Napalił się i kupił... Do tej pory jakos nie bardzo sie czułam, że mam tam w środku kurczaczka, ale teraz coraz bardziej sobie uświadamiam, że nie jestem sama .
życzę miłego dzionka

reklama
Od wczoraj pod wieczór zaczęłam odczuwać mocny ból... zwłaszcza gdy wypoczywam... w dole brzucha coś mnie tak ściska że ciężko to wytrzymać. Jak przejdzie to, to zaczynają się kłucia nad pępkiem. I tak jest jakieś 15 min. Nie wiem co to może być a jestem w 30 tyg ciazy.
Bylam u lekarza we wtorek i było wszystko ok skad taka nagla zmiana? Powinnam zaczac sie martwic i zgloscic to szybko lekarzowi? nie chce niepotrzebnie mu zawracac glowy moze to normalne, moze w tym tyg kobiety juz odczuwaja rozne dolegliwosci. prosze was o rade. Pozdrawiam

witam z rana :)

ale mialam piekny sen po raz pierwszy mi sie snilo dziecko ze urodzilam tak szybko PLUM i byl SYNEK czyli nie Marcysia tylko Farel :)))
Ach jakie to bylo wspaniale miec go w ramionach i tulic sen byl bardzo wyrazny i wlasnie spacerowalismy z M kiedy zaczol ten wstrestny budzik dzwonic wrrrrrrrrr.

za oknem zimno juz jesien ,deszczowo i mokro i bleeeeeeee musze do pracy na 9 bo trzeba zrobic odsylke towaru ,ktory nie zszedl ale mi sie nie chce :((

JAK zakladam koszulki mojej roboty te wyszywane to wszyscy patrza i mowia "o jakie slodkie" :)

Milego piatku kochane .
Jutro w Niemczech swieto wolne jupiiiiii ale w niedziekle niedziela handlowa :) polece na poszukiwania do lumpika w koncu nowy miech sie zaczol :)

witam z rana :)

ale mialam piekny sen po raz pierwszy mi sie snilo dziecko ze urodzilam tak szybko PLUM i byl SYNEK czyli nie Marcysia tylko Farel :)))
Ach jakie to bylo wspaniale miec go w ramionach i tulic sen byl bardzo wyrazny i wlasnie spacerowalismy z M kiedy zaczol ten wstrestny budzik dzwonic wrrrrrrrrr.

A dziś śniło się mojej córeczce, że ja urodziłam, i też właśnie tak opisała ten sen, że "plum i już dzidziuś się pojawił na świecie". Hehe, ciekawe, jak takie dzieciaczki (4 lata) wyobrażają sobie poród ;-) Na razie uświadomiona jest na tyle, że wie, że gdy dzidziuś jest gotowy, to po prostu "pojawia się" (bez zbędnych szczegółów) na świecie, żeby się z nami wreszcie przywitać :tak:

A mam pytanie do mam z dziećmi - przedszkolakami: jak maluchy zareagowały na wieść o rodzeństwie?

Część marcowe brzuszki:-)
Robiłam wieczorem przegląd szafy(oczywiście 3/4 rzeczy schowałam głęboko głęboko, bo po 1-nie mieszczę się, po 2 -zimnoooo)
i przymierzyłąm płaszczyk który kupowałam tej jesieni-wcale nie był jakiś super dopasowany,a wdodatku miał pasek którym można było regulować i wiecie co???nie mieszczę się:szok: nie wspominając o kurtce jesiennej z tamtego roku:eek:muszę sobie koniecznie coś kupić na zimne jesienne dni, hmmm ciekawe co na zime włoże, chyba ocieplany worek po ziemniakach:confused2:

Hi hi worek ocieplany to byłoby ekonomiczne ;-) Ja mam kurtkę jesienną taką trochę rozkloszowaną bo takie były masowo w sklepach w tamtym roku i może takiej poszukaj. No ale na zimę to też nie wiem co założę... Może w necie są jakieś kurtki dla ciężarówek? A może kupię w sklepie dla puszystych:-D

Właśnie też myślalam o takie rozkloszowanej, trzeba będzie wybrać się do sklepów:-)ale zobaczymy czy mi moja gin juz pozwoli wstawać z łóżka(wizyte mam we wtorek)prawie od miesiąca już nie mam krwawień(tfu,tfu)i mam nadzieje że będę mogła w miare normalnie funkcjonować, eh....

Dziś wstałam o 7:30 i poleciałam do kiosku bo z gazetą wyborczą były 4 pierwsze odcinki pierwszego sezonu Dr House.. i wiecie co? Nigdzie nie dostałam:-( Wszystkie już wykupione były:-(Tak się napaliłam.. bo tak lubie ten serial oglądac a pierwszych odcinków i serii nie ogladałam:-(
hehe temat alkoholu zawsze jest na czasie :) jak bylam w ciazy z Bartkiem to pisalam na takim calkiem innym forum ( zreszta utrzymujemy kontakt do dzis ) , tam to o ten alkohol rozpetala sie taka afera ze szok, jedna laska az z oburzenia "odeszla" z forum haha, zreszta potem i tak wrocila :-)

ja generalnie nie pije, czy w ciazy czy bez ciazy , juz sie chyba w swoim zyciu wybalowalam ;-)

a gdzies czytalam ze kiedys kobietom wstrzykiwano dozylnie alkohol w razie skurczow przedwszesnych bo on rozluznia miesnie :szok: fajne czasy byly :-) zartuje oczywiscie haha
To pewnie pisałyśmy na tym samym forum;-) I to ja odeszłam z tego forum bo nie mogłam znieśc nagonki na mnie;-)Ale broń Boże nie wracałam:-D

Dzień dobry z rana
Jak wczoraj wyczytałam o tych body w realu za 2zeta, to oczywiscie pojechalismy i udało nam się kilka znaleźć większych niż 50. Mnóstwo tego było, ale rozmiar 50. Udało nam się wyszperac r60 i na 3/6 mies. Za 2 zeta sę opłacało. Do tego, jak mój zobaczył pajacyki w dwupaku takie ładne i niedrogie- cos kolo 20 zeta, to oczywiscie włożył do wóżka :-) Nie mówię już o kołysce... Napalił się i kupił... Do tej pory jakos nie bardzo sie czułam, że mam tam w środku kurczaczka, ale teraz coraz bardziej sobie uświadamiam, że nie jestem sama .
życzę miłego dzionka
Ja niedługo zacznę jeździc do Olsztyna na wydział i pewnie wskoczę do reala i też coś upoluję;-):tak::-D I kołyske już masz, super:-) Daj fotkę, obejrzymy ją wszystkie;-):-)

Część marcowe brzuszki:-)
Robiłam wieczorem przegląd szafy(oczywiście 3/4 rzeczy schowałam głęboko głęboko, bo po 1-nie mieszczę się, po 2 -zimnoooo)
i przymierzyłąm płaszczyk który kupowałam tej jesieni-wcale nie był jakiś super dopasowany,a wdodatku miał pasek którym można było regulować i wiecie co???nie mieszczę się:szok: nie wspominając o kurtce jesiennej z tamtego roku:eek:muszę sobie koniecznie coś kupić na zimne jesienne dni, hmmm ciekawe co na zime włoże, chyba ocieplany worek po ziemniakach:confused2:
Kochana ja ledwo mieszczę się w swój płaszczyk. Też mam wiązany w talii i na guziki i powiem Ci, że ja zapinam dwa guziki tylko od góry, przy kołnierzu i niżej a dalej mam nie zapięty tylko lekko zwiazany tym paskiem:-DAle śmiesznie wyglądam i też muszę cos na zimę kupic.. tylo co:eek:

Dzien dobry :happy:
Oj dziewczyny ja tez nie mam w czym chodzic, mam jak narazie jedne spodnie ciazowe, reszta to dresy bo tylko w nie sie mieszcze. Tu w Anglii nie ma takich zim mroznych, wiec na szczescie nie musze myslec o kurtce na zime. Mam plaszcz od kuzynki, a ze ona troszke wieksza to sie w zime z brzuszkiem dopne :tak::-p

Wczoraj caly dzien mialam takie klucie po prawej stronie, tak jakby jajnik caly czas pobolewal. Troche sie wystraszylam, ale mam nadzieje, ze tam wszystko rosnie i musi bolec. :confused2: Najlepsze jest to, ze jak nic sie nie dzialo to teraz mam wrazenie, ze brzuszek z dnia na dzien wiekszy. W koncu to 5 miesiac wiec kiedys musi urosnac.
Myslicie, ze takie bole to nic powaznego? Dzisiaj jak narazie nic nie boli.

Ok wracam do pracy, dzis tylko 5 godzin i do domciu. Potem lece na male zakupki bo moj A jedzie we wtorek do Polski na 3 dni zakupy zrobic (zwlaszcza miesiwo :-p), pozalatwiac kilka spraw i wraca. Musze cos kupic chrzesniakowi na urodziny. Dobrze, ze ma teraz fascynacje LEGO wiec przynajmniej wiem co mam kupic. :-p:tak:
Pozdrawiam, lece popracowac :-D

reklama
hehe my z M też jesteśmy fanami Hausa i Chirurgów(tylko niestety w Polsce nie ma jeszcze następnego sezonu:-()
A hausa, mamy wszystkie sezony:-D
Ja wstałam dziś o 6:00 i jakaś nie przytomna jestem:eek:

Do góry